Jeigu pateikta atliktu darbu saskaita didesne uz komercini pasiulyma?

Jeigu pateikta atliktu darbu saskaita didesne uz komercini pasiulyma?

Kaip elgtis, jei firma pateikia saskaita keliais tukstanciais lt. didesne, nei buvo tartasi pries darant darbus? Juk klientai gal net nebutu sutike su ja dirbti, jei butu zinoje gresiancia suma? Be abejo, tas keliu tukstanciu lt. skirtumas nera is oro, buvo imontuotos detales, bet ar neturejo jie, pries montuodami, tartis ir perspeti klientu? Juk tai kalba ne apie 5-10 litus, bet apie dideles sumas? Kas situ atveju gina kliento teises? Is principo pasidaro pikta del tokios savivales.

Klausimas Nr. 1 - ar yra sutartis?
o siaip…
proceso eigoje be abejo gali atsirasti nenumatytu islaidu. Na pav, kazka remomtuojant, kazka isardzius pasimato kad reikia taisyti ne tik kas buvo numatyta, bet ir kita dalyka. Normalus meistras apie tai pasako ir jei del to padideja islaidos tai kaip ir normalu. Na o jei pamirsta pasakyti, kad jo ivardinta suma be PVM…Pavargęs
bet cia vel svarbu ar yra sutartis.

ne, darbo sutarties nebuvo, bet darbus vykdo normali firma, pazistamas vadovas ir turima su jais patirties, ne kokie bile meistreliai auksarankiai. Bet dabar labai pasisiukslino.Tik yra konkrecios samatos, komerciniai pasiulymai ir zodinis susitarimas.
Buvo montuota visiskai nauja sildymo sisltema, kuriai nenumatytu remonto darbu is musu puses negalejo atsirasti, juk ne karta montave, zinojo tikslius plotus ir panasiai, preliminaria suma tikrai galejo primesti. Ta pradine samata atseit buvo "is jegos" - visko prirasyta, dar gali kai ko nereikti. Rezultate baigus darbus gauname keliais tukstanciais didesne saskaita! Sutinku, keli simtai, nu tukstantis butu paklaida, bet keli tukstanciai! Juk turejo buti derinami visokie filtrai ir kiti papildomi ir brangus dalykai! Be to, sistema tinkamai neveikia, kai kurie radiatoriai syla, kai kurie ne, ir taip pakaitom, mes raminami pazadais, kad "sistema turi isidribti" (antras menesis) ir akiu nerodo, tik saskaitele gera atsiunte…

na jei sutarties nera - jau sunkiau (bus pamoka, kad nesvarbu su kuo dirbi, kad ir geriausiais pazhystamais, ale sutartis butina), bet kokia ta suma bebutu, pinigu tikrai nemokeciau, kol sistema ‘neisidirbtu’, bei neisiaishkinus, kodel neinformavo apie papildomas ishlaidas.
sekmes ir daug kantrybes Gėlė

Tai kol kas puse sumos tik ir sumoketa Nustebęs

Sunkiau kam? nera sutarties -nera ir mano isipareigojimu moketias nepasirasiau kad turiu sumoket pagal pateiktas saskaitas oplus jokiu cekiu ar fakturu nieks nedave, tai sutartis reikalinga tam kas deda o ne man jei nori gauti is manes pinigus, as nemokejes o viskas sumontuota. Taip kad kol kas problemas turi firma o ne as.
Tik butu neetiska jiem imusti raga , paprasciausia planuotasi islaidos pagal pasiulyma atsiranda didesnes ir gaunasi kad litai isleisti nes jie suskaiciuoti alei centa ir dar istraukt 3000lt ner is kurLiežuvis

teoriškai: nėra sutarties - nėra įsiparigojimo (jei nepasirašei s-tos, ar kt. dokumento, kad darbus ar prekes priėmei). Kaip jau minėjo, problemų bus tai firmai, o ne jums. O jei ir būtų sutartis, dažniausiai joje numatoma, kad apmokėjimas (visas ar dalinis) bus tik po sistemos ar objekto pridavimo akto pasirašymo. Jei nepasirašėte, kad objektas veikia, defektų nepastebėta, arba jie pataisyti, jei jie nedavė garantijos dėl paslėptų defektų (statybose būna iki 10 metų) - pinigų irgi galite nemokėti, net jei faktūrą pasirašėte.

o ar galima konkreciai atsekti, del ko konkreciai isaugo islaidos?

atsekti turi būti galima, jei jie darė pirminį skaičiavimą, tai palygini su galutine sąmata ir matosi. Bet esmė tame, kad sistema turi veikti, brangesnė ji ar pigesnė nesvarbu.

