Kaip nustatyti max RAM magistralės dažnį?

Kaip nustatyti max RAM magistralės dažnį?

Klausimelis: Kokia WIN programa galėtu nustatyti maximalu RAM modulio dazhni? For example: yra kompe su CELERON procu ram modulis - jis veikia kaip CPU fsb dazniu; T.y. siuo atveju 66 MHz (kalbu apie <800 MHz C) Kaip suzinoti ar gali ram’as dirbti tarkim 100/133 Mhz? Ar &quot;Sandra Si Soft&quot; parodo tai?

Turbintojai jau suprato kam man to reikia…Mirkt

Nors as ir siok toks turbintojas, bet nelabai supratau.Šypsena Jei tu nori suzinoti kokiu maksmaliu dazniu gali dirbti 66MHz ramas, tai programos tau nepades.

As cia kaip pvz. pateikiau. Na vienzo, ar yra kokia nors programulka, kuri parodytu RAM magistrales dazni…???
Nera, tai nera…

Ir kad 66 MHz Ram’as negali dirbti didesniu dazniu tai cia ir durnam aisku, taciau pvz 100/133 gali dirbti bet kokio mazesniu dazniu…

As biski ne taip supratau. Yra programa WCPUID. ji parodo informacija apie proca ir rama.
http://download.overclockers.ru/cpu/info/wcpuid310.exe
Ir kodel 66MHz ramas negali dirbti didesniu dazniu. Gali.Taip

Aciu uz nuoroda.
As turejau omenyje, kad Ram’as butinai turi sutapti su CPU FSB; (turbinimas) > Jeigu RAM fsb IR CPU fsb yra 66 mhz (tarkim), ir jeigi keli sistemines magistrale, pvz., iki 75 ar daugiau, tai jei ramas negali dirrbti didesniu nei 66 MHz dazniu, tai jam AMEN.
Issiblaskes as siandien…Šypsena Vis parasau ne tai ka noriu…Liežuvis

Kodel taip ir AMEN.Šypsena Blogiausiu atveju kompas nesikraus. Nunulinsi biosa.
Girdejau, kad galima sudeginti, bet to padaryti man dar nepavyko.Cha cha

Aha, turbintojas suprato Šypsena. Zinau, kad ant senesniu mamu atlonui (turiu omeny KT133), buvo imanoma CPU magistrales dazni laikyti 100MHz, o ramo tuo paciu metu 133MHz. Atrodo dar vadinosi asinchroniniu darbo rezimu, kai CPU ir RAM magistraliu dazniai nesutampa.
O ant PIII/celeron mamu, net nezinau. Nemyliu as INTELio Cha cha
Cia jokios win programos tikrai nepades.

Deja, 66MHz ramas gali dirbti aukstesniu dazniu. Dar senu senoveje, kai turejau Celeron 300A @ 464MHz ant ABIT BH6 mamos, mano 64MB PC66 ramas veike ant 103MHz magistrales be jokiu sutrikimu.

Siaip nezinau is kur tu taip ismislijai…Mirkt na gal, nors pvz., as zinau atveji, kuomet susikloscius tokiai situacijai, kuomet RAM daznis yra mazesnis, nei CPU/MAINBOARD’o, atminties moduliai labai graziai susvyla… Celeron / Pentium2… Cia teorija… Nors bendriau wisko buna…Mirkt

Bet sunkiai iskovota, siemet daug stipriu konkurentu buvo. Kitiems metams reikes rimciau pasiruosti.

jup Taip

Pirmoji vieta Taip