Hostingas made by pats. ( ? )

Hostingas made by pats. ( ? )

–Sweiki. Reik nuomonių (iš žmonių turėjusių REALIOS praktikos). Dalykas paprastas - Ar verta pačiam statyt servą web’ui hostint ir (svarbiausia) - ar įmanoma tai daryt neimant kažkokio super ultra/exclusive ineto kanalo.
Ta prasme - servo pakūrimas, priežiūra ir visa kita man nesukelia jokių nepatogumų, tik klausimas kaip su home users skirtų interneto planų (šiuo metu pas mane Mikrovisatos optika, tad pasikeist į didesnį pralaidumą galiu) latency, ar kitaip - ping’u. Kadangi Upload’as kaip įprasta - mažesnis, nes home useriui pumpuot PAS save svarbu, o ne IŠ savęs.
Share hosting’as netinka, nes reik daug mySQL’ui skirtų, ir kitų resursų, už dedikuotą ilgai mokėt nenoriu, tad paskutinis realus variantas - pats sau šeimininkas (ir būtent LATENCY turiu galvoje, nes kas iš to jei pralaidumas 10megabitu, bet 10s reik laukt kol vien į user’io query atsakys).
Taigi ar teko kam susidurt su tuo, ir jei taip - ką naudojot (netą kokį, iš ko, kaip sukosi ir tt…)? Pabrėžiu būtent bandžiusių žmonių praktiką, nes “testuot”, konfiguruot, perkėlinėt, kaitaliot planus ir tt… vien tik pabandymui neturiu jokio noro ir laiko, o tie “menedžeriai” ką šneka tai dažnai prasilenkia su realybe.
Dėkui už ats. iš anxto Laimingas

pasinaudok paieška nkk.lt
vienas tokis iš mv daro hostingą… lol ten…

Nori būti pats sau šeimininkas - ieškok VPS. Pačiam statyti serverį, neturint linijos - kažin ar verta.

nesuk galvos, pasiimk koki normalų "shared", sumokėsi truputį daugiau, bet nervų nebus…

Už 80lt/mėn "SkyNet" planas "SkyGold" mane visiškai tenkina…
Lietuvoje 10mbps up (kur leidžia technika - ir 100mbps), užsienin apie 512kbps. Šiaip jei pagr. orientacija į Lietuvos vartotojus, tai problemų kilti neturėtų.

Pas mane veikė nedidelis projektėlis, dabar beliko vidinis SkyNet skirtas projektas (~600 unique hosts, ~23K atvertimų). Veikė ir BIND’as (DNS serveris, aptarnavęs mano domeną), ir SQL serveris, ir apačė. Pakankamai gerai, be problemų rinkčiausi tokį variantą, jei 95% vartotojų būtų iš Lietuvos. Kitu atveju, reikėtų imti kokį verslo planą, galbūt spec. paderintais greičiais, aišku, ne už 80Lt…

Jei nieko daug ir didelio neplanuoji - kurk pas save, daugiau CSS’ų, mažiau lentelių, “lengvesni” paveikslėliai ir problemų nėra Cha cha

EDIT: problema tik viena… SkyNet yra tik "rinktiniuose" Vilniaus rajonuose. Taigi…
Ir šiaip, rimtai planuojant kažką daryti geriau imti rimtą inetą, o ne "4home use". Nes kokybė, sutankinimas ir visa kita tikrai ne tokia pati.