Kaip pagamint cymę
Papasakokit kas mokat
Kas čia per cymė? Na tikrai apie tokį daiktą pirmą kartą girdžiu
kiek suprantu čia patiekalas ,o ne daiktas
o kas tai yr cyme, kazkoks kaimiskas patiekalas gal
as irgi pirmakart girdziu toki maista
kiek žinau, tai bulvių-morkų makalynė
Temos autorius galetu aiskiau pasakyti,juk daug pavadinimu yra tu paciu patiekalu
cymė yra cymė-juk aišku
jo cia tai geras klausimas. kai zinosiu kas tai per PATIEKALAS tada ir pagalvosiu ar zinau kaip gaminti parasyk kas tai
autorius turbut pats nezino, kas tai per daiktas, del to ir klausia, kaip pasigamint pasigamins ir suzinos
jetau ,kas per moteros,nežino cymės
tikros begedes aiskink
nu cymė ,tai
nu tai labai jau issamus atsakymas reikalaujam platesnio paaiskinimo.
Klausykis, Reksai ( ), tu nors paaiškink mums, moteroms, kaip ta CYMĖ atrodo
Na tada mes tau bendrom jėgom ir paaiškinsim, kaip ją padaryti
na jinai tokia miiiiinkštuuuutė ir šveeeelni,karšta ,ir ten matosi nuogos morkos ir bulvės
cymė yra tai, iš ko kilęs apibūdinimas - cimusas nu, o jei šito nežinote, tai …
kantriai paaiškinsiu. Klasikinis žydų valgis, varijacijų nėra daug ir bulvės į jį tegali ikristi pas netikėlį … nežydą, sakykim taip. Morkos, daug ir šviežios (parduotuvinės Lietuvoje netinka - aitrios) Razinos, išmirkytos be kauliukų (kas per išsityčiojimas, juk razinos ir yra be kauiliukų, bet targovlia mus savaip perauklėja) silkė - marinuota, silpnai sūdyta arba visai nesūdyta (tik kur tokią gausi) gvazdikėliai pagal skonį - kmynai ir kitkas … Valgomas tiek šiltas, tiek šaltas. Silkę supjaustyti smulkiais gabaliukais, panašaus dydžio, kaip ir morkas, sudėti gvazdikėlius ir uždengtame ąsotėlyje patroškinti kelias minutes, paskui pridėti razinų, kitų prieskonių ir uždengus palikti pastovėti. Svečiams vaišinti žydai darydavo su gausiai daug svogūnų ir mažiau razinų - nesijautė saldumo, tas dar šiek tiek normalesnio skonio. o tikrais cymė - neskanu, bent jau man. jau man tai viskas praktiškai, ką ragauju, skanu, išskyrus burokėlių sultis. Čia retas iš patiekalų, kuris man nepatiko, nei šiltas, nei šaltas. Panašiai, kaip Norvegų arba švedų arba suomių saldi silkė - neskanu
nu, rex, ar jau pasigaminai
kazkoks marmalas. razinos, silke, svogunai
. o tai isivaizdavau kazka skanaus