kas gali buti? auto gazuoja pati! (istorijos finalas ir pasitaisau del karbo)
sveiki, turiu problema - bevaziuojant i darba prasidejo nesamones. is pradziu pradejo dust variklis kai atleidziu gaza, dar kiek pavaziavus pastebejau, kad kai sustoju arba siaip laisvai varikliui dirbant, atrodo kad gazas pats spaudziasi ir taip gana nemazai ir tada krenta taip kad vos neuzgesta ir taip visalaik - kyla krent. is vietos sunku pajudet, zodziu pasimetes sedziu nes dar namo reikes vakare parvaziuot.
suprantu kad servise geriusiai pagelbetu, bet ten nuvaziavus reikia irgi mazdaug zinot kas dedasi nes po to burtu knyga atsiverte prikabins makaronu ir liksiu durniaus vietoj.
taigi jei turit ideju parasykit,
Aciu
Man atrodo, kad kazkokia panasi tema buvo Dabar tiksliai negaliu pasakyti, pasiziurek archyve turetum rasti
SEKMES ir kai ka suzinosi, duok zinoti
Jeigu taip darosi su saltu varikliu tai laisvo eigos voztuvas grybauja, jei karstu tai blemb-zondasgali buti nuduses… jei ir saltu ir karstu, tai slangakur ora gaudo…Nu rinkis…
Karburatoriau sklende arba termostatas
O kaip antifrizo kiekis?
ai tiesa auto butu golf2
Efkisss> nezinau dar del salto nes taip nutiko tik dabar vaziuojant, po darbo paziuresiu
Skeleton> o ko ieshkot pagal kokius zodzius?
kaip visada apie minimuma
Golpas golpui nelygu: benzas, dujos dyzelis? Kubatūra? Įpurškimas,karbas?
oi pardon, pamirsau…
golp2, benzas, monoipurskimas '92
Man ir taip kartais buna, meistrelis sake , kad cia automatinis pacosas kaltas, bet kadangi maniskis Japonas ir dali surasti sunku, tai ir vazineju. Bet uzeina toki dalykai retai, tiesa pas mane niekad negesta, tik kyla apsukos ant laisvo kartais, bet paspaudes akseleratoriu numeti ir viskas.
Pas mane lygiai taip pat irgi automatinis pacosas uzgazuodavo motora, bet sureguliavus viskas normaliai
buvo man viena karta termostatas nusproges 2 golpo, tai atrode kad gazo pedalas nuspaustas butu kazkiek + dar visiskai dingo trauka, max 60 km/h
Jei taip gazuojantis varikliui lauke smirda benzu, tai nudege lembda zondas.
mono įpurškime laisvas apsukas reguliuoja varikliukas, kuris darnėja tą pačią sklendę, kaip ir geležėlė salone. Tik jo viduj( tam pačiam korpuse) yar kontaktai, kurie kompui pasako, kada uždaryra sklendė. Tai va, vienas iš gedimų gali būt tie kontaktai- numovus jungtį, iš viršaus du apatiniai- pamatuok testeriu ką rodo. Gali būt T daviklis, gali būt sklendės padėties daviklis…
Shiap tas apsukas galima reguliuoti, mano masinikei atvirksciai tevukas padidino, kad nespaudziant gazo daugiau apsuku butu, ir lygiai toks pats gazavimas buna: pagazuoja ir nusileidzia gan stipriai, vel pagazuoja vel nusileidzia, taciau del pajudejimo isvietos jokiu bedu nera…
O del gesimo tai visai buti neturetu…
mano zhopeliui tas pats buvo. ant laisvu vienu metu virsh 3000rpm buvo, tai vazhiuodamas namo kaip F1 pasijutau po to irgi apsukos mazhedavo ir dazhnai ir uzhgesdavo. jei pas tave yra kompas tai labai tiketina kad gali buti oro sklendes ( matomai kompui protelis susiknisa del mazho oro padavimo ). pabandyk nuemes oro kolektoriu ar kaip jis ten vadinas, pravalyti su WD40 ar dar kuo nors, bent jau man padejo. tiesa del nepastoviu apsuku gali buti kaltas lambda, deguonies sensoriai, bet manau del ju neturetu taip jau labai zhiauriai svyruoti, nors gali ir gali
.
Patikrink tarpine tarp isiurbimo kolektoriaus ir karbo. Bus kur nors itrukusi, dar turetum pastebeti padidejusiais kuro sanaudas…
Aga
Golpas su monoipurskimu buna dar ir su karbu
Zr 9 zinute
Pas mane Japonas,buvo atsitikes lygiai tas pats, bet pas mane buvo visiskai generatoriaus dirzas parejes,tai irgi apsukos pradejo juodai sokinet ir termostatas pradejo neatsidarinet,uzsivesdavo sunkiai.Pakeiciau dirza,tiksliau ju pas mane du,dar kondishino dasidejo, nu zodziu pakeitus dirza dingo visos problemos. Meistras sako,kad kai generatorius pakankamai neuzsukdavo,tai isprotedavo kompas ir prasidedavo tos visos nesamones.