help - karstas hardas!!!
velnias zino ar cia sitaip ir turi but, ar mano hardas nupindejo - jis yra an tiek ikaites, kad pirstus negaunas islaikyt ilgiau nei 5 sek …
tai kame suo pakastas gal kas zino?
hardas maxtor 40 gb, 7200rpm, menesio amziaus
jei sistema neluzineja, jei badu nera kol kas ir jei turi garantija, tai neimk i galwa Priesingu atveju reik ausintuwo :]
ausintuvas dundukams
nemanau kad tik dundukams
budlight rašė:
velnias zino ar cia sitaip ir turi but, ar mano hardas nupindejo - jis yra an tiek ikaites, kad pirstus negaunas islaikyt ilgiau nei 5 sek …
tai kame suo pakastas gal kas zino?hardas maxtor 40 gb, 7200rpm, menesio amziaus
as tai bijau net pagalvot kas butu jei nuimciau ventiliaturius su radatoriumi0 4 greitu samsungu kurie vienas prie kito sudeti
nu mano IBM tai beveik visai nekaista… Bet tau rimtai reiketu susimastyti apie radiatoriu Arba dar geresnis variantas, nuneshk ji garantinio ir nekvarshink sau galvos. Juk arba sutaisys arba nauja duos.
P.S. Pazhiurek ar neuzhdengei savo hardo ventiliacines skilutes (hardo virshuj ji yra
ViR2 rašė:
nu mano IBM tai beveik visai nekaista… Bet tau rimtai reiketu susimastyti apie radiatoriuArba dar geresnis variantas, nuneshk ji garantinio ir nekvarshink sau galvos. Juk arba sutaisys arba nauja duos.
P.S. Pazhiurek ar neuzhdengei savo hardo ventiliacines skilutes (hardo virshuj ji yra
palaikau pilnai jai jis kaista turi beda garantinis ir viskas tuo labiau jai jis yra.
mano IBM 60GB kaito kaip pasiutes. Nekreipiau demesio ir…po 2 men staigi mirtis. Duomenys velniop Garantinis aisku pakeite, bet paguoda menka. Gavau kita IBM tai dabar shaldau kaip tik galiu (pritaisiau ant didelio radiatoriaus ir per vandeni nuvedu siluma). Kol kas neikaista visai ir nemirshta, o kaip bus pamatysim.
turejau Fujitsu Hdd jis numiro garantija buvo metai po metu numiro teko pirkti kitas dabar su 3 metu garantija ir dabar sedziu ramus jau pareis pasiimsiu kita duomenu nekaupiu dabar dau HDD rasau viska i cd ir problema ispresta kaip sakoma reikia viena karta pasimokyti kita karta zinosi.
paziurek, ar nera "uzhspaustas" - na reiktu, kad butu kuo toliau zhemiau nuo FDD ir kad shalia pat antro HDD nebutu ir kad apachioj tarpas kuo didesnis butu (jei neklystu, tai apachia kaista labaiu)…
manau aushintuvas irgi pigesnis uzh duomenis…
na ka uzdejau maza ventiliatoriuka an tos vietos, kuri labiausiai kaista (tokia mazyte mikroshemyte - ja uzspaudus hardas net pypset pradeda - kazkas tixliai ne to)… pagyvensiu kolkas sitaip, tikesimes mano hardas nenusprogs tfu tfu tfu greitu laiku…
(o beje gal negerai, kad is viso hardo tik viena nedidele vieta saldoma? neprasides kokia korozija del temperaturu skirtumo? (nu prastas is manes fizikas, prastas)
acioo
budlight rašė:
(o beje gal negerai, kad is viso hardo tik viena nedidele vieta saldoma? neprasides kokia korozija del temperaturu skirtumo? (nu prastas is manes fizikas, prastas)
acioo
na korozijos tikrai neturetu acirasti o del temperaturu skirtumo, taj IMHO vistiek geriau negu kad jokio ventiliatoriaus…
vat del pypsjimo, tai cia truputi negerai…
budlight rašė:
na ka uzdejau maza ventiliatoriuka an tos vietos, kuri labiausiai kaista (tokia mazyte mikroshemyte - ja uzspaudus hardas net pypset pradeda - kazkas tixliai ne to)… pagyvensiu kolkas sitaip, tikesimes mano hardas nenusprogs tfu tfu tfu greitu laiku…
acioo
nu karoce tu manau kazkoks tupas pats paklausk kodel nededami kuleriai ant HDD ble todel kad jie nereikalingi o jai pas tave jie kokie tris tai tada jau kitas reiklas o jai jis tau kaista nesk i garantini ir viskas
nu karoce tu manau kazkoks tupas pats paklausk kodel nededami kuleriai ant HDD ble todel kad jie nereikalingi o jai pas tave jie kokie tris tai tada jau kitas reiklas o jai jis tau kaista nesk i garantini ir viskas
ant greitu HDD reikalingi kuleriai, ir jie dedami. Specialus gaminami ir pirkt buna. Taigi nereik taip grieztai…
seip mano hardas ner is letuju, sandra professional rodo 38 000 kb/s… palyginus su skaiciais, kur rase kazkas - 26 000 ir pan, tai manau neblogai ka? gal del to kaista? seip harda pirkau be jokiu aprