Kabelinio interneto pavojai
Ar yra tokie, nes mano interneto tiekejas tiekia is saves kabeliais dar kokiem 70 ciai zmoniu. Taigi
- ar jis mato kiek valandu as sedziu prie ineto,
- ar mato kiek gigu parsisiunciau is viso
- ar mato realiuoju laiku ar as internete ar ne
- ar mato jog as diena siunciosi ka nors (filmus) kas letina bendra rysi
- ar gali ilysti i mano kompa
Ne arksek
O delto ar galima tai zinok siam pasauli viskas galima
As ir tap galvoju, bet abejoju.
pas mane ir kabelinis beveik viska gali
Visi variantai galimi, iskyrus paskutini. Taciau jis galimas tuo atveju, jei kreivos rankos ir nesirupini bent minimaliai kompo apsauga. Pirmi - kas ir butu, jei ISP nezinota ka daro klientai
Ar gali matyti ka siunciuosiu ir is ko
Minimali apsauga - antivirusine ir firewallas?
gali but ramus, visa informacija /gali but/yra/tikriausiai yra/ matoma netik tavo adminui, bet ir kitiems bendratinklininkams
siaip reiktu patikslint savokas. kabelinis internetas teikiamas kabeliniu tv operatoriu per televizini kabeli. ir abejoju ar tada eitu sniukstineti kitus vartotojus. o pac operatorius gali viska matyt, pvz. kad ir tavo irc pokalbius logint.
As kalbu apie interneta kuris yra toks: Yra firma kuriai reikalingas internetas, tuo paciu ji is saves isvedzioja keliasdesimciai butu, tarptinklinius kabelius. As asmeniskai savo kompe nematau jokiu tinklo dalyviu, yra tik vienas failiukas "local area connection", ant kurio dar uzmeciau firewall opcija
punktai nuo 1 iki 4 - jo gali
5 - ne negali, bet cia jau nuo tawes priklauso
del greicio letinimo nesakiciau nes provaideri nedomina ka tu ten siusi ar darysi
Bliamba, visi punktai galimi. Kokiu budu pakliuna virusai - per interneta. Ka gali trojanai - viska, kam jie sukurti. ISP gali matyti viska, ko jam reikia. Labaiusiai apsaugotas kompas yra BE INTERNETO.
Aha mamai pasakys kad į nuogas bobas siutiesi
Virusai ir trojanai dai dėl tavo kaltės kad laiku nemoli ar tingi susitvarkyt savo smėlio dėžę.
P.S. viską ką laikai neteisėto gali pasakyti policijai ir už nuogas bobas ir už nelegalius windausus. Tai va atsijunk
jie nemato ka darai kai esi prisijunges prie https:// (gale s ) ,tik adresa mato prie kurio prisijungiai
tada gali buti ramus ,
jei tavo emailas palaiko tai jie nepaskaitys tavo laisku
na jei inetas pas tave lan, tai tu inete taip sakant istisai. t.y. kai tu tik ijungi kompa pas tave inetas buna ijuntas visa laika, ar tu juo naudojiesi cia kitas klausimas. o patikrinti ar tavo pc ijuntas tai simple: ping tavo_ip . taugiau nieko nereik zinot
O aš visdėlto manau, kad kompas labiausiai apsaugotas be TŪPO VARTOTOJO . Kompas be interneto - mazochizmas
Firewall susikonfigūruok teisingai ir nematys per jokius pingus
Uiiiii kaip baisu, vsio begu istraukt kabeli
Na ka dabar idomu pasidare kaip teisingai susikonfiguruot firewalla, parasykit kas