Ka renkates- Jezu ar Buda?

Ka renkates- Jezu ar Buda?

Man Buda labiau priimtina Nekaltas

Nei vieną, nei kitą

zinai manua faktus tu siek tiek iskreipi. Nupiesei viska tamsiom spalvom, taciau ne viskas taip paprasta viskas kur kas giliau… zinai as tai renkuosi nei viena nei kita, o save… jie tebuvo tik mokytojai, vedliai, pasirinke savotiska gyvenimo buda, taip kaip kiekvienas is musu renkames… Viskas slypi ju mokyme, pagrindinese ju tiesose, nes tai lyg kelrode zvaigzde zmogui, kuris siekia tobulybes… taciau tikra esme net ne tame… esme mumyse. Mes sprendziam kaip mums gyventi ir ar musu gyvenimas panases i roju ar i pragara. Tai musu pasirinkimas. Ir jei tu neturesi valios atrasti tiesas savyje, o nuolat rinksiesi TA arba ANA, tai galu gale viskas baigsis tuo, kad degraduosi… ziauriai pasakyta, bet patikek, tai tiesa Šypsena

cia dar reiktu pridet jei rinksies viena ar kita, bet savo viduje nieko nekeisi, tai tuomet neiseina jokio tolko…

Kuriuos konkrečiai ir kaip? Kokie būtų neiškreipti?

Kazkas rase: ‘‘TA arba ANA, tai galu gale viskas baigsis tuo, kad degraduosi… ziauriai pasakyta, bet patikek, tai tiesa…’’ nevalgauzmoniu atsake: Kai zmogus isivaizduoja, kad gyvena tik viena gyvenima jam atrodo kad jis degraduoja ar kyla aukstyn, o is tikro net ir degraduodamas jis kyla aukshtyn - nes tuo momentu jis isisavina naujas tiesas. Jei matytum visu savo ir kitu gyvu butybiu gyvenimu nepaliaujama grandine ir visko visame esancia priezasti, nustotum kliedeti apie degradacija ir suprastum, kad zmogus savo esmeje niekada negali degraduoti, net pats didziausias nevykelis ar zudikas savo dvasineje gelmeje yra tobulas.

Jėzų.

nei ta nei ta… nors jezus visiskas absurdas, o budzimas tai nebloga religija.

plius prie baznytines tiesios apie Kristu pridekime dar tiesa, kad Jezus is tiesu ant kryziaus (ce jau tikra istorija) buvo prikaltas uz vagystes… tai visiskai galima nusivilta ta krikscionybe… taip as rinkciausi Buda. nes Jezus yra epr daug priestaringas

Apie kokias baznytines tiesas cia paistai? Biblija perskaitei bent karta gyvenime?

Galbūt Buda atrodo įdomesnis todėl, kad jauni žmonės jį atranda tik tuomet, kai patys ima domėtis pasauliu ir religijomis, o ne nuo mažens primygtinai mokomi apie Jėzų ir jo gerus darbus… o ir paaugliškas nihilizmas prideda savo… Jėzus žmonių sąmonėje kartais atrodo nusibodęs, tad Buda iš tolimųjų rytų atrodo toks simpatiškas. Cha cha Nors iš tiesų abu iš esmės vienodi. Aš nesirenku nei to, nei to… Nes tiesiog esu abejinga toms bendroms religijoms… Buda ir Jėzus abu vienodai turi ir gerų, ir blogų, mums nepatinkančių pusių… Ir abu yra įdomūs… Drovus

buda Taip

Budizmas. Gyvenimas yra kančia ir irimas. Nei jis, nei tai, kas yra po jo, nėra tikroji realybė. Nesibaigiantis gimimu ir persikūnijimu ciklas trunka priklausomai nuo žmogaus prisirišimo prie nematerialaus ,ego" ir norų. Buda skelbė, kad žmogus eidamas ,kilniuoju aštuongubu keliu" (kurį sudaro 8 tikrojo gyvenimo principai: žinojimas, nusiteikimas, kalbėjimas, veikla, tinkamas gyvenimo būdas, pastangos, dėmesio koncentracija ir meditacija) galiausiai sugebėtų palikti kančios pasaulį ir pasiektų nirvaną - tuštumą, visišką nebūtį. Krikščionybė. Yra vienas Dievas, amžinai egzistuojąs trijuose asmenyse: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus, Dievas Šventoji Dvasia (Trejybė). Dievo Sūnus įsikūnijo Jėzaus Kristaus asmenyje, ir išsipildė pranašystės, duotos Izraelio žydų tautai, apie Mesiją - Gelbėtoją. Savo gyvenimu be nuodėmės atperkamąja auka ant kryžiaus Jėzus Kristus prisiėmė bausmę, kurios Dievas pareikalavo už žmonijos sukilimą ir jos nuodėmę. Krikščionybė teigia, kad Jėzaus prisikėlimas iš mirusiųjų yra galutinis įrodymas, kad Jis yra Dievo Sūnus ir turi valdžią atleisti nuodėmes, dovanoti amžinąjį gyvenimą ir įtvirtinti artimą bendravimą su kiekvienu, kuris patikės Juo. Biblija (66 Senojo ir Naujojo Testamento knygos) yra unikali ir visa įkvėpta Dievo, galinti atsakyti į visus kasdieniame gyvenime iškylančius klausimus. Ji yra aukščiausias ir vienintelis autoritetas. agape.lt/pasaulio_religijos.html – budizmas ir kitos rytų religijos tampa mada. dažnai pasisakoma už budizmą ne todėl, kad jis priimtinas, o todėl, kad nepriimtina krikščionybė. o ji dažniausiai nepriimtina dėl informacijos stokos, dėl steriotipų (davatkizmas), dėl bažnyčios ir kunigų autoriteto menkumo. tik aš nedrįsčiau Jėzaus mokymo sieti su šių dienų bažnyčia. jau nesiderina vien dabartinių kunigų ir bažnyčios prabanga su Jėzaus ir jo pasekėjų skurdumu. pirmojoje žinutėje apie Jėzų informacija Baisu nustebino (švelniai tariant). čia gal nauja evangelija? Cha cha renkuosi Jėzų.

Paisiskairtyk mano keliu daliu post’a keleta psl. atgal, ir tada liauosink Krikshchionybe… Mirkt

įdomu, iš kur tokia info.

Atvirkščiai, krikščionybė dažniausiai priimtina dėl informacijos stokos. O kai žmonės daugiau pasidomi ir pamato, koks tai mėšlas - kaip mat atsisako.

ok. duokit man nuorodas, knygas etc., kur galėčiau pasiskaityt apie Krikščionybę daugiau. dabar mane apėmęs domėjimosi bumas. tik kažkodėl randu vien teigiamų šio tikėjimo pusių.

long_hair> Nereik toli ieshkot, yra paprasciausia Istorija Mirkt + siek tiek blaivaus proto… Mirkt

žinai…perskaičius tuos post`us, iš vis pasaulis dar didesnis mėšlas atrodo.