Galima, bet jezus marija, santechnikos saskaita, ten milijomas visokiu bajeriu prirasyta, ci va trumpute istraukele is saskaitos:

2 Termostatinės galvos
3 Radiatorių paj. Mazgas
4 Trišakis presuoj. Ø261826
5 Trišakis presuoj. Ø201818
6 Mova pres. Ø18
7 Perėjimas pres. Ø26-20
8 Adapteris ø18 HEK
9 RTL reguliatorius
10 Kolektorius regul.5 žiedų
11 Bronz.fasoninės dalys
12 Ventilis SV ø3/4
13 Išleidimo kranelis
14 Daugiasluoksnis vamzdis šildymui
15 Laikiklis vamzd.
16 Manometras

ir dar daug daug tokiu punktu. Zianu, ka reiskia Atrama 14, boileris, hidroforas, isleidimo kranelis ar laikiklis, manometras, bet kalnas tokiu fraziu kad neisivaizduoju ka jos reiskia, ant tokiu ir skirtumai. visi tie bajeriai simtai litu Piktas
tai va lygini ir ziuri to daugiau vn, to daugiau vn nei samatoj, dar papildomai koks bajeris (filtrai) ir ta daaa keli tukstanciai skirtumas.

is pirmo zhvilgsnio sunkiau firmai, ish kitos puses tam, kas turi mazhiau babkiu ir teismo atveju negali nusisamdyti gero advokato.

.jei principo reikalas - eikite kartu su darbų vykdytoju ir tegu pirštu rodo, kur kas sudėta.

tam advokatui tai uztektu pinigu, cia principo reikalas, nes tada visi taip galetu apgaudineti.

As nesiginciju, gal ten viskas iki vieno dumontuota, yra ir tie filtrai ir viskas, bet esme ta, kad buvo renkamasi is dvieju firmu, vos ne konkursas Cha cha jie siule kainas, situ mazesne buvo, tai ir pasirinkom, tikedamiesi kad tokia ir bus kaina, gal kita butume rinkesi, jei realia samata butu pateike. Juo labaiu, kad ta sistema ptrastai veikia per ta savo mandruma. Tai cia negalima taip daryti sakai viena kaina, kai tave pasirenka - staiga kita kaina Piktas Tam ir buna pateikta oferta!

Va idomu kaip teisiskai sitie dalykai sprendziami, jei ir buna sutartys.

na as su tuo sarasu perbegchiau per buta ir visas dalis suraschiau. kaip ten bebutu, jei firma prie rimtesniu ir ne pirma karta veda sildymo sistema, neplanuotu ishlaidu tukstanciais buti negali. O noras ishmusht daugiau pinigeliu - Taip
Is savo patirties galiu pasakyt, kad mums buvo nevisai taip, nes visa eiga sedejom ir prizhiurejom, bet galutine suma padidejo keliais shimtais litu. Emem abu samatu variantus, ejom per nama ir lyginom, kas kur. Ko neradom - ishbraukem. Galu gale liko pradine suma uzh kuria ir zhadejo padaryt bei nepatenkinti meistrai, ale chia jau ne musu problem Cha cha

Tai va, vakare visu pirma reiks eiti su tuo vadu ir ziureti, is kur toks skirtumas, o tada jau kalba bus. negaliu atmesti varianto, kad kazko nedamontave, bet jei ir butu viska sumontave - vis tiek apgauti jauciames!

nu normalu, as irgi susibiesinchiau jei pridetu neplanuotu detaliu, kaina pakiltu tukstanchiais + normaliai nefunkcionuotu. Ir tikrai numeschiau fraze "as daugiau pinigu neturiu, nes samata buvo tokia" - ziureciau reakcija Cha cha o tada jau eigoj butu matyt…

tiesa sakant ir paciam dabar tenka susidurti su remontais…Pavargęs
Tai paprastai kalbama (o ir meistrai linke) ju darbas + medziagos ir detales atskirai. Ir medziagos detales perkamos realiame laike, ziurint kiek ir ko reikia.

o kad blogai sildo - cia jau kitas reikalas. Tai turi sutvarkyti iskart.

Nu zinok ziauriai sunervino, pats tas atsainus poziuris, kaip durneliai skambinejam kas vakara salta, apcioj radiatoriai neveikia, kita diena virsuj, sumontave kazkokia super sistema kur nieko nesuprasi, ir net logiskai kai ko neina suprasti (ties pecim jau rodo isile 70laipsniu sistema - radiatoriai net nepradeje silti! Nieko neprisisaukiam, vis "uzsieme" ir netavaziuoja nei paaiskininti, nei nieko, sako taip tuributi, pasitaisys arba kazka ne taip darot, atvaziavo viena karta - viska kaip mes pakure, pasukiojo visas rankeneles pirmyn atgal ir sakaita pateike kita diena emailu astronomine Piktas sakau, visi tada taip galetu, svarbu uzsakova gauna, tada primontuoja visko (cia taip reikia, cia bus geriau su situo) ir nesuka galvos, kad kitur tie pinigai suplanuoti ar ju nera tiek Piktas