Pirmiausia pagalvojau, kad aukšlės jau išsigimė/mutavo… Po to pamėginau paieškoti internete, tai lietuviškai visai nieko neradau, o rusai ją vadina bystrianka… Kaip ji vadinasi lietuviškai?
Kas jau kas, o salatis tai tikrai auksles pazista
as vakar mepsu tokiu prilupau, po to pagavau daxera paprastu auksliu, kas jom pasidare- biesas tik zino:/
Tevas dar minejo kad kai ja uzdedi ant kablio tai vedzioja plude iki paskutiniuju, be poilsio, tuo labai viliodama plesrunus.
Sekancioj vietoj pagal masala lydekom eina kilbas (gruzlys). Turbut lydekom patinka ju skonis, nes kas valge pacirskintu kilbu tas zino koks tai delikatesas. Priedo ju spalvinimas labai viliojantis. Grazus man tie kilbai
Dėkui už paaiškinimą .
O Gerasdviratis, dar ir į kitą klausimą atsakė - josios gyvibingumas. Mat paprasta aukšlė tikrai greitai pilvuką viršun iškelia…
Beje, gružliai tikrai labai skanūs čirškinti ant sviestuko… Deja jų paskutiniu metu beveik nebepagaunu Versekoj … O kaip srovinės aukšlės skonis? Ar labai ašakota? Aš mat neragavau, nes tada tik žaidžiau ir visas pagautas paleidinėjau…
Neseniai buvau užsukęs pas pažystamą į sodybą. Tai tas prūdą turi su karosais. Su sūnum baldzielinom sprindinius betraukiodami. O įdomiausia, kad toj kūdroj pagavau kelis kilbukus Tiesa, jie nebuvo tokie gražūs, kažkokie išblyškę…