•!• Į ką atkreipti dėmesį renkantis kompiuterį?
Kokias, jūsų manymu, komplektacines dalis rinktis, perkant kompiuterį už maždaug 2000-2500Lt (be monitoriaus)?
Procesorius:
manyčiau, jog optimalus variantas čia būtų AMD Athlon XP 2200+ Thoroughbred. Galbūt kai kas ir nesutiks su manimi, tačiau nemanau, jog būtina švaistyti pinigus perkant Intel gaminį.
Pagrindinė plokštė:
turbūt pats svarbiausias komponentas išsirinkus procesorių. Kiek teko domėtis, pcworld.com testuose dominuoja MSI gaminiai. Tikriausiai vertėtų pirkti plokštę skirtą DDR400 tipo atmintinei, nors pranašumo praktiškai pateiktuose testų rezultatuose nesimato. Norėčiau sužinoti jūsų nuomones apie tai.
Virtualioji atmintis:
spartumo atžvilgiu tikriausiai reikėtų rinktis DDR400 tipo atmintinę. 256MB jau yra riba, todėl tikriausiai 512MB nepasirodys per daug. Iškilto ir dar vienas klausimėlis, kaip skiriasi kokybė priklausomai nuo gamintojo: dažniausiai aptinkamos PQI ir Samsung firmų gaminiai. Ką siūlytumėte rinktis kitaip?
HDD įrenginys:
Kiek man žinoma, mažiausiai problemų kelia Western Digital kompanijos produktai, jie veikia tyliai, o ir dėl kokybės nežinau, kad kas skųstųsi. Manyčiau, jog visiškai pakanka 80GB, nors dauguma kompiuterių vartotojų jų niekaip ir neišnaudoja. Turbūt geriau būtų ateityje nusipirkti papildomą įrenginyje, jeigu prireiktų. Galbūt čia su manimi nesutiksite, kokius gaminius rekomenduotumėte?
Diskų įrenginys:
turiu susidaręs nuomonę, jog pirkti DVD įrašomajį įrenginį dar pernelyg anksti, kainos jų didžiulės, o pats DVD standartas dar nelabai nusistovėjęs, todėl gali kilti nemažai problemų. Manau, kad vieni geresnių yra TEAC CD-RW gaminiai. Ką manote jūs, ir į ką čia atkreipti dėmesį?
Vaizdo plokštės:
daugelis sako, jog GeForce 4 MX gaminiai jau atgyveno ir siūlo pirkti GeForce 4 Ti, tačiau ir kainos skirtumas yra nemažas. Nemanau, jog perkant kompiuterį už daugiausiai 2500Lt vertėtų tam išleisti daugiau nei 600Lt. O gal kaip alternatyva pasiūlytumėte Radeon vaizdo plokštę? Technologijos žengia į priekį ir DVI jungtis turbūt netaps nereikalingu atributu.
Garso plokštės:
čia tikriausiai visiškai užtektų Creative Live! Player 5.1 PCI plokštės, kainuojančios apie 120Lt.
Garso kolonėlės:
manau, įsigijus tokią garso plokštę reikėtų ją ir išnaudoti pakankamai: Creative Inspire 5.1 5100 Retail, ( 5*6W+12W RMS ). Kaip manote, ar apsimokėtų išleisti apie 250Lt tokiems garsintuvams?
Kiti įrenginiai:
nevertėtų nuvertinti gero procesoriaus aušintuvo. Į ką siulytumėte atkreipti dėmesį perkant šį įrenginį?
Modemą renkantis didelių problemų neturėtų kilti, nes ir pasirinkimas nėra toks jau didelis.
FDD įrenginys kolkas būtinas, kažin ar vertėtų pasukti Dell pavyzdžiu ir jo atsisakyti.
P.S. šią temą parašiau siekdamas, sužinoti labiau patyrusių žmonių nuomonės ir galbūt tikėdamasis, kad ta informacija, kurią pateiksite čia pravers ne tik man.
