ka reiskia garsiakalbio parametras qtc? arba kaip apsiskaiciuoti subo deze… (beda 5 zinutej)
pabreziu qtc, nes ji pakeitus pasikeicia ir dezes litrazas… ir is vis gal zinot kurie cia tie "tikrieji litrai", nes ten visokie Vb, Vc t.t. matuojami litrais…
arba kaip man nustatyti keliu litru dezes man reikia garsiakalbiui padaryti, jei zinau dauguma parametru ( kokiu 5 tik truksta, bet ir tie nepagrindiniai)
ir dar klausimuks, man i kambari, kad bosas minkstas butu, kokia deze reiktu daryt? su faziku ar be? as kazkaip linkes i uzdara vienos kameros (closed box); nors ten galima pasirinkti vented -box (na su faziku), 4th order, ir 6th dvieju tipu A ir B
ai, cia dirbu su jbl speakershopu. parametrus garsiakalbio radau is winisd, ten buvo tam sarase maniskis… bet kazkaip winisd dar labiau neperprantu nei jbl speakershopo…
na patarkit ka nors, atsibodo be tikslo ten tuos grafikus lygint
ai dar prisiminiau, ant mano garsiakalbio parasyta 400w (tai cia kaip pikiniai), o progsej duota kad Pe 300w, tai cia kokie, rms ar pikiniai?
dar pridesiu… kiek senukuose kainuoja ispjovimas medzio drozliu plokstes? i kokia 50lt sutilpciau viska ten ispjauti su ju medziaga? arba gal kokius stalius parekomenduosit kaune, kur tiesiom rankom dirba? bangoj skaiciua lygtai eiguliu k\t yra kazkokie…
laukiu patarimu reikia jau eiti daryt, bo atostogos baigsis
Kiek žinau, laminuota plokštė kainuoja apie 20 lt už m2. O nelaminuota plokštė kainuoja apie 50 lt už apie 4m2. Kalba eina apie 18mm MDP.
Z.
o kad minkstas bosas butu, kokia deze patartumet?
tuos litrus kada prisedes dar pasiskaiciuosiu kaip nors…
na suzinojau ka jis reiskia, tipo kuo arciau 0.707 tuo garsas subo bus artimesnis idealui…ar taip supratau? cia angliskas variantas:
Qtc - is the total resonance of the speaker system. An enclosure with a Qtc value of 0.707 will give you the flattest frequency response and the lowest possible F3 for a given driver, use this value if you want the your music to sound as close to the original recording as possible.
tai va, o beda cia: man jbl apskaiciuoja deze 8.2 litro, ivairus online skaiciuokliai apskaiciuoja panasu turi
va pvz skaiciuoklis: http://www.loudspeakers101.com/SealdBox.htm
o parametrus pasiemu is sito saito: http://audionova.nu/docs/spkrdata.htm tie parametrai sutampa su tais kuriuos duoda winisd programa…
parametrus zinau, naudoju normalia skaiciuokle, tai kur beda? visa vakara knisuosu nerandu uz ko uzsikabinti, nes dezę mano 25cm skersmens garsiakalbiui apskaiciuoja gylisaukstisplotis 123220cm, kuris ne per kur i ja tokia netilps…
kur as darau klaida?
Kad bosas butu minkstesnis tau reikia daryti deze su faziku arba bandpas tipo
tenka ir man dabar daug knistis internete bandant ishsiajshkint subu darymo ypatumus tej wot radaw toki http://www.mhsoft.nl/spk_calc.asp kalkuliatoriu… ten yra ir shejp nemazhaj info apie subus. a shejp daraw suba mashinaj tajp kad gal nuo buitinio kahzkiek skiriasi… nzn…
anyway sekmes
hehe, sugriovei mano planus, buvau jau uzsideges closed daryt… na ziuresim kaip bus, dar vistiek nepjaunu medziagos, nevelu keisit
tadziau, thanks uz linka, daug skaiciuokliu visokiu… ryt kai protas sviesesnis bus pasinagrinesiu labiau