Ismalda - gerai tai ar blogai??

Ismalda - gerai tai ar blogai??

Daznai matome gatvese zmones prasancius ismaldos, gal ne visi jie alkoholikai ar benamiai, taciau daugumos gyvenimo tikslas yra aiskus. Ar aukodami jiems pinigu, mes neskatinam ju ir toliau klimti i alkocholizmo liuna??

Siaip tai apie alchoholizma gal nekalbesiu, bet dalint jiems pinigus tikrai nereikia. Cia yra ju darbas, o kazkada per tv rode, kad netgi su masinom atvaziuoja. Ir uzdirba gerokai daugiau negu paprastas Lietuvis dirbandysis (t.y. minimuma). Taigi reikia vyt tolius is gatviu lauk, tegul eina dirbt visuomenei naudinga darba, o ne gatvese i.s.s.i.p.i.s.i.n.e.j.a

Jei žmogui tikrai reikia, man negaila, bet, deja, atskirti juos nuo tu, kuriems tai tik geras biznis, labai sunku. Kazkaip nelabai malonu, kai tu jiems ka nors duodi, o jie galvoja: "dar viena ishduriau".

Carolinai: as nesakau, kad tokiems zmonems visai nereikia duoti. Bet kadangi pati neuzdirbu, o kaip jus sakete, mane remia tevai, tai ar tokiu atveju tevu sunkiai uzdirbtus pinigus as tureciau aukoti alkoholikams, cia nekalbu apie tuos zmones, kuriems tikrai reikia tu keliu centu, bet apie tuos, kurie jau po keliu minuciu lekia su tais is zmoniu surinktais centais ir perka sau svaigalu.

Tokia tema jau buvo.Ta išmalda labai diskutuotinas klausimas .Nesikartosiu,ką buvau rašiusi,bet …Duoti ar ne kiekvieno asmeninis reikalas.Kietas

Gabriele rašė:

Carolinai: as nesakau, kad tokiems zmonems visai nereikia duoti. Bet kadangi pati neuzdirbu, o kaip jus sakete, mane remia tevai, tai ar tokiu atveju tevu sunkiai uzdirbtus pinigus as tureciau aukoti alkoholikams, cia nekalbu apie tuos zmones, kuriems tikrai reikia tu keliu centu, bet apie tuos, kurie jau po keliu minuciu lekia su tais is zmoniu surinktais centais ir perka sau svaigalu.

Gabriele Gėlės - tu atsakyma zinai, tad net keista kodel klausi… Be jokios abejones jiems situ pinigu nereikia duoti. Teisus tie, kas rase kad sie zmogewliai ir per 50 Lt per diena surenka, daznas ju susirenka 700-1000 ir daugiau per menesi. Nerskaitant pensijos ar pasalpos kuria visi neturintys darbo gauna. Daug zmoniu, neprasanciu ismaldos tiek neuzdirba.

O pries tenkinant kitu kitu norus, Carolina, siulau bent truputi pagalvoti, kad ir apie ta zmogu, kuris geria ir vartoja narkotikus ir tavo ismalda panaudos eilinei dozei. Tas jo gyvenimo budas veda ji i mirti, todel duodama pinigu, tu padedi tam zmogui iskeliauti i ana pasauli. Tai tavo supratimo ir sazines reikalas aisku, bet nelygink to please, su tevu duodamais pinigais. Nes tevai duoda pinigus investuodami i svietima, moksla, ateiti, skatindami ir kitais gerais sumetimais.

P.S. tai nera asmeniskumai, bet noretusi, kad kiekvienas dalindamas pinigus, gana daznai - ne savo uzdirbtus, susimastytu apie tai, kaip tie pinigai bus panaudoti ir koki rezultata atnes. Auka ne visada yra kilnus poelgis, deja…

carolina rašė:

ne*****isiokit po mano pinigine ir sazine , as pasakiau savo nuomone , ji neturi butinai sutapti su aplinkinu…

teisybe…

Anksčiau ir aš duodavau po litą bobulytėms prie "Skalsos" Kaune. Paskui bendradarbė papasakojo, kad matė, kaip atėjo chroniavas ir tuos pinigus …paėmė. Dabar jau aš galvoju - kokio velnio už mano pinigus turi svaigintis tos gyvenimo šiukšlės?
O, kai dar paskaitau, kad išmaldos prašytojas surenka per dieną daugiau, nei aš, turintis aukštojo mokslo diplomą, mokantis kelias užsienio kalbas ir dirbti su kompiuteriu, tai dar labiau praeina noras duoti išmaldos.
Bet vistiek kartais duodu, juk ne piniguose laimė.

paaiskinimas geras!! Juokiasi

o taip legalu? pasiimt Cha cha

Mirkt

Cha cha

cha Šypsena

hahaha Šypsena Šypsena Šypsena Šypsena

It mean`s nesk kiek panesi - bus tavo

Mirkt Cha cha he he…

Šypsena

“tixo cpizdil i ušol…” čia juokinga Nekaltas, a-aaaaa supratau čia moralas… Taip