Help-padėkit prisiminti receptą
Sveiki, kiekvienais metais per Kūčias aš gaminu tokias pirožkas iš mielinės tešlos (jos kepamos aliejuje, o įdarai būna įvairūs -aguonos, grybai, silkė ir t.t.),tačiau knygutę su receptu kažkur nukišau, o sesuo, kurios galėčiau pasiklausti, sėdi Amerikoj Taigi, prašau Jūsų pagalbos - t.y. padėkit prisiminti produktų santykį
Kiek pamenu dedasi, mielės, cukrus, miltai, aliejus ir pienas ar vanduo. Iš anksto dėkoju
as tai nezinau kokius ten piruozkus kepdavai parasyk sesei sms or paklausk
Tame ir reikalas, kad aš negaliu su sese susisiekti - ji tik pirmadieniais prisėda prie interneto Todėl ir ieškau pagalbos čia - galvoju, kad kas iš bangiečių irgi panašias pirožkas/bandeles/pyragėlius kepa
Proporciju niekada nezinojau,o darau kaip grietines tirstumo mase.
Sudetinga As tai siai sventei vaziuoja pas mama, o ten jau stalai laukia, nes sesuo dizidiausia vireja namie
Mamos uzvadele
mano mama kepa tokius, bet man rodos kad ji perka ta tesla. O gal ir daro. Nepamenu. Paklausiu, jei ka parasysiu
Dek visko ko negaila Tada geriausiai viskas iseina
ane?
man negaila labiausiai miltu … uztat iskepa kokybiskos plytos
priklausomai nuo keikio, bet as darau taip: mieles istrinu su 2 6auk6tais cukraus (galima saldziau) tada 1 stikline vandens paskui 2 stiklimes miltu. tada 230min i silta vieta po 15 min pamaisau. tada dudu dra pastovet. galima ir ilgiau kad pastovetu. tada pridedu dar miltu, kad tesla butu tokio svelni, minksta. tada isvolioji (labai gerai siltu vandeniu pripildytu buteliu. skanaus! ir laimingu svenciu.
O tai cia mielines teslos pyragelius aliejuje verdat, o neorkaiteje kepat?
Ne mielinė tešla turi būti kaip čeburekams tokia
mieline Kazkaip neissivaizduoju nemielinius tokius piragaicius
Na su grybais dar dar , bet su aguonom nemielinius niekaip
Dėkui už priminimą Šiandien ryte jau užmaišiau tešlą - bijau, kad kai grįšiu po darbo namo, bus jos priaugus pilna virtuvė