kaip mokyti kiemukan eiti?
Visus su praėjusiom ir ateinančiom šventėm.
Turiu į Jus, mielieji tokį klausimą. Mano Vakarų škotijos baltajam terjerui neseniai sukako 5 mėnesiai. Jis vedžiojamas tris kartus dienoje, maitinamas pastoviu laiku, bet… Lauke padaro retai, nors vedžioju ilgai, stengiuos vesti į tą pačią vietą ir laukau neilgą pavadį, kad susiprastų padaryti… Namuose įpratęs daryti nuo mažumės tik ant laikraštuko. Suprasčiau, jei aš jo nevedžiočiau ir mažasis būtų privestas ant laikraštuko daryt, bet gi yra kitaip. Kitas momentas, kad toks jausmas, lyg lauke jam būtų kažkaip drovu daryt…padaro tik tada, kai aplinkui nieko nėra, o neduok dieve, koks žmogus praeis pro šalį, tai tam visi norai išgaruoja-atsisėda, kaip pabučiuotas ir viskas. Aš jau ir skanukais bandžiau įpratint - kai padaro lauke, visada kokį skanėstą gauna, bet gi retai gaunasi. Pasakykit, ką aš darau ne taip? Draugai sako- pirkit jam alla tualetą (Kikoj tokie plastmasiniai parduodami padėkliukai), patiesk laikraštuką… Suprasčiau, jei tai būtų labai mažos veislės šuo, bet gi kaip elgtis mano situacijoje? Patarkite, prašau
Manau, svarbu kaip suo buvo augintas iki dvieju men. Jei vada svariai laikoma buvo, kale svari tai ir suniukai greiciau ismoksta.
Mano sesei dvieju menesiu labradoriuka ismoke per savaite. Paprasciausiai daznai isleisdavo i kiema: pavalgius, pamiegojus, pazaidus ir pan.
Sunys kaip ir zmones - skirtingi. Kantrybes
Nezinau ar tai tiesa, bet kazkas man sake, kad sunys svaresni uz kales? Ar tai tik mitas?
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/106924.161.1-=(1912203637
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/555040.161-=(52245328
Aciukas už nuorodas, labai pravertė. Vis tikiuosi, kad su mano fainuoliu viskas bus gerai…Rimtą reikalą atlikt lauke jam dar gaunasi, bet va, pasiusinti,tai toks jausmas, kad lauke nedrįsta. Taip ir gyvenam - kakinam lauke, o namuose, ant laikraštuko sisiojam. Nebežinau, ką daryti Vedžioju ilgai, ilgaiusiai-atrodo, turėtų neištverti, bet gi ištveria ir grįžus namo paženklina. Darytų bet kur, tai pykčiau, bet dabar, matant, kaip tvarkingai pritupia ant laikraštuko, tik susigraudint galima
Nu nežinau jaučiu kad tai tik mitas, turiu ir kalę ir patiną tai kalė jau nuo pat ryto prie durų sėdi ir jau cypia kad greičiau į lauką o patinui tuo metu visiškai dzin jei šeimininkė neliepia eit į lauką tai labai smagu nulėkt pas vaikus į kambarį ir pridergt o dar jei kas svečiuose buvo tai dar ir visus kampus paskui pažymėt reikia
dabartinis mažylis kuriam dabar 4mėn sysioja senam bokse bet jame niekad nemiega
o lauke mokinasi iš dičkių tik pamato kad tie tupiasi tai ir šalia jau taisosi
Musiskis 1.9 metu dar prish…ir primyzh…namie,maza to dar privemia ir butinai ant kilimo,nes visokiu sh lauke prieda