kaip padaryt kompa tylesniu?

kaip padaryt kompa tylesniu?

korpusas? maitblokis? proco ausintuvas? kokius rinktis? gal kas susidure su tokia problema - prasymas pasidalint patirtim. harda renkuosi - WD, kiek teko ju matyt pakankamai tyliai veikia ir aplamai apie juos geri atsiliepimai…

Na vandens ausinimas viska issperndzia! Gali dar pakeisti proco ausintuva ir maitinimo bloka! =D

Deje kartais ir neissprendzia. Nes vistiek vienas ventiliatorius vandens ausinimo sistemoje vistiek sutinkamas. Iseitis butu pasyvus ausinimas, yra net procesoriui sukurtas. Video plokstei taip pat gali rast. Siaip maitblokiui irgi yra, bet pirkt Lietuvoj dar neuzmaciau. HDD kabint ant gumu. Aisku iseitis butu geresne, specialus HDD rac’as is vario ir pakabinams su spec. tvirtinimais. google.lt pasieiskok rasi ir vaizdines medziagos kaip kas atrodo.

Apie tai praeityje buvo tikrai labai daug temu - tiek apie tylinima, tiek apie “modinga”, tiek ir apie kulerius Mirkt Apskritai siulau ieshkotis apie tai informacijos ne tik Bangoje, tachiau ir kituose saituose - pilnas internetas visokiu aprashymu su nuotraukom ir specifikacijom Nekaltas Jei tikrai nieko nepasiseka rasti, gali eiti y slashdot.org - tenais buvo daug straipsniu apie tai su vertingais komentarais Drovus

Jei turi motina kuri moka reguliuoti ventiliatoriu apsukas tada viskas tvarkoje ir gali skaityti apie tildymus. Jei tavo mama to nemoka, tada tau reikia susigalvoti kaip pasidaryti ventiliatoriu kontrole. Jei ventiliatoriai nera labai galingi iki 4.8W (0.4A) gali statyti paprasciausius potenciometrus, tik pasirupint, kad jie turetu kur sklaidyti siluma Šypsena Procesoriaus tildymas: Nusiperki rimta radiatoriu, jei procesoriaus per daug neturbini uzteks ir ThermalTake kurios is naujesniu be heatpipe. Nusiperki bent 92mm ventiliatoriu, kurio nesigirdi ant 8V Tada jau tavo fantazijos reikalas kokiu budu paduoti ora is korpuso isores i procesoriaus radiatoriu Šypsena Video kortos tildymas: Cia prinfipe irgi fantazijos reikalas. As neturiu tokio poreikio todel Negaliu dauk pasakyti. Patarciau nusipirkti koki heatpipe ausintuva ir jam pastatyti 80-92mm ventiliatoriu pucianti ora is isores. Sio ventiliatoriaus irgi turi nesigirdeti ant 8V HDD tildymas: Tiesiog pakabink ji ant gumu i 5.25" vieta (ten kur dedamas CD). Maitblokio tildymas: Jei pas tave neblogas maitblokis ir jame dar pakankamai naujas ventiliatorius tada tereikia padaryti jam kontrole. Kad ausinimas liktu efektyvus dar reikia isegti 1-2 istraukiancius ventiliatorius i korpusa, ju kontrolei taip pat pastatyk potenciometra. Is tiesu jei neusiimi turbinimu ir neturi vienos naujausiu video kortu tau nereikia ventiliatoriaus video kortai ir gal vieno istraukiancio Šypsena

WD? Nekaltas statistika: is 50 HDD sugedo ~15 Cha chaAsh rinkciaus Samsung. Is 50 HDD sugedo ~3 Šypsena

Nu bl vel tuoj fleimas bus… ple net keiktis norisi! Koks tavo WD modelis sugedo? As tau apie samsungus tokiu statistimu galiu prirasyt, kad uzsilenksi su savo ir 50 sugedo 3.

o kurie cooleriai tyliausiai dirba?

apie tyluma: Maitblokis: imti rimtesnes firmos pvz kaip aopen - tik ne kodigena nes zyziatai … :confused: Pas mane konfiguracija: cpu barton 2500xp paturbintas iki 3200xp (2,19 ghz) ;] cooleris spyre… motina abit nf7-s - nuo mamkes cooleri atjungiau kad maziau zystu video geforce ti200 128 mb - cooleris atjungtas - triukshmo mazinimo sumetimais. hdd seagate sata 120 mb (be aushintuvo) case codigen deja:/ be jokiu palidomu aushintuvu Kompas ijungtas kiaura para, ir dar sukamas seti bei pakurtas ftp… Puse metu jau taip ir jokio pakibimo… Temp laikosi sistemos 39 ir cpu 55 (deze laikoma kambario temp) Tad kartais tie cooleriai ir nereikalingi kaip matot (na viskas daug priklauso nuo motinos…), neskaitant cpu ir maitblokio Šypsena)

