Kaip kraut ličio batarkes?

Kaip kraut ličio batarkes?

Gal kas žino ar priklauso ličio baterijos laikymo trukmė nuo krovimo laiko ir būdo? Konkrečiai ar galima ją kraut bilekada ir bilekiek, pvz visą naktį? Labas

Jei krauni jau ne pirmus tris kartus gali krauti kada nori.

teigiama, kad kuo dazniau ja krauni tuo jei geriau. nors kaip ten is tikruju neaisku, nors turiu savo licio baterija, laiko tiek kiek ir anksciau tris dienas

licio jonus krauni belekada, bet butinai iki galo.
licio polimerus krauni belekada ir kiek tik nori.

.,dabar kraunu ir gprs naudoju. Visada kraunu iki galo ir problemu nera.

tai kaip supratau tai pirmus tris kartus reik pilnai iškraut ir pilnai įkraut???

Butinai. Ir netgi pirma karta pajungus krautis reikia neatjungti nuo pakrovejo 12-13 valandu.

blyn, o kox skirtumas jei pilnai ykrauta?

Dar sako kad licio baterijos nerekomenduojama iki galo iskraut (cia jau ne apie pirmus tris kartus kalbant) ir tikrai negalima tuscios laikyt nenaudojamos.

nesamone

li-ion gali kraut kada nori ir kiek nori
licio pilimeru tas pats tik polimeru privalumas tas kad tokios baterijos gali but ivairiu formu Kietas

o aš pirmą kartą ne tiek daug valandų laikaiu Liūdnas mmm nu bet laiko tai super…bent kolkas Juokiasi
kroviau kai nusėdo-tol kol pasikrovė,paskui nusėdo ir vėl kroviau iki pilnumo…ir dabar šiąnakt trečią kartą tik krausiu…
tai varyt reiks turbūt keliolika val Juokiasi

Kai perki, licio akumas visada tuscias. Netgi neimanoma ji uzkurti su masininiu pakroveju, tik su buitiniu. Jei perki nauja tel. ir akumas jau pakrautas, gali but kad batareja nenauja. Pirkau 2 naujus Nokia 35 ir 83 ir pas viena ir antra akumai buvo tusti.

taigi kaiptik, jei perki licio akuma ir jis buna tuscias visiskai tai gali rezt tiesiai i akis kad duotu kita, kurias neiskrautas. netgi instrukcijose rasoma, kad jis neturi buti laikomas tuscias ilgiau kaip menesi. tikrai zinau sita.

o jeigu batareika iskrauni iki galo jau ne per 3 pirmus akrus ir iskart ikrauni, kenkia?
o jei as isvaziuju ilgam laikui - 17 dienu, ir nebus kur krauti, tai man kai pranesineja kad batareika stimpa jau isvis geriau isjungta tada laikyt ir neneaudoti?Nekaltas

Aš jum pasakysiu visa teisybe apie LiIon akumuliatorius.

Pats svarbiausias faktorius kraunant LiIon akumuliatorius yra NEPERKRAUTI akumuliatoriaus. Geri, kokybiski ikrovikliaituri automatine krovimo reguliavimo schemute, kuri bebaigiant kraut akumuliatoriu sumažina krovimo srove.
Dauguma Lietuvoj parduodamu telefonu, vezamu is lenkijos kinijos ir kitu draugisku saliu, komplektuose turi greito krovimo ikroviklius, kurie akuma pakrauna per 0.5-1 val. Naudojant toki ikrovikli jusu akumas nueis amzino poilsio per metus ar pus antru ir per tuos metus laikys tik po 1.5-2 dienas (tipinis perkrauto LiIon akumo atvejis).

ISEITIS:

tas pats buvo ir man.SIEMENS S25 2.5metu senumo pradejo laikyt tik po 1.5-2 dienas. As budamas elektronikas pradejau itarinet pakroveja, nes po akumo krovimo akumuliatorius budavo labai karstas (atkreipkti i tai demesi). Tai reiskia, kad naudojama per didele krovimo srove, kurios perteklius issiskiria silumos pavidalu. Sita problema issprendziau ilitaves viena maza varzele (10 Omu kainavo 11cnt). Po to ikroviklis pilnai ikraudavo akuma tik per 6-8val. Ir ka jus sau galvojat, po pirmo krovimo mano senis S25 islaike 5 paras. Ir iki siol taip laiko tik, kad jau dabar kita problema ji istiko - sugedo siustuvas.

PATARIMAS>

Jokiu budu neperkraukit savo Licio jonu akumo.
Jei akumas pasikrauna per 0.5-1 val - meskit lauk toki ikrovikli arba pataisykit mano minetu budu.Pas meistra kainuotu apie 15 Lt.

jei norit daugiau info rasykit, klauskit.

Pezat visi!!!Baisu
Prisiklauset kazkokiu sneku ir daba pezatVeee
su baterijom yra taip:
nikelines baterijos turi ~250 ciklu, o licio ~300 ciklu, o polimeru ~450 ciklu.
Ciklas yra procesas, kai pakroveja prijungi ir baterija pradeda krautis ir automatiskai nusiskaito 1 ciklas. Logiskai pagalvojus kekviena karta pakrovus pilnai baterija jinai ilgiau laikys ir tokiu budu sutaupysite ciklu skaiciu (baterija ilgiau gyva bus) Taigi pakrovus baterija 10 min ji laikys 3val ir po to vel reikes krauti automatiskai baterija praranda kelias dienas. Taip ja galima sudrosti per puse metu bele kokia ar tai ion ar poli.
Isvada: stenkites baterija krauti jai besibaigiant ir kiki galo. Aisku nieko blogo jei ji bus kraunama ir visa nakti, nes kaip tik baterija pasikrauna ji automatiskai atsijungia. neatjunge pakrovejo galit laukti kol baterija vel nuses. Cha cha

ACIU UZ DEMESI

Nauji akumai visada buna dalinai pakrauti, akumui ne i sveikata guleti tusciam.

to monty:

visu pirma as ne senis, man 23 metai.
Visu antra tavo logika ir ciklai i klausima neatsako.
Licio akumu butina kraut maza srove, tada jie laikys daugiau nei 300 ciklu. Tie 300 ciklu yra paskaiciuoti kaip sakant tokiems zmonems, kurie nepriziuri savo telefo. Tai reiskia, kad vartotojas bilekaip kraudamas akuma jo nesudros anksciau nei per 300 ciklu. Realiai, kraunant mano minetu metodu akumas laikys daugiau nei 500 ciklu. jei domina konkreti medziaga apie LiIon akumus galiu paieskot linko.