Juodi vokietukai
Sveiki
Auginu juoda vokieciu avigani. Jo tevai patys normaliausi aviganiai, t.y. juodai rudi. Ir kiek zinau, tokiu atveju retai kada pasitaiko. Ar tai tiesa? Kodel Lietuvos parodose juodu vokieciu nebuna, o pvz. Vokietijoje yra kuriami juodu vokieciu aviganiu klubai? Nezinau ar cia supratot ka sneku Tai va, gal kas augina visiskai juodus vokiecius?
As neauginu, bet tau reiktu dziaugtis reta veisle
Veisle tai nereta, tik spalva netradicine
Nežinau, kaip ten su klubais Vokietijoje, bet pagal vokiečių aviganių standartą grynai juoda spalva - brokas, kaip ir balta. Tikriausiai tam yra pakankamai rimtos priežastys. Pavyzdžiui, taksams grynai juoda arba grynai balta spalva yra absoliutus brokas, nes genas, kuris nulemia tokią spalvą, yra glaudžiai susijęs su kitais negerais genais, kurie gali nulemti paveldimas ligas. Tai nereiškia, kad juodas šuo būtinai turės tokias ligas, tačiau yra labai didelė tikimybė, kad jo palikuonys tokias ligas turės. Šiaip darbinių veislių standartų reikalavimai ne iš piršto laužti, nes veislės buvo kuriamos ne dėl kažkieno supratimo apie grožį, o pirmiausiai buvo žiūrima, kad šunys būtų sveiki ir tiktų tam darbui, kuriam jie numatyti.
O va Amerikoje, kiek girdėjau, juodi vok. aviganiai pripažįstami.
Koks skirtumas kokios spalvos.
Svarbu kad draugas geras butu.
Aha, labai geras draugas Ir kadangi juodas, tai labai i vilka uznesa ir visi bijo
Nezinau ar juoda spalva jiems leidziama, bet atrodo juodi tikrai labai idomiai
Mano pazistami turejo juoda vokieciu avigani. Labai grazus suo buvo, puikaus charakterio, sargus ir geras gynejas. Be to labai isdykes buvo, net ir kai suaugo
Sakyčiau, ne tik įdomiai, bet netgi labai gražiai
Dėl juodos spalvos tai gali būti, kad keletą kartų atgal giminaitis su juodu kiemsargiuku pažaidė. O jeigu turi dokumentus tai lengvai galima atsekti. Dabar Vokietijoj labai populiarėja labai tamsūs vok.aviganiai,
bet visai juodi tai tikrai brokas ir kaip kažkas minėjo, gali būti šalia genų, kurie su laiku gali pakenkti šuniui arba persiduoti kitoms kartoms ne pačia geriausia forma.
Bet jeigu šuo tik šeimos draugas tai visai ok.
Veisimui bet kokiu atveju nepraeis kiorungo.
FCI standartas N 166 /10 08 1994 /
Panaudojimas: Universalus darbinis, sargybinis bei specialiuju tarnybu shuo.
Spalva: Juoda su raudonmedzio, rudos, geltonos ar pilkosspalvos laukymemis. Ligiai juoda arba pilka su tamsiu shydu. Pas pilkus tamsesnio atspalvio juodas balnas ir kauke. Nezymios, nedideles baltos demeles ant krutines taip pat kaip ir labai blyshki spalva vidinej letenu puseje yra leidziama, bet nepageidaujama. Visu spalvu shunu nosis turi buti juoda. Kaukes trukumas, shviesi akiu spalva, shvesios, beveik baltos zymes ant krutines bei vidines letenu puses, blyshkus nagai bei rausvas uodegos galas yra apibudinami kaip pigmento trukumas. Povilne yra shvesiai pilko atspalvio. Balta spalva yra neleidziama.
Tai kad juoda spalva yra leidziama. Vokietijoje parodose dalivauja pakankamai shunu juodos spalvos. Bet juodos spalvos shunys turi (kaip nekeista) silpna pigmenta, o nuo silpno pigmento ir visi trukumai.
Mano vokieciu aviganes prosenele ir senele is motinos puses juodos. Ir mano tevas pries 13 metu turejo juoda vokieciu avigani (tikrai vokieciu ne rytu europos). Juoda spalva yra leidziama ir parodose nebrokuojama, nes kai klube klausiau ar gali mano kalytei rasti gera juoda patina sake kad gali. Jie labai grazus. Gaila kad is mano kalytes visu triju vadu nebuvo nei vieno juodo suniuko.
O ash kazhkada, Lietuvoje machiau parodoj juoda shuni
Cia klausimas gal nelabai i tema, bet gal kas zino kada bus specializuota vokieciu aviganiu paroda Lietuvoje? Ir kokiam mieste ji bus? Is anksto Aciu
Patys jus brokai As turejau visiskai juoda kalyte, dalyvaudavo ji parodose ir suniuku jos buvo su dokumentais
tik nei vieno juodo nebuvo tarp ju
Atrodo, Kaune, birželio 8.
Paroda bus Kaune geguzes 18 diena.
Tai birzelio 8 ar geguzes 18? Katik "Didziajam sunyje" perskaiciau, kad geguzes 25