Na SPYRE cooleriais (whisperRock IV, III), jei kalbant apie cpu, tai dar negirdejau, kad kas skustusi

dar del cpu coolerio triukshmo mazinimo, jei pas tave cpu temperatura pakankamai maza, gali mazinti voltaza: nuo 12 iki 7,5; 5 ir 3,5 - pasimk testeriuka ir paziurek i kokias spalvas maitinomo angaliuko kishti laidukus nuo coolerio - pamirshau dabar kuris yra kuris…

[c hdd seagate sata 120 mb (be aushintuvo) O koks pas tave seagate modelis? Pas mane tai seagate SATA 120 GB ST3120026AS taip pat, bet jis tiek kaista, kad jam aušinimas būtinas, jei nenori, kad užsilenktų po metų. Kokia pas tave hdd temperatūra laikosi?

Ka tu cia nusisneki, gal firmas sukeitei vietomis? Gal cia pats juos pirkai is kur duomenys?

O koks pas tave seagate modelis? Pas mane tai seagate SATA 120 GB ST3120026AS taip pat, bet jis tiek kaista, kad jam aušinimas būtinas, jei nenori, kad užsilenktų po metų. Kokia pas tave hdd temperatūra laikosi? Na shiuo momentu nepasakysiu koks modelis - reikia grishti is darbo namo visu pirma Šypsena p.s. uzdejus letena ant hdd temp didele, bet niekad neziurejau kokia tmp, gal kai nusprogs mano koks hdd tada ir pradesiu ziuret Cha cha Ir shiaip sata hdd jau metai turiu ir apkrova jam daugiau kaip puse metu buvo, kaip servo hdd kai pastoviai puciami filmai ir softas ;]]

Man vienintele problema butu proco kuleris - atjungus ji stoja tyla Gerai HHD girdisi tik paleidimo metu - niekai tie du “barkstelejimai”. Maitblokis tylesnis uz veja uz lango Cha cha Flopikas pamirsau net kad isvis yra Cha cha CD-RW galima apriboti greiti kokiais 20%, irgi taps tyleniu. Kuleris isties erzina, tuo labiau, kad pagal gamintojo rekomendacijas galima buvo deti dideli pasyvu ausintuva - be ventiliatoriaus !!! !!! bet del sito nesutiko Sonex meistrai Kanda uztat dabar procas nekaista daugiau 32 laipsniu (vasara iki 36 laipsniu), kas visai nera butina.

Pas mane buvo analogishka situacija (mat turejau “Titan” aushintuva" Mirkt, tai nusipirkau ish ok.lt “Spire” uzh 27.90 LTL ir problema ishsisprende - dabar kompiuteris neishjungtas sukasi jau apie 20 dienu (ir tai - miegamajam kambary kai kompas nuo lovos per 30 centimetru Cha cha)… Mirkt

Khm, shiaip bootent kazhkas tokio pas mane ir sukasi (tik firma vadinasi “Spire”, o ne “SPYRE” Nekaltas)… Tiksliau ne “kazhkas tokio”, o bootent toks dalykas Cha cha Tai zhodzhiu… Nors ir miegu prie jo ir nusiskundimu neturiu, tachiau mano asmenine nuomone galetu buti ir dar tylesnis - bo pvz. maitiakas pas mane tylesnis uzh proco aushintuva Laimingas Tachiau, uzh tai kiek mokejau (27.90 LTL) ash juo patenkintas TaipKita vertus, jau dabar aishku, kad jis ilgiau metu nesisuks ir po metu teks pirkti kita aushintuva Nekaltas Tiesiog faktas, jog taip bus Šypsena Man netgi perkant tai y akis pasake ir ash su tuo sutikau, nesiginchyjau Angelas

Watercooling + keisas su storom sienom bei tylus psu Mirkt

Ta pacia tema: gal teko kam matyt-girdet vekianti Asus ATX-Vento RED-3600.Pigiausiai siulo- arsenalas.home.lt/?m=3&gid=13 Bet ir tai nemenka sumele kaip uz keisa. Taigi Jusu nuomone verta i ji pinigelius sudeti?