Help: Žemė vazone pabala.....

Help: Žemė vazone pabala…

Pradejo neraminti tas dalykas, kad zeme vazonuose pabala. Zeme pirkta spec paparciams - paparciu, difenbachijoms - pritaikyta difenbachijoms ir t.t. Po savaiciu keliu visas pavirsius pabala. Stengiuosi neperlieti - vis tas pats. Kazkas patare laistyti i lekstute, o.k. pradejau taip laistyti ir ka manot? vietose aplink kota vistiek pabala. Speju pas mane vanduo blogas - daug kalkiu ar kazkokio velnio, bet del to geliu atsisakyti nenoriu. Beje vandeni pries laistydamas palaikau 2-3 dienas. Gal turit minciu ka daryti su vandeniu ar laistytoju, kad padetis pasikeistu, nes jei zeme pabala, tai ir gelem nera sveikas toks laistymas manau… Taurė

Per kietas vanduo. Žemės čia niekuo dėtos. Nors jei auginsi durpėse, tai užkalkės ne taip greitai. Išeitis - laistyti lietaus vandeniu (prie garažo pasistatyti didelį indą, į kurį pribėgtų lietaus vandens). Dar padeda vandens pastovėjimas, filtravimas ar durpių maišelio įdėjimas į vandenį. Pati išmėginau viską. Man efektyviausia - lietaus vanduo.

gal tas iš didelių bambalių tipo “žaliagiris” irgi tiktų?

Nežinau. Bet jis turėtų būti minkštintas. Šiaip tinka ir distiliuotas vanduo.

O ka reiskia “pabala”? Ar ten ne pelesis? Paprastai zemes pavirsius pabala, kai pelyja, nuo dregmes pertekliaus. Pas mane tai dazniausiai nutinka dideliuose vazonuose, kuriuose uzsilaiko dregme, kad ir kaip retai as juos laistau… Bet jei rasai apie kalkes… tai tada nezinau, kaip tas pabalimas turetu atrodyti?..

Man irgi taip kartais nutinka…Ten ne pelėsis, tiesiog kažkokia balta fignia ir tiek…

Pas mane irgi taip būna. Bet jeigu į lėkštutę laistant aplik kamieną kalkėja, gal čia kažkas kita Nekaltas

Į lėkštute laistyt išvis pražūtinga. Nes laistant iš viršaus, dalis kalkių nusėda paviršiuje, kur nėra šaknų, o laistant iš apačios, visas tas kalkes sugeria pats augalas. Taigi po truputį augalas žudomas.