Ką manot apie Hermaną Hesę

Ką manot apie Hermaną Hesę ???

Liabaj teisingas pastebėjimas Šypsena Aš panašiai kankinausi su Remarko "Juoduoju obelisku" Šypsena Tačiau vėliau nuomonę pakeičiau.

Zinot as cia pries menesi pasisakiau, kad Hesse man depresovas. Bet vat vis tiek idomu po to pasidare, ar tikrai tai toks man neikandamas rasytojas Nekaltas Cha cha Taigi as ta "Gertruda" vel pasiemiau paskaityt… Ir ka jus sau manot, si karta perskaiciau su malonumu Gerai Ir likau nesupratusi, kad man tada pries kelis metus taip depresova ten pasirode Apakęs Pavargęs
Zodziu padariau isvada - kiekvienai knygai yra savas laikas Šypsena Angelas

…skaiciau jo kurini "stepiu vilkas" [ eilini syk - programinis kurinys] . Is tikruju kai kuriose vietose reikejo isigilint, ka autorius norejo pasakyt…man nepatiko, nes tai tikrai nebuvo greitas kurinukas, viseims suprantamas Nekaltas…bet uztai ir gerbiu H.Hese Gerai

Prieš keletą dienų baigiau skaityti “Mažame mieste”, tai labai labai patiko Gerai. Todėl bandysiu ir kitas knygas perskaityt Taip.

is jo skaitytu knygu man labiausiai patiko "Sidharta" ir "Demianas". verta paskaityt Taip

Pati neseniai perskaiciau Coelho "Alchemika" ir buvo nustebinta jos panasumu i Hesses "Narciza ir Auksaburni" TaipKietas Ten taip pat piemuo keliaujantis per pasauly ir ieskantis meiles…

Manyčiau, kad Coelho visgi yra lengvesnis stiliumi, nei Hesė. Bet irgi Gerai rašytojas Taip

Daug mano draugų sako, kad jo knygos labai sudėtingos Nežinau O ką manote jūs ???

Neskaičiau dar jo. Kažkaip reiktų gal rast laiko ir pradėt, nes jau tiek prisiklausiau… Ir kas keisčiausia, nė vieno neigiamo atsiliepimo.

Man irgi neteko, bet dabar jau idomu pasidare… Nuo kokios jo knygos rekomenduotumet pradet?

Na man ne tai kad sudetingas, tiesiog gal netinkama nuotaika dabar tokiai kurybai. Buvau pasiemus sio autoriaus knyga kazkokia (pamirsau pavadinima), ne "Karoliukus", tai kazkaip man jis pasirode labai jau i depresija varantis… Nekaltas

Siūlyčiau pradėt nuo ką tik pasirodžiusios knygyne "Mažame mieste". Ten surinktos jo ankstyvojo laikotarpio novelės. Po to galima pereiti prie "Gertrūdos", "Roshaldės", "Knulpo", "Po ratu", "Stepių vilko", "Pėterio Kamencindo", "Narcizo ir Auksaburnio". "Demianas" ir "Sidharta" nagrinėja tobulo Dievo buvimą ir santykį su juo. Na, o pabaigai palik "Stiklo karoliukų žaidimą", nes tai pats sudėtingiausias jo darbas. Manau, kad yra ir daugiau jo darbų, tačiau lietuviškai yra išėjusios, jei neklystu, tik šios… Dar yra "Skaitiniai minutėms" - ten surinktos sentencijos. Sėkmės! Mirkt

Rashytojas liuks, garbes zhodis. Skaichiau jo viena, tachiau labiausiai pripazhinta knyga "Stiklo karoliuku zhaidimas" ir turiu pasakyti, kad tikrai verta perskaityti.
Skaitosi sunkiai, tikrai ne per vakara ar diena, tachiau knyga tikrai verta pastangu (!!!) ja skaitant ir supratinejant - nemazhai zhmoniu ja laiko savo megstamiausia knyga, nes vis ish naujo randa naujas prasmes, mintis, ydejas ir savaip kaifuoja.
Tikiu, kad knygos kartais norisi net nebeskaityt, nes ji sudetinga, tachiau chia jau valios reikalas.
Neveltui Alfredo Nobelio premija gavo vyras, mat jos uzh nieka nedalinamosLaimingas

Ai va prisiminiau "Gertruda" buvau pasiemus Šypsena Na tikrai depresova buvo ji man Nekaltas Pradzia tik perskaiciau ir viskas, meciau Cha cha

Todėl ir uždaviau šį klausimą Mirkt Jei jis rašo apie meilę, tai tikrai šiek tiek depresova Nustebęs… Na, gal šis žodis ir ne visai tinkamas, bet kažkas panašaus. Iš kitos pusės, jis juk nėra meilės romanų autorius Šypsena Galima būtų subanalinti ir pavadint jį filosofu, psichologu, bet manau, kad tai visgi asmenybė, kuri kitaip, nei mes visi žvelgia į pasaulį… Ką aš bandau pasakyt? Jokiu būdu neperšu savo nuomonės Taip, tik pabandžiau ją išreikšti. Mirkt

Man ziauriai patiko "Sidhartha" ir "Narcizas ir Auksaburnis". Tikrai nevaro i depresija (nu, bent jau mane).

Vaikystėje buvau pasiėmusi knygą "Stiklo karoliukų žaidimas". Tokia sunki pasirodė, kad ilgai po to nejudinau. Tačiau prieš porą metų perskaičiau. Iš lėto, susikaupusi. Reikia labai įsigilinti, skaityti atidžiai, tada tikrai patiks. Tai turbūt sudėtingiausia knyga, kurią esu skaičiusi. Bet perskaityti tikrai vertaTaip

Tai mėgstamiausias mano rašytojas Taip Skaičiau beveik visas lietuviškai išleistas jo knygas, o likusios laukia lentynoje savo eilės Šypsena
Pradėti siūlyčiau nuo Demiano - gan lengvai skaitosi, nors rašoma toli gražu ne apie paprastus dalykus.
Kažkada "Stepių vilko" traktate radau save…

Nakviša rašė :

"Kažkada "Stepių vilko" traktate radau save…"

Nakviša, mes pažystami ? Cha cha

vat susimaschiau, ka Hermanas Hesė būtų manęs apie mane Nekaltas