Iš serijos "PADULKINTAS MENTŲ" (tuo pačiu keletas kl.)
Nugi važiavau aš gražiai smagiai kaip priklauso pagal taisykles Maranpolės - Kowno autostradoj, ir lenkiant (o tą darant greitis gaunasi didelis) fenu pasinaudoję smaragdiniai jaunuoliai mane pagavo. 128km/h. 300-500 +4balai. Kasbeko, pergalės šventimas vakare apkarto, nu bet tai turiu pora klausimų nusimanančiom personom:
-
ar viršijus greitį lenkimas yra lengvinančioji aplinkybė ir ar iš viso iš to, kad viršijai lenkdamas, galima ką nors išpešt? Tipo kažkokias lengvesnes pasėkmes gaut?
-
ar ta proga, kad gausiu 4 baudos balus, man reikėjo išduoti laikinas teises? Vat šito nelabai supratau, kam mano popieruką su 16kiniu snukiu atėmė…
-
per svarstymą pas komisarą apie tuos lenkimo niuansus geriau pasakot ar geriau ne? Ką ten dar patartina būtų paminėt ar kaip vartytis? Na ir kas beko įtariu geriau tipo nuoširdžiai gailėtis
Abydna, b|ia
[quote]
LaurisN rašė:
[c/]
nagi nagi…o kaip tas fenas parode kad tai buvo tavo greitis?
siaip tave pagavo ant muskes o tu prisipazinai ir gausi bauda.aisku gaila bet as praktikuoju toki dalyka kaip kad privalu pateikt irodymu.
svarstyme gali paaiskint kad buvo lenkimo manevras ir gal pagailes dede komisaras taves ir skirs kiek mazesne bauda.
??? lenkimas yra lengvinancioji aplinkybe ???
nu bl pavarot
zodziu truksta …
net keiksmazodziu …
Tai kad aš tiek ir važiavau ~130 Nemanau, kad čia man buvo toks atvejis, kaip pasakojo esmis apie savo brolį prie Garliavos.
Btw pamiršau paminėt, bet labai nustebino JUODAS mento formalumas. "pasirašom čia, greitis fixuotas aparatu TRAFFIC_S.H.I.T, kurio numeris 69-69-69, patikros data abr abr,…". JOKIŲ pašalinių kalbų. Teises jam, laikinas - man, kvietimą man ir viso gero.
O konkrečiau ir be emocijų? Šiaip tai negi tu lenkdamas ~80-85km/h važiuojantį senuką varai LYGIAI 90kh/h? Taip rizikuosi būt priplotas iš priekio lekiančio fūrų srauto.
Cia dar priklausys ir nuo to kiek laiko vairuoji, jei iki kokiu 5 metu tai cia tikrai nieko tau nesumazins…
Stažas nuo 1996m 08 mėn. Taigi, 8 metai
nu gerai bet kaip jie tau gali irodyt kad tai tavo greitis?ar buvo filmuota medziaga?ne?nu kokios dar gali but diskusijos su jais.
as suprantu kai iseda zmogus i poliucijos auto kazkiek pasimeta o kai surasytas protokolas ir eini i savo masina tik tada susimastai.
klausyk shoferi…ar zinai kad policija ne tik baudzia o kartais ir gaila kad tik kartais ispeja.jei gailesieis del savo poelgio ir bent pabandysi irodyt kad nesi toks didelis blogietis tai yra tikimybe kad taves pasigailes.siaip nereikia su jais bijot bendraut.
Tai pagal tavo šnekas išeina, kad sutikti turėtum tik su tos naujo mentų VOLVO, paleisto ant avtostrados, parodymais (Per KMŽ rodė). Nes visi kiti vaizdo kamerų tai neturi
Tai už ką tada leiskit paklaust visi baudas moka?!?
Manau, kad mentai tiesiog turi tokią jiems suteiktą teisę - kontroliuoti. Ir šiuo atveju aš pats buvau kaltas. Man dabar tik įdomu, kaip pasėkmes sušvelnint
Jei daugiau balu neturi, pasakyk kad labai gailiesi, ir daugiau taip nedarysi , tada gali minimuma skirt. Jei balu turi, ir paklaus kiek turi nemeluok, nes jie pasiziuri yra pas tave balu ar ne.
as labai abejoju kad svarstymuose ispeja
svarstymas tam ir yra kad priimti sprendima tiksliau bad a tar min ir max balai tai visviena liks tokie kokie ir bus ( gi nera parasyta kaip bauda nuo …iki)
o del lenkimo , taip lenkdamas ir as virsiju greiti bet… kiek as suprantu ten buvo virsyta ~38 km/h tai toki greiti lenkimo momentu nuo 90 km/h isvystyti oho reikia jau tokiu greiciu atvaryti is tolo,
jaus=ciu jei greitis butu koks 100/105 km/h tai ir gautum koki ispejima ar net nestabdytu …
is lengvionanciu aplinkybiu matau tik sesiolikini veideli
Na veidelis pas mane nelabai smarkiai pasikeitė nuo tada, bet kadangi mentai dažniausiai vyrai, tai veideliu apeliuot į juos įtariu nelabai pavyks
Kad gali pažiūrėt tai aš jau spėjau įsitikint O dėl balų - f4kin sh1t, bet turiu aš vieną
Dabar turėsiu visus penkis
paklaust gali ir pasakysiu taip.jei tave sustabde policija ir parodo tau greiti bei laika tai dar nereiskia kad tai tavo greitis.sauti gali netik tave bet ir kita masina.
kodel moka baudas uz greicio virsijima?todel kad prisipazista pasimeta issigasta…
papasakosiu istorija po kurios pasikeite mano ir mano draugu elgesys su keliu policija: draugas mieste vaziavo ir ji stabde keliukai.jis sustojo pasiteiravo ar tikrai stabde ji.pakviete i savo tarnybine masina pareigunai parode uzfiksuota greiti.draugas nesutiko su parodymais motyvuodamas kad tai gali but bet kurios tuo metu vaziavusios transporto priemones greitis.po ilgu diskusiju ir nesugebeje irodyt jam kaltes keliu policininkai stengesi prisikabint prie menkiausio kabliuka net siulydami pust blaivumui nustatyt bet deja…stai tokia trumpai papasakota istorija kuri pakeite mano bendravima su keliu policija.
suprantama keliukai yra tvarkos segretojai ir turi teise tave ispet bei nubaust bet tik irodydami tavo kalte.nuo seno yra islike kad bijoma keliu policijos.
kaip tau susvelnint?manau turesi svarstyme gailetis.
Kolega mąstote labai teisingai. Tik visą tą greitį aš išvysčiau lenkdamas. Ir žinau kodėl - tas pyd3ras, kurį lenkiau, greitino. Beto, ant 2.0i tą 38km/h skirtumą įmetus žemesnę pavarą galima padaryti ganėtinai greitai. O už 15km/h manau dar ir kaip stabdytų Juk iš karto baudos balas ir minimum 50Lt !
lenkimas magistraleje.?
- Lenkimas - vienos arba kelių važiuojančių transporto priemonių pralenkimas įvažiuojant į priešpriešinio eismo juostą.
o tai magistraleje is vis draudziama… tu tiesiog vaziavai antra juosta…
bet siaip tai uzjauciu…
o nuo kada tarp kauno ir marijampoles magistrale?