Internetas i tris kompus?
Sveiki, turiu q-tec hardware’ini routeri qtec.info/products/product.htm?artnr=13529 .Taip pat vienas kompas pajungtas i LAN’a. Klausimas butu toks, kaip pajungt kitus du kompus i LAN’a, kad butu internetas? Kaip suprantu - is interneto laidas pareina i routeri, is jo i tris kompus. taciau koki protokola pasirinkti? Yra galimi keturi variantai: 1. cable su kintamu ip adresu (taciau pas mane yra vidinis pastovus), 2. dsl su pastoviu ip adresu, subnet mask’u, gateway’um **(sitas variantas lyg ir tiktu labiausia)**3-4. Supports PPPoE and PPTP protocol for ADSL. Ps: jei turi itakos tai pas mane kabelinis internetas. Kaip sprest problema?
tai yra routeris su galimybe pajungti keturis kompus - vienas iejimas yra specialus - typo internetisnis WLAN berods vadinasi, tenais kishi interneto kabeli - kiti keturi yra skirti vietiniam tinklui - ir visus tenais sukaishai protokolai kompuose tcp/ip o routerje reikia pasirinkti pirma varianta - cable internetas su kintamu IP - tai yra internetui skirtas dalykelis beje koks ineto tiekejas ? jei Vinita - jie prisirisha prie MAC adresu - taikad reikes pasikeisti routeryje mac adresa
Sis dalykas man nelabai aiskus. Kaip minejau, kompas vienas jau yra pajungtas i lana. Ir butent si trafika ir noriu padalinti trims kompams. Yra pastovus vidinis adresas (192.168.1.41). Ji atpazins kaip kintama ar nelabai?
Interneto tiekejas - vinita
Tai va, gryzes namie pakeiciau i cable protokola: irasiau hosta, mac adresa ( is lan kortos), taciau gateway paliko pa defaultu 192.168.1.1 Nors man reikalinga yra 192.168.1.253 ir plius jis automatiskai priskyre bele koki ip adresa, mano atveju ip gala priskyre 7. Kaip pakeist gateway?
zioply tu, juk tau sako nusirasai pajungto kompo duomenis (ip/mask/gw/dns/mac) nustatai tame kompe dhcp ir jungi routeri, routeri konfiguruoji staticip ir nustatai jam savo kortos parametrus (ip/mask/gw/mac/dns) jei visgi gauni per dhcp, tai routeriui istati mac savo kortos ir pasirenki dinamicip konfiguracija ir viskas, visa kita routeris jau padarys pats, nebent perkrauti reiks, kad viskas isigaliotu.