Karate: Shotokan vs. Kyokushinkai
Gaila… o gal ir gerai?..
Man tai įdomu, kaip Kodis diskutuoja apie Kyokushinkai, jei pats net karate neužsiima?..
To Sei I
gal gletum papasakoti apie TAI-CHI. Ish shono paziurejus tai visai nepanashu i kovos mena, bet sako, kad taip yra. Gal ka nors zinai plachiau?
kodis_ rašė:
nu manau kad SEI I yra pasikaustes ant karate
nusipirko kimano nusifotkino
prisikait knygu kuri geresne ir dabar mums pasakoja
manau kam idomu tas tikrai ras SEI I informaqcija ir perskaitys
beja SEI I prie ko cia tos monetos ir dar banknotai ir automatas gerimu arba parduotuve
???
stai ir viskas
oss
Ziuriu greit nuomiones keiciasi !
nu manau kad SEI I yra pasikaustes ant karate
nusipirko kimano nusifotkino
prisikait knygu kuri geresne ir dabar mums pasakoja
manau kam idomu tas tikrai ras SEI I informaqcija ir perskaitys
beja SEI I prie ko cia tos monetos ir dar banknotai ir automatas gerimu arba parduotuve
???
stai ir viskas
oss
man sei
i bachura apsiskaiciusi ir mokanti mustis panasus kaip
sel dainoj Titanas
kodis_ rašė:
nu nzn bet siap tai kyokuskin yra geriau
pvz kai ziuri kovas tipo kai vyksta lietuvos rings turnyras susitinka
sportininkai shotokan vs kyokushin daugiausia pergaliu nuskina kyokushin dirzai vienodi buna manau cia didelis + kyokushin
o kontaktas labai svarbus dalykas .
cia mano nuomone
jus galit ir neutikt
bet cia laisva salis
Visishkai sutinku
nu nzn bet siap tai kyokuskin yra geriau
pvz kai ziuri kovas tipo kai vyksta lietuvos rings turnyras susitinka
sportininkai shotokan vs kyokushin daugiausia pergaliu nuskina kyokushin dirzai vienodi buna manau cia didelis + kyokushin
o kontaktas labai svarbus dalykas .
cia mano nuomone
jus galit ir neutikt
bet cia laisva salis
To Sei I,
ish viso to nelabai supratau ka tu tuo norejai pasakyti? Ir kaip suprast "tai toks yra gerbėjas?… ". Kaip suprantu ir pats kyokushinu uzsiimineji? Oss.
KYOKUSHIN yra zjb ir manychiau zymiai geriau uz shotokan, bet kyokushinas turi viena minusa-ten neleidziami ranku smugiai i galva. Uztat kovojama be pirshtiniu, tipo pilnas kontaktas. Ash dechiau pliusa uz KYOKUSHIN. oss.
y visiskai pritariu Sigisusi ner ko det ant kyokushin’o visgi tai pats kieciausias karate stilius.juk paziurekit kad ir bushido arenose kyokushin uzima toli grazu ne blogiausias vietas taigi manau kad kyokushin yra jega o ne shotokan
Oss
Ką gi Tu nori, kad aš Tau padaryčiau?
Velnias, kaip pralinksminai!.. Čia taip man ne Tu pirmas tokias užuominas mėtai (anksčiau reikėjo į šį forumą užsukti)!.. Gal ant nuospaudos užmyniau? Vai, vai!.. Gal Tavo sensėjus Tave paguos? Papasakos apie “nenugalimą ir kiečiasią kovos sistemą“? Pasidalins mistinėmis ir efektingomis kovos meno paslaptimis? Duos eilinę dozę makaronų, kad ilgai pas jį treniruodamasis būsi koks avataras, Oyama Nr. 2 (ką ten 2 - Nr.1!!!)?..
Ar čia tokios įžeistos ambicijos, kad žodžių pritrūko, argumentai išseko, tai pradėkim dabar ant jo važiuoti, kokie mes kieti ir pan.?..
Tu dar kaip kokiam senam trečiarūšiam Honkongo filmiūkštyje pakvietimą dvikovai atsiųsk “nuo mūsų mokyklos jūsų mokyklai“, tai iš viso apsivošiu iš juoko!..
Pamedituokim, broliai Šaolinio! Osu!!!..
to Sei I:
na matau, kad prisiskaites ir prisiklauses apie kovos menus pakankamai, kaip ten su realiomis kovomis as nezinau, bet tegu tai ir lieka ant tavo sazines, tai pasakyk tu man savo nuomone apie Lietuvoje organizuojamas LADA’os (Lietuvos apsaugos darbuotoju asociacija)turnyriukus? jie ten man regis dalina dirzus bojitsu stiliuje ar kazkas panasaus, bet kovos tai neblogos kiek teko matyt.
Na jau nepyk Sey I jai izeidziau,profkinis esu nemoku sklandziai destyti savo minciu.Ne pirmi metai sportuoju,kad dievinciau Ojama.Kuo ilgiau susiduri su tuo labiau supranti,kad sosajui kazkas negerai su galva buvo,kiek geru kovotoju nuo jo nusisuko ipac Europieciu tarpe,zinomos jo aferos Pasaulio cempionatuose kai japonai pirmose ratuose ilsedavosi o "baltieji" issikaldavo tarpusavyje.Cia viskas aisku.Geriau pakalbekim kita tema ,ar sioulaikiniame kare,karys turi bent teorine galimybe panaudoti savigynos veiksmus.Osu
Kurgi ne!..
-
Pasyvumas gręsia pralaimėjimu Kyokushin sportinėje kovoje. Ypač, kai kova yra apylygė, o taip ir būna dažniausiai, ir juk smūgiai atliekami į nepavojingas vietas (nustatytas taisyklių) ir tik jų stiprumas, padaugintas iš gausumo, atneša kokį nors rezultatą…
-
Taupo jie jėgas jau po kelių kovų, nes nebepavelka kojų…
O po to užpakaliui - vazelinas (…kai pritaikęs Muay-thai gatvėje “atsisėsi“…)
Karoce
taip jau uzknisot jus,kova ar kaip ten pavadinus:spyris i tarpukoji…spek koks cia stilius?TKD,KARATE.MUA THAI…
koks cia stylius kiausus uzgrudintu ar ausis apsaugotu nuo nukandimo,ar akis nuo isdurimo…as sportuoju -tai mano hobis,laisvalaikis gyvenimo budas…nepradejau sportuoti,kad apsiginciau nuo konors ar kam,kad i galva duoti,ar dar del kokiu tikslu…ir as del to nesuku galvos koks stilius geresnis uz mano,ir koks cia geriausiais jei kos avinas uzpultu bare ismalciau snuki buteliu o jei gatveje kumsciais cia daug proto ir mokslu nereikia vat tos jusu be taisykliu ir yra,tokios mokyklos buna gyvenimiskos,ir niekur kitur tu neismoksi tik gyvenime ir isvis manau tai kvaila…
!!!
Seniai jau laukiau tokios nuomonės!!! Būtum Tu merga - išbučiuočiau iš laimės!!! Priimk tai kaip pokštą, nes čia visi dar pagalvos, kad esu koks pedryla (kurių, tarp mūsų, nemėgstu ir netoleruoju - be išimčių!).
Beskaitydamas vos neapsipyliau džiaugsmo ašaromis - vos ne mano istorija… Tik Tavo Robkę reiktų keisti “maniškiu“ Andriumi…
Gal pabandysiu vėliau ir pakomentuoti, o dabar tik pastebėsiu, kad nesu didžiulis Shotokano gerbėjas, ir net Ilja Jorga, 8 danas Fudokan/Shotokan, manęs “sugrįžti“ neįkalbino, nežiūrint jo “kietumo“…
Rickson, jei nuėjai sportuot pas Eimį prieš tai tik štangas pastumdęs, tai nieko kito ir negalėjai tikėtis. Su svoriais reikia sportuot lygiagrečiai. Kad nesusikaustyt, pabandyk kartais pasiimt į rankas po nesunkų hantelį, ne daugiau 20 kg ir pasmūgiuok su jais į orą kokią minutę. Po to pabandyt be hantelių - rankos turėtų vaikščiot kaip pas Bruce Lee Bent man tai labai padėdavo. Kad su štangom sportuot reikia, nėra net abejonės. Pasižiūrėk, kaip atrodo didieji boxininkai. Tysono bicepso apimtis 52 cm. Pažiūrėk kokią kasetę su jo treniruotėmis. Jokio susikaustymo, judesiai švarūs, žaibiški. O tai, kad raumuo trukdo kovoti, yra slabakų kalbos. Nesunku įrodyti. Tas, kurio rankos kaip makaronai, tik "kandžioja" priešininką. Geriausiu atveju jis gali užstatyt fanarą. O pasižiūrėk, kaip muša Tysonas, ar Holleyfieldas. Jei pataiko, bet kam mažai nepasirodo - eina miegot
Dar vienas dalykas, turi žinoti, ko tu nori. Jei nori būti lengvas, šokinėt aplink priešininką, ‘kandžioti’ jį ir tik rinkti taškus, tai mesk fizinį pasiruošimą. O jei nori taip įpist, kad kaulai lužinėtų, turi būti stiprus