Kaista variklis NISSAN’o
tai jei tu zhinai kad pas tave termostatas sudeges … tai ka zhinau . Gal visdel to sudeges termostatas
ventiliatoriaus davikliai bent jau vokishkose yra isukti paciame radiatoriuje kaina 35lt.
turetu buti radiatoriaus apatineje dalyje
nu susibalamutinau . Ne per seniausiai pas mane audinej taip buvo . Nuvariau i serviza , jie apzhiurejo pakeite termostata , tipo buvo uzhkerpejas visas . r viskas . Daba veikia . Isijungia normaliai. Tai man daba paaishkinkit termostato veikima . Nes visai jau nzn ka galvot . Padekit gerieji zhmones
termostato veikimo principas: atsidaro prie tam tikros temperaturos papildomai cirkuliacijai variklyje, jo gedimas taip pat turi itakos variklio kaitimui, taip pat gali nepusti shilto oro kai ijungi peciuko.
o ventiliatoriaus daviklis suveikia tada kai kakyla temp ir reikia atvesinti varikli nuo ikaitusio aushinimo skyscio
Kaune domejaus 30 Lt
Nenoriu pasirodyt alioshaa r…
Bet pas mane buvo panasi problema prasivaliau su shvytru kontaktus ir
Po kiek laiko dar buvo kiles itarimas lyg ir neveikia ale pas mano dyzeliuka velokai isijungia kokia2/3 visos padalos ale kai drauga su galantu 2 tonas tempiau varikliukas pakaito ir mano masiniuko vemntiliatoriux isijunge
Taip kad ir tu tikslaiu viska isiaiskyk neskubek daviklio pirkt
Na termostato paskirtis, kad aušinantis skystis prie 90 laipsnių pardėtų tekėti didžiuoju vandens apykaitos ratu-labiau aušintusi variklis-taipogi įjungia ventilaitorių(tikiuosiu nenusišnekėjau-senokai besu tech. knygas beskaitęs)
Šiaip pas mane Nissan neįsijungdavo ventilaitorius ir kaisdavo variklis tai dėl to kad atsijungė "fiškė" nuo ventiliatoriaus.
Patarimas -peržiūrėk laidus esančius šalia ventiliatoriaus ir taipogi peržiūrėk saugiklius.
Sėkmės remonte.
tai dabar tu pats pagalvok. termostatas yra tam, kad uzdarytu cirkuliacija tarp variklio ir radijatoriaus. kol variklis saltas, termostatas uzsidares ir neleidzia vandeniui teketi i radijatoriu. todel variklis gali greiciau isilti. kai isila iki atitinkamos temperaturos atsidaro termostatas ir vanduo pradeda teketi per radijatoriu. taip vyksta ausinimas. o jei temperaturos davikliai radijatoriuje, tai kaip tau jie ijunks ventiliatoriu, jei radijatorius visad saltas, nes sugedes termostatas neleidzia teketi karstam vandeniui i ji.
pradek remontus nuo termostato keitimo . gi tai paprasta ir nereikalauja daug $$$.
va va . Ka ash ir sakiau . O jau galvojau kad nuo karshchio debiluot pradejau