Prašau mane pakritikuoti, nes nemanau, jog mano žodžiuose daug tiesos
ziurint ka tu su kompu veikt nori… grajams vienoks, 3d grafikai - truputuka kitox, programavimui - aplamai nebutinas galingas… o jeigu tau tik textus suvedines ir solitaire zaist, tai gali drasiai p133 pirkt…
Na manau, galima suprasti, jog kompiuteris uz 2000-2500Lt bus optimalus variantas ir siek tiek pazaisti, jeigu prireiktu ir filmams paziureti. Beje, nesutinku jok programavimui nereikalingas spartus kompiuteris, uztenka vien uzmesti aki i Delphi 6 reikalavimus sistemai (256MB RAM).
Nereikia to flopiko. Pakaitalas - CDRW arba USB raktai. Naudodami viena ar kita, tos senienos nepasigesite.
Aš turiu ir naudojuos win 98 startup, boot magic rescue, partition magic rescue, drive image kartai leidžiu iš flopikų. Dar rekia man trinti programas, ir DOS, kurios nesitrina net iš safe mode. Be to dar turiu rescue utilities if flopiko, kaip antai undelete, unformat. Dar memory testas paleidžiamas iš flopiko. Gera seniena.
ALSTA: visas tas programas puikiai galima paleisti is pakraunamo CD.
Siaip kompiuteris pakankamai galingas ir brangus, bet po kokiu 3 metuu jis atrodys kaip koks Pentium 100 dabar. Gal geriau deti pigesnes dalis, o uz sutaupytus pinigus pirkti geresnii monitoriuu?
Norejau suzinoti, kokius kompiuterio atskiru daliu gamintojus jus rekomenduosite, o ne tik ivertinti tai, ka as cia savo nuoziura isvardinau
Mano subjektyvia nuomone: Athlon procai tikrai geri, tad tikrai neverta mokėti už Pentium. Kok konkrečiai pasirinksi tavo reikalas, bet manau normaliam naudojimui tavo minėto pilnai pakaks. Kas dėl motinos dar manau DFI neblogos plokštės. Dėl kieto disko teisus, pats naudoju WD 60GB ir kol kas neturiu problemų. Vaizdas: populiaresnės nVidia plokštės, įvairios Ge Force bet ir gerokai brangesnės, nei ATI Radeon. Nežinau, kaip kitų nuomone, bet aš gal kiek bijodamas pasirinkau Radeon plokštę ir visai esu patenkintas, kai kaina vos ne per pus buvo pigesnė, nei atitinkamų parametrų Ge Force. Na, nebent labai krūtas esi geimeris , gal tada koks skirtumas yra. Čia aš kalbu apie vidutinės klasės vaizdo plokštes (iki 500 Lt). Dėl diskasukių. Aš manau, kad geriau turėti du (pas mane DVD-ROM ir CD-RW), nes pastoviai sukinėti CD-RW vis dėlto nepatartina, manau geriau naudoti tik įrašymui. Kainos jų nėra didelės. Kas dėl firmų, tai naudoju Asus CD-RW , per daugiau kaip puse metų sugadinau tik vieną diskelį, ir tai dėl pačio kaltės, o rašau gana dažnai. Sony DVD-Rom irgi gerai, kol kas.
kodel? NEC DVD+R/RW ND-1000 2.4XDVD+R/RW;16x CD-R;10x CD-RW;40x CD-ROM;12x DVD-ROM 2MB buffer Kaina tik apie 820 Lt. Jeigu jau taip renki rimta kompa tai 820 uz DVD-RW tikrai nera daug
O kur kritika? Kartais jaučiuosi geriau, kai man žmonės prieštarauja
a kur skiltis apie vaizduoklius
Apie vaizduoklius jau pridiskutuota… Tiesą sakant, apie viską jau pridiskutuota, bet… pirmojoje eilutėje nurodžiau, jog kalbėsiu tik apie kompiuterį už 2000-2500Lt ir be monitoriaus