Hostingas made by pats. ( ? )
–Sweiki. Reik nuomonių (iš žmonių turėjusių REALIOS praktikos). Dalykas paprastas - Ar verta pačiam statyt servą web’ui hostint ir (svarbiausia) - ar įmanoma tai daryt neimant kažkokio super ultra/exclusive ineto kanalo.
Ta prasme - servo pakūrimas, priežiūra ir visa kita man nesukelia jokių nepatogumų, tik klausimas kaip su home users skirtų interneto planų (šiuo metu pas mane Mikrovisatos optika, tad pasikeist į didesnį pralaidumą galiu) latency, ar kitaip - ping’u. Kadangi Upload’as kaip įprasta - mažesnis, nes home useriui pumpuot PAS save svarbu, o ne IŠ savęs.
Share hosting’as netinka, nes reik daug mySQL’ui skirtų, ir kitų resursų, už dedikuotą ilgai mokėt nenoriu, tad paskutinis realus variantas - pats sau šeimininkas (ir būtent LATENCY turiu galvoje, nes kas iš to jei pralaidumas 10megabitu, bet 10s reik laukt kol vien į user’io query atsakys).
Taigi ar teko kam susidurt su tuo, ir jei taip - ką naudojot (netą kokį, iš ko, kaip sukosi ir tt…)? Pabrėžiu būtent bandžiusių žmonių praktiką, nes “testuot”, konfiguruot, perkėlinėt, kaitaliot planus ir tt… vien tik pabandymui neturiu jokio noro ir laiko, o tie “menedžeriai” ką šneka tai dažnai prasilenkia su realybe.
Dėkui už ats. iš anxto
pasinaudok paieška nkk.lt
vienas tokis iš mv daro hostingą… lol ten…
Nori būti pats sau šeimininkas - ieškok VPS. Pačiam statyti serverį, neturint linijos - kažin ar verta.
nesuk galvos, pasiimk koki normalų "shared", sumokėsi truputį daugiau, bet nervų nebus…
Už 80lt/mėn "SkyNet" planas "SkyGold" mane visiškai tenkina…
Lietuvoje 10mbps up (kur leidžia technika - ir 100mbps), užsienin apie 512kbps. Šiaip jei pagr. orientacija į Lietuvos vartotojus, tai problemų kilti neturėtų.
Pas mane veikė nedidelis projektėlis, dabar beliko vidinis SkyNet skirtas projektas (~600 unique hosts, ~23K atvertimų). Veikė ir BIND’as (DNS serveris, aptarnavęs mano domeną), ir SQL serveris, ir apačė. Pakankamai gerai, be problemų rinkčiausi tokį variantą, jei 95% vartotojų būtų iš Lietuvos. Kitu atveju, reikėtų imti kokį verslo planą, galbūt spec. paderintais greičiais, aišku, ne už 80Lt…
Jei nieko daug ir didelio neplanuoji - kurk pas save, daugiau CSS’ų, mažiau lentelių, “lengvesni” paveikslėliai ir problemų nėra
EDIT: problema tik viena… SkyNet yra tik "rinktiniuose" Vilniaus rajonuose. Taigi…
Ir šiaip, rimtai planuojant kažką daryti geriau imti rimtą inetą, o ne "4home use". Nes kokybė, sutankinimas ir visa kita tikrai ne tokia pati.