Kaip priklijuoti pyteles?
Cia balkonas, be stogo, kokiais klijais klijuoti akmens mases plyteles? Jei butina betonine stezke, koks tada turetu buti minimalus jos storis?
ar aš teisingai įžiūriu ruberoido dangą?
Jei gali neklijuot - neklijuok. Nes po 2-3 m vėl reiks perklijuot…
Taip, cia ruberoidas priklijuotas ant betono
dėk dirbtinės žolės dangą, ir bus gerai pas mane balkone jau 4 metai
Tik dirbtinė žolė turėtų buti nepigi. Nes ta kur kainuoja apie 20 lt kvadratas per tris metus nuo saulės pavargsta.
na didziausia mano problema yra ta, kad ta ruberoido danga nera lygi, ten kur persidengia, ypac prie krasto, kur palindusi skarda laikosi vanduo (nors ir yra nuolydis), tai noriu yra islygini pavirsiu, kad viskas butu kaip pridera…
pas mane ta žolė pirkta iš senukų, balkonas pietų pusėje, nei nuo saulės nei nuo lietaus nepavargo, tiesa prieš 4 metus gal ir kainos ir kokybė kita buvo
na, ant ruberoido plyteles klijuoti tai ką aš žinau … žiemomis jos po savimi kondensuos vandenį. kada nors jo tiek prisikaups, kad šaldamas ledas pradės plėšyti tą dangą.
beveik viska imanoma padaryti jei detum stezke apie 5 cm stipraus betono ir tinkla su maza “akimi”, krastus skardininkas apdirbtu, plyteliu klijai laukui, tarpai tarp plyteliu lauko fuga. Manau gal ne 100 metu bet netoli
Kitu atveju pasiruosk kazkokius krastus - plintusus, ir sudek trinkeles, pries tai paklojant kokia cementine plokste, kad trinkeles nesudroztu ruberoido.
tu variantu yra daug, tik kiek noro investuoti i tai, ir ar bus kas teisingai igyvendina visas detales sekmes
investuoti nesiruosiu daug, na gal +/-1000lt (12kvm). Man svarbiausia, kad butu danga, ant kurios nestovetu vanduo ir butu galima pamirsti kokiem 25 metam. Ar nera kokiu silikoniniu kliju (ne kosmines kainos), ant kuriu butu galima uzdeti plyteles ir tuo paciu nebutu terpes prasiterpti vandeniui?
25m…
Uz 1000 gali ir stiazke padaryt, ir plyteles susidet. Atsiputes
su stiazke yra ribos, max ka galiu pakelti tai 6cm, tai pati stiazke gali buti iki 4 cm, kas jauciu yra mazoka ir gali sutrukineti
siaip yra geru hidroizoliaciniu medziagu ir be ruberoido. Berods, ceresit crystalieser ar kazkas panasaus, tepama tiesiai ant betono, su ja galima sandarinti net iki 10 m gylio baseinus, nebijo salciu, atsirade itrukimai uzsisandarina savaime ir ant jos galima klijuoti plyteles. As pas save balkona tvarkiausi taip: islyginau klijais (jei gerai pamenu, naudojau briko B3), pasidariau nuolydi, istepiau ceresit crystalieser keliom eilem, ant jo klijavau plyteles. Viena ziema crystalieseris stovejo po atviru dangum, lyg ir paaizejo truputi pavirsius, bet vandens nepraleido, pries klijuodamas plyteles nutepiau dar pora eiliu. Praejo jau metai laiko, tfu tfu tfu, bet dar viskas laikosi puikiai, nei viena plytele neatsoko, nei neskamba.
tik nedaryk kaip Donas siule , stezke poto apdirbti betono krastus skardos lankstiniais ir klijuot plyteles , cia yra didziausia liaudies kurybos chaltura , kiek yra teke matyt balkonu taip padarytu visur krastines plyteles kurios dalinai klijuojasi ant skardos buna atsokusios , del to vanduo patenka po kitomis , kas toliau darosi aiskinti manau nereikia , panagrinejus hidroizoleciniu medziagu gamintoju siulomas mazgus pamatytum kad visi lastakius kisa po betonu , bet siuo atveju to padaryti neiseina . normaliai pasidaryti tokia terasa gausis tikrai nepigiai , nes sprendimai turetu buti ne visai standartiniai , tad siuo atveju siulyciau pamirsti plyteles ir galvoti apie kita danga
maumedzio terasa, idealiai jei ja ir pakelt iseitu isvalyt laiks nuo laiko
pritariu sss, medį dėk