kas gali buti kai nuspaudi staigiai gaza uzsidega lempa "CHECK ENGINE" ir dingsta trauka?
blemba tiek daug rasiau ir kazkaip nieko neliko.situacija tokia kad vaziuojant ir staigiai nuspaudus akseleratoriu uzsidega lempa "check engine" tokia geltona su nupiestu varikliuku su zaibuku vidury.ir pradingsta trauka. uzgesinus ir vel uzvedus vaziuoja puikiai. jei pradedu spaust nuo pirmo begio tai viskas norm. kas cia gali buti.
calibra 2.0 16 v dohc
Važiuok į diagnostiką, pajunk prie kompo ir žinosi tiksliai kame problemos. Čia gali viskas darytis ir dėl paprasčiausio daviklio. Pas mane pvz. oro sklendės padėties daviklis blogą signalą duoda, dėl ko kompas gauna duomenis, kad oro sklendė yra atsidariusi mažiau, nei yra iš tikrųjų ir dėl to "paduoda" mažiau degalų, bei meta tą patį <check engine>. Tas blogas veikimas pasireiškia kartais ir tik 2500 - 3500 rpm intervale. Pas tave gali būti kažkas panašaus. Parkės kompui prasideda ir nebepaduoda reikiamo kiekio benzo.
Kai turejau SAAB’a, tas pac buvo. Pasirodo oro srauto matuoklis parejes buvo. Pakeiciau ir problema isnyko.
VV
Draugelis kažkada senai turėjo Calibrą - buvo lygiai tas pats … Bet nieko netvarkė ir pardavė Gal ta pati ?
A700
P.S. greičiausiai kažkuris daviklis lazdavoja ir del to kompas protėja - reikia diagnostikos…
nu siaip as ja nuo tralo pats nusivariau… ir jau metus laiko vazineju, tai jauciu kad ne ta pati
You never know Sakyciau negras, kur po kapotu pedalus suka, pavargo
bet kad as jam pametu vis bulkos su kefyru
esu turejes ir as ta problemele su vectra,pagydidavau vaziuojant isjungdamas varikli ir vel paleisdamas starteriu.Nors as tos nuomones,kad opelius reikia pardavineti o ne pirkti
blin …
gal cia kaip koks virusas plinta …
pas manes ir kazkas panasaus dedasi …
nervina kai ant lenkimo iseini ir nezinai kas bus …
greitis sumazejo ir … pokst …
Keista, keista! Pas mane (Probe) tai atvirkščiai kai variklis dirba ant laisvų apsukų tai tada dega ta lemputė, o kai sugazuoji užgesta. Tas pats būna ir kai važiuoji, kai važiuoji ramiai 5 bėgiu ir gaza vos vos prilaikai (apie 90-100) tai dega, vos tik truputį paspaudi iškart užgesta, o kai atleidi gazą ir vėl užsidega. Bet aš perdaug dėmesio nekreipiu nes kažkokių pakitimų traukoje ar kuro sanaudose nepastebėjau, ir šitas dalykas vyksta tik kai lyja arba šalta (žiemą), vasarą viskas tvarkoj.. Keista!
Siaip vaziuok i diagnostika ir pasakys kas tavo varikliukui yra. Bet is pradziu pasiziurek ar fiske air flow meterio vietoj.
Rebiatos, mistika tesiasi- pas mane kazkas panasaus nutiko
Bevaziuojant uzsidege, bet perjungus ant laisvos pavaros- uzgeso ir tfu tfu tfu, kol kas daugiau neuzsidega…
Auto eksploatuoju 2.5 metai, bet pirma karta toks bajeris…
Fishke air flow meter??? hm… ka gi, reiks chekinti…