Kaput Akumuliatoriui…
Siandiena ryte vos uzvedziau savo OOOO-100, o kas bus veliau…reikia turbut nauja pirkti. Senas atlaike beveik 5 metus, be to idetas gi tik 45 Ah, sakyciau Golfui gal ir gerai toks, bet ne 5 kausu OOOO. Vienas pazistamas sake kad savo sena kazkokiu budu reanimavo (kelis kartus pilnai iskrove ir pakrove)ir dar du metus pravazinejo. Ar imanoma mano atveju reanimuot ar bereikalingos pastangos.Pakraut viena karta bandziau sekmadieni, kaip matosi nepadejo. Gal ieskot vis delto naujo???Patarkit tada koki
Pirk naują. Kiekvienas reanimavimas kainuoja nervų, o rezultate vis viena išmesi. Ne tokia jau čia prabangos prekė, kad reikėtų svarstyti. Neįsipilsi 50 litru benzo ir bus tau akumas.
seip akumai vidutiniskai laiko 5 metus taigi pats laikas pirkti nauja kaip manai…
Pirk nauja ir vazinesi ramiai
a to salciai ziema maza kas
vasara dar kaip vasara galima experimentuot o ziema manau geriau nerizikuot
Pirk nauja tikrai geras dalykelis, as kai pasikeiciau akuma nebeatpazinau masinos (-; netgi visa laika uzsikurdavo! O tai su senu kas 3 karta uzsikurdavo i gala, tekdavoo stumdyt (-; Bet ziwema nepastumdysi…
Kažkada bandžiau vieną reanimuoti pagal laaabai sudėtingą technologiją,su praplovimu ir elektrolito pakeitimu.Rezultatas-sugaišta daug laiko,vistiek išmestas akumas ir skylėti džinsai(nuo elektrolito)
Daugiau niekada nė už ką…
5 metai kaip tik tas laikas kai akumas mirti turetu tai as manau taip pat kaip ir kiti pirk nauja tik jau nors kokiu 65 Ah.Siaip siulyciau Banner,bearen,multu,varta(jei teisingai uzrasiau) akumus,nes jie yra mano manymu geriausi,o kainos nuo 110lt.Sekmes
reanimuoti apsimoka apynauji akuma, kuris del kokiu tai priezasciu nusprogo, pvz. pas mane neissijunge ventiliatorius, ir iskrove absoliuciai, tai reanimavimas padejo, o seno tai tikrai neapsimoka, pabaige jis savo darbo resursa, tik tusciai pinigus sukisi
Viskas padejot apsispresti labai dekingas, perku nauja… bet kur tai Vilniuj geriau padaryti, super kruto nenoriu, nes vis tiek jau su savo OOOO jau 5 metu nebevazinesiu. Pasiulykit kokia normalia parduotuvele Vilniuje su normaliom kainom. nes kaip matosi per tuos 5 metus as uzmirsau kur tuos akumus parduoda. Gal kur nors vyksta kokia akcija.
Maxima, RIMI
O ka specializuotu nera, nekelia man Maximos ir Rimi specai pasitikejimo, juk ne desra pirksiu))
Tokius gerus patarimus davet, tai gi parsykit kur ta akuma nuspirkti, kad po visa miesta nesidauzyti
as tai siulyciau pasiziureti gal paprasciausiai nera vandens jau, dapylei distiliuoto, pakrovei ir dar galo vazineti. Gal but Man kelis sykius tai padejo, po to dar 1-2 metus vazinejau
Nu ka as visai debilas sekmadieni kroviau akuma be distiliuoto vandens… buvo ten visko ir vandens tame tarpe. bet matyt atejo ATE.
Be abejo pirk nauja, nieko nera amzino, o be to penkis metus dziaugeisi, tai uzteks siaip tai tikrai nepirk nei rimi nei maximoj, yra normaliu parduotuviu tai ten ir ieskok. na kad ir pvz "dagris" lakunu gatvej (vilnius). arba "petrute" kauno 36, arba "akumuliatoriu centras" kauno 34. nu cia kaip jau dushia geidzhia
tai aisku pirk nauja ir nepateksi i keblia situacija.pvz.:as sustojau prie parduotuves,panele kartu sedi.reikia isvaziuot nebesukas mano akumas starterio.gerai kad uzteko nuvalyt gnybtus,bet jei akumas senas ir nebeuzvedi, tai pats primesk…
kur prikt paprasciau nebuna,jei tingi trenktis i turgu tai uzteks artimiausios degalines.
chia tipo lieti kalpokai?
sheip jie nuo nissan ( originalus), bet tinka mazdai 323 85-88 ir toyotai dangteliu nera.