Kas geriau ? Nauja masina lievesne , ar vazineta sustresne???
heh nugi pats palygink:
2m senumo Lanos arba Lantra ir 5-6 senumo Passatas arba Audine katra nors… (nu cia ishrtyshkejo mano nuomone appie vokishkas ir azietishkas bet nekreipkit demesio, swarbu, kad esme supratot)
jei ta "sena" masina vaziuoja kaip nauja, tai koks skirtumas… ???
siaip priklauso nuo konkrecios situacijos
pamastymui…
na nzn nzn… uz 8k pinigu kokia gi nauja paimtum ? pati prasciausia varianta is dishovu avtamabiliu ( tokiu kaip kia, daewoo, hyunday).
o jei deveta… pvz kuo bloga butu nissan maxima kokiu 96-97 metu gimimo su 80 000 myliu. su shita vaziuosi smagiai ir be vargo dar n metu ( ar sakykim kokius dar 80k myliu).
su ta dishovke kratysiesi tuos kelis metelius ir po 5 metu ji mirus bus su tais 80k myliu…
Jo geriau senesne bet gera nei nauja ir gavno bo ta senesne geriau uz nauja laikys per tapaty kilometraza(kalbant apie lieva daewoo ir pvz honda)
Mano manymu geriau imti senesne . Senesne galima nupirkti daug geresnio gamintojo , o nauja iseis tik koks VAZ ar KIA .
Visu pirma nissan tai tas pats kas daevoo ar kia. Antra turiu drauga, nusipirkusi kia dzipa. Apie lengvas tai nezinau, gal ir *****, bet dzipas tai jega. benzo gerai ima, grazus, naujas, 3 metus garantuotai nesitampysi po servisus ir nekisi pinigu. Ir tarp kitko kia dzipo be 15-20 tukst. $ tai nenupirksi tikrai.Jei jau pirkti tai arba senesni mersa bmw ar audi, tie tai dar gerai, bet sena nissan tai dieve padek.is servisu neiseisi. Dirbu masinu pasauly tai tikrai daug nuomoniu prisiklausius. Nors lengvosios kia, daewo ir kitu tokiu tai irgi nesirinkciau. Apie dzipa tai nustebus likau koks fainas.
As manau, kad turint 8-9k Eur. galima juos sumokėti lizingo kompanijai kaip pradinį įnašą, o likusią dalį, PVZ kokius 20k Lt.,paimti išsimokėtinai 5 metams. O už ~51k Lt. galima pasiimti tikrai gerą aparatą.
Ir jis bus naujas!
2 orion:
Nu tu ir gyvulys sakyciau, visa diskusija paskaiciau ir ant paskutinio msg mano minti pavieshinai…nu negerai negerai
Siaip jei turi pastovias pajamas tai tie “nukrite” pinigai pats tas pradinei imokai ir toliau lizinguotis teisinga ir nauja aparata.
Browzijau cia nu ir ka… nusprendziau kad noooriu Opel Astra Coupe Turbo Su 190 AJ uz niekingus 23kEurus
To RICO> matai, taip as ir padariau - uz 29k.(cia be PVM - su juo 35k.Lt, bet spesiu atsiimti) Lt. pasiemiau nauja Rover416 su beveik visais navarotais
Nu blin kaip gali buti gera masina kuri nauja kainuoja 8 k $$$, ar euru, kas ten pas jus dabar… Negali taip buti… Jei jau gamintojas taupe ant medziagu, darbo jegos ir t.t. - tai toks ten ir aparatas…
kazkas ten keverzojo, kad 10 metu masina yra lauzas…
Nu mergyt, paziureciau, pasiimk koky Mercedes E 420 1992 metu su geromis myliomis, ir ta tavo nauja KIA, Geo, ar sup***ta Daewoo… dieve mano, ir dar aciranda zmoniu. kurie gali lyginti tokius dalykus… Sakai tris metus po servisus nevazinesi? O man regis kas menesy vazinetum, turiu pora pazystamu Lietuvoj, kur Kia turi - nu ir nx… Keikiasi, bet zinojo, ka perka…
tai sakai 5 zvaigzduciu??? tai cia pagal NCAP???
aisq vazinesi po servisus… ir vazinesi n kartu daugeu nei su '92 MB, bet tau tai nxja nekainuos… komforta ir patikimuma is vis ner ka lygint, bet as manau kad amzius daro sawo ir senesnes masinos islaikymas kainuos daugeu… todel as renkuosi aukso viduriuka - siek tiek jaunesni uz 92 MB ir ka nors patikimesnio uz nuliowa korejieti - tarkim keleriu metu toyota.