KARAS…Ka apie ji manote,taikus sheimieciai?
Pabodo man skaityti cia apie tai kiek,kaip,kur galima-negalima;priimtina-nepriimtina myletis,ishtvirkauti ir pan.Pashnekam nors viena rimta tema.Apie jau prasidejusi kara Irake.Nors shi tema labiau tiktu "Teisei ir politikoi",bet man idomi sheimeciu nuomone.Kaip jus,ar palaikot JAV veiksmus pries Iraka,ar ne?Juk kare zhus kareiviai(kazkieno tevai,vaikai),zhus taikus gyventojai-tarp ju moterys,vaikai.Zhus sheimom.Ko gero,jau yra zhuve,nes karas jau prasidejo.Ir mane domina jusu nuomone,taikus Sheimieciai,teveliai ir mamytes.Rashykit,jei jums idomu.
As jauciuosi per mazai isigilinusi i tuos reikalus, nors stengiausi viska skaityti ir stebeti Todel sunku daryt isvadas, o pareikst "uz" ar "pries" taip paprastai neisheina.
Baugina visa tai, o nekaltu zmoniu zutys ir yra skaudziausia visu karu vieta.
Iki paskutines min. tikejausi,kad karo nebus,liudna.
Prasidejo visas Š 1990 metais o dabar tik to Š tesinys bent jau aš taip manau
Butu buve keista jei jankiai būtų atsitraukę nes vistik pagrindiniai faktoriai tai ekonominiai
Tikrai, apemes kazkoks slogus jausmas del to, kas ten vyksta. Rodos kad uz juru mariu, musu kaip ir neliecia tiesiogiai, taciau karas lieka karu.
Nors siuo atveju pritariu JAV
reikia karo
Jo,jei ziureti abstrakciai,tai kaip ir nera ko bugstaut del to karo.O pabandykime isivaizduoti kad ten jau zhusta vaikai!Vardan kokiu interesu?Gal ishtiesu reikejo viska spresti taikiu budu,ir versti ta Saddama irgi taikiu budu.Netikiu,kad nebebuvo shansu ishspresti viska taikiai.Man atrodo kad auku bus daug.Zhymiai daugiau nei per Jugoslavijos bombardavima.
P.S. O dauguma Bangoi,pvz."Teisei ir politikoi" pritaria tam karui todel,kad ne jiems ten teks kariauti,ir ne ant ju galvu metys bombas.
Ar yra dar baisesnis žodis už žodį KARAS - pabandykit įsigilinti.
Kažkam karas tai tik biznis, kažkam politika, kažkam skausmas, kažkam gyvenimo stilius, o ką jis reiškia mums. Kol neatėjo į kiemą, kogero nieko… Man liūdna.
Manau, kad tas karas reikalingas.
Taip, tai krastutine priemone, bet kitos kalbos tie arabai nesupranta (o gal nenori suprasti). Ju kultura labai skiriasi nuo musu kulturos, moraliniu ertybiu supratimas taip pat. Gal tai salygoja ju tikejimas…
Pqamenu, kai buvo ivykdytas tas teroro aktas JAV, pet kaikurias mnacionalines televizijas (turiu palydovine tv namie) jie baisiausiai dziaugesi ziuredami i griuvancius dangoraizius. Jiems tai buvo laimejimas, svente
Tiesiog manau, kad pasauline taika ir saugumas yra svarbiau uz atskiru zmoniu gyvybes. Nes net ir 1 susprogdinta atomine bomba padarytu daugiau zalos, nei tas karas…
to Lauritta
As maciau tuos reportazus,kur dziugavo tie arabai.Ir skaiciau daug komentaru Delfyje ir Bangoi su uzuojauta zuvusiems PPC.Labai viskas grazu ir kulturinga.Tik kazkaip neteko matyti komentaru su uzuojautomis zuvusiems Jugoslavijoi nuo JAV oro ataku,nei zuvusiems Afganistane nuo tu paciu veiksmu.Kazkaip ta uzuojauta yra vienpusishka-tik JAV pilieciams.Idomu,kodel?
Bjauru… Sitas karas neturi precedento. Uzpuolama salis, kuri atvirai niekam nesuspejo pagrasinti turimais ar neturimais masinio naikinimo ginklais. Is kur toks nesupratimas, neapykanta… ARABAMS? Tai didziulis regionas, su keliasdesimcia saliu. Jei pabaltijis butu bent panasiu masteliu, tai 5 min. reportazas is besilinksminanciu naktiniame klube taip pat bet kokiai propagandai butu panaudojamas. Tad "nepuskim pabaltijieciu", perfrazuojant zinoma fraze…
Arabu salys, deja, kencia nuo menko issilavinimo lygio. Todel i arabus visur ir visada ziurima kaip i pusiau zmones. Antihumaniska, pasakyciau. Pazvelgus i si konflikta is kitos puses (arabu?), Irakas buvo vienintele salis, tam tikra prasme kelusi pagarba kitoms arabu salims, is principo bent "apsimesdama", kad nelenkia galvos pries jegos pozicijas uzimancias Vakaru pasaulio valstybes. Sadamas si argumenta bandys naudoti savo propagandoje. Propagandini kara, beje, Bushas pralaimi. Antraip - Sadamo nekencia visi, ir Irakieciai labiausiai. Nes seimos kentejo nuo Sadamo tiesiogiai, fizinemis kanciomis, net ir "taikos" metu.
Religija cia niekuo deta. Savo grynaja forma ji yra viena is triju monoteistiniu (salia krikscioniu ir zydu), is esmes pripazistanti tas pacias tiesas, ir gerbianti kitu dvieju vertybes. Ziurint is kasdieninio gyvenimo poziciju, ji net protingesne ir grazesne. Noriu pasakyti, ne musu, bet gerbtina religija.
Ir prie viso to… Amerikieciai, besidziaugiantys savojo prezidento disciplinuotumu: pakalbejo per TV, pavakarieniavo su zmona, 11 val. vakaro nuejo miegoti. Taip, jis miegojo. Irakas nemiega. Nes zmones ten jau 10 metu nemiega, nes negali miegoti, buves karas juos ismokino nemiegoti. Prie viso to… Golfo karo veteranai amerikieciai, sergantys sindromu taip ir pavadintu "Golfo karo sindromas", nesveiki pirmagimiai gimstantys Irake ir aplink ji…
Paprasti niekuo dėti žmogeliai kenčia labiausiai. Jei jau tas Sadamas toks blogas reikėjo pasamdyt profesionalų žudiką, Sadamą nudėt ir palikt paprastus žmones ramybėj. Civiliai nekalti, o be to tikrai ir ten ne visi džiaugėsi teroru JAV.
As irgi nepritariu. Man atrodo JAV svarbiausias tikslas tame kare uzimti naftos telkinius ir stabilizuoti zemyn smunkancia ekonomika, o Sadamas tai tik priedanga.
na apie sia istorija dabar jau daug nesneka. Ten buvo nufilmuoti palestinieciai, kuriu izraelio zurnalistai paprase pries kameras pasokineti ir pasidziaugti (uz simbolini uzmokesti)…
Na o kitas klausimas uz ka arabus mokinti
Oklahomoje pastata susprogdino ne arbas…
aš irgi taip manau… visgi abejoju,ar šiuo karu amerikiečiai pasieks ko nors gero. Arabai paskelbė džihadą- šventąjį karą prieš amerikiečius, ir abejoju,ar net šiam karui pasibaigus bus didelė tikimybė sulaukti taikos. Musulmonai gali būti daug vieningesni, nei mes, todėl neabejoju, kad keršto išpuolių bus daug ir žiaurių. Nes per šį karą žus kaip ir visada nekalti žmonės.