kartais kai kam nesiseka sutarti su mama
nu bet tai isradingumo 0. kai buvau ~13-14 ir man reikedavo pinigu, man ju niekas taip paprastai paprasius neduodavo…ir gerai dare… reikedavo susitarti pvz. isplaunu indus po pietu uz tai duoda kelis pinigelius, nuvalau dulkes - velgi tas pats ir t.t. nemanau kad bent retkarciais tokiem darbeliam negalima rast laiko… tereikia ti noreti…
prilausomai nuo to, kiek jums metu, ir kokiam tikslui jums tu pinigeliu norisi jei jus mama ISLAIKO, tai kazin, ar taip jums tu pinigeliu taip jau gaili
oj nzn tokiu atveju, as tai eiciau pas psichologa, aisku, is paskos tempciausi ir tevelius… juk tevai turi gyvent del vaiku, jais rupintis, o ne uzgaliauti, neduoti pinigu pavalgyti ir siaip visokiom islaidom… siaip zn, kas mano tevelius pakeite, niu jie duodavo pinigu, viskas lyg ir tvarkoje, tik niekur neisleisdavo… niu mes visai netiketai pasidarem reiki seansus, po kuriu teveliai pasikeite, niu bet ir as pasikeiciau, subrendau, kitaip pradejau ziureti i gyvenima
o gal dar tau teveliai neduoda pinigu, ne del mokymosi nekokio, ar, kad nekalbi su teveliu, o gal, kad anksciau, o gal net ir dabar, prikreti visokiu kvailysciu, ir teisiog esi praradusi ju pasitikejima, o gal tuos pinigelius nzn kur isleidi… as juk nzn… o siaip patarciau nueiti pas psichologa arba pasidaryti reiki seansus, niu bet jie nemazai kainuoja…
linkiu sekmes
man 18 metu pries dvi savaites suejo…as dar turiu seseri ir broli jaunesnius.o del to kad padaryciau koki nors darba namuose ir “gauciau” bent pora litu tai jau reikai pasvajoti.as vienintele tuos namus tik ir tvarkau, bet aisku mama tevui sako kad as nieko nedarau kad manes isvis namie nebuna ,o pati apsivercia ant kito sono ir miega ,arba mezga as jau nepamenu kada paskutini karta buvo bent jau sriubos isvirusi.o taip prisiminiau kai pasidejau paskutini karta mano ruzava megztuka su sesers balta maikute isskalbe…po to laiko jau gal 5metus savo drabuziais, valgiu, buto tvarka rupinuosi pati…o del pinigu tai net nedristu paprasyti nes iskart kiltu skandalas kad blogai mokausi…
Kai viskas taip priesiska, tai gal reikia atsigrezt i save?
na aisku idialiu zmoniu nera,taip pat ir as pati nesu idialas, bet stengiuosi kiek tik galiu!ir jauciuosi seimoje tikrai neivertinta…
na nzn kokia ten pas jumi situacija, bet as su tevais sugebu susikalbeti…
na kai kam sekasi.dziaugiuosi uz tave
o man idomu, ar esi kada bandziusi isvirti arbatos ir tiesiog pasikviesti mama ar teti pasikalbeti, issakyti, kas tau nepatinka ir kaip siulai tai spresti? as pabandziau manes kaip matai niekas neuzmuse, o situacija zenkliai pagerejo…
Pritariu tai nuomonei, kad šneketi bandyti reiktų su mama. Yra problemos su ja, tai ir išsispręs tada, kai išsiaiškinsite Tu esi jau ne maža mergaitė ir manau mama turi suprast, kad kažkiek grynųjų tau irgi reik. Negi ne lito neduoda? Nes tas nedavimas irgi ne kiekvienam tas pats. O kad tau štuką duotų, tai ir nenorėk, tai nesąmonė. Bet kuriuo atveju linkiu sėkmės, kad judviejų santykiai susitvarkytų - tai juk taip svarbu
laba diena, negaliu cia nepasireikst. mano situacija tokia pati kaip sios temos autores. mano mama nesenai pirko automobili, dabar sekmingai leidzia pinigelius jam. taciau vos tik as paprasau pinigu (as studijuoju ir deja negaunu stipkes, nes niu nedakopiu as iki tu aukstumu ), ji visada sako - gausi stipendija tada ir turesi pinigu, dabar neduosiu nes reikia masinai. kaip jums atrodo, ar mamai gali buti KAS NORS svarbiau uz jos vaika? tuo labiau daiktas… zodziu viskas labai gerai kai as tvarkau namus, darau valgyt… bet kai tik paprasau pinigu ji pasako kad jos sunkiai uzdirbtu pinigu as neverta… beje, noreciau pabrezti kad mano mama ne kokia ten ragana(bent jau svetimu zmoniu akyse), ji kiekviena sekmadieni vaiksto i baznycia ir kiekviena vakara meldziasi) vat jums ir tikras katalikas, kuriam uz viska kita turetu buti svarbiausia meile artimui. beje as bandziau su mama sneket. bandziau aiskint kad negaliu as vaiksciot pescia i univera ir per paskaitas nuo ryto iki vakaro sededama nevalgyt. taciau jos manymu man nuvaziuoti i univera, pavalgyti, grizti namo, atsisviesti lapus kuriuos duoda destytojai ir t.t. turi uztekti 2lt per diena.
idomiai cia tu sumalei…tevai turi gyvent del vaiku? diskutuotina fraze. jei turi minty,kad tevai turi pasvest visa savo gyvenima vaikams,tai uzjauciu taviskius. na tolimesnes tavo mintys is viso be komentaru as neturiu tokiu problemu su savo dukra. ir kad moket jai pinigus uz atliktus darbus namie? ji pati supranta, kad nera svecias namie ,o toks pat seimos narys kaip ir kiti,tad ir darbai bendri. ir pinigu jai prasyt nereikia,nes gauna neprasydama. o jei papraso,tai niekad nebuna atsisakyta ju duoti,nes visi prasymai neperlipa musu galimybiu ribos finansine prasme
Kai kurie studentai dirba ir mokos Nesuprantu kodel tureciau duot pinigu (turiu omeny grynu) - pavalgyt yra, kur gyvent yra, sumustini galima isidet i dezute ir suvalgyt univere. Kam pinigu? - cigaretem? alui? narkotikams? Ir tik nereikia pasakot pasaku - sokoladukui, kramtuskei…
tu teisi.visiskai. ir kad paskui tevai netaptu amzinu pragyvenimo saltiniu. nes vertinama tik tai,kas uzdirbama savomis rankomis
na manyciau kad tevam vaikai turetu buti svarbiau negu automobilis nemanai? ir kad visgi reikia vaikui duot pinigu bent ant nuvaziavimo i univera. ar as neturiu teises pasipildyti telefono saskaitos (paskui pati mama pyxta kad jai nepaskambinu ir nepasakau ko is parduotuves reikia atnest), ka daryti kai gauni bent 10lapu kas diena kuriuos reikia atsisviest (univere turiu omeny)… ir galeciau taip testi bet nemanau kad labai reikia to. cia nuskambejo mintis apie darba - mielai, bet kazin koki darba dirbti galeciau jei univere nera pastovaus tvarkarasciop - viena paskaita 8.30, kita 15val, o trecia 16.30 (cia kaip pavyzdi sakau). stalkeri, labai dziugu kad tau nera problemu su dukra ir jai pakanka to ka tu jai duodi. bet kazin ar taip butu jei ji gautu 2lt per diena? mano nuomone jei prisidarai vaiku tai del ju ir turi gyventi. as nesakau kad vaikui atiduot visa alga ir pildyt visas jo uzgaidas. as sakau kad vaikas turi tureti ka apsirengti ir pinigu smulkioms islaidoms. gi bent kada bent ko gali prisireikti. o del minties kad tevai turi gyventi del vaiku tai bent jau as taip darysiu. jei jau prisidarai vaiku tai reikia jais ir rupintis bei myleti. aisq cia tik mano tokios mintys, prasau del ju manes nepult.
nepuolu…tikrai ne…taciau,kad kazka objektyvaus pasakyti visada pageidautina isklausyti abi puses. ir daznai po to nuomone pasikeicia. zinoma,cia galima diskutuot be pabaigos,taciau kiekviena situacija yra isskirtine ir ner paprasta nesaliskai ivertint nezinant visu aplinkybiu.
labai puiku kad nepuoli zinoma kad reikia isklausyti abi puses. bet as zinau ka mano mama pasakytu man jei as imciau su ja aiskintis (ne karta bandziau graziai, be pykciu pasisneketi). manau is tiesu sita diskusija niekur nenuves.tiesiog reikia kaip nors atsimokinti tuos kelis metus ir sėst “ant savo užpakalio”
Va , va . seskit “ant savo uzpakalio” ir suprasi is kur “pinigai byra” ir kap lengva juos uzdirbt.
nepargyvenk suprantam (bent jau as) is kur pinigai byra. padirbeti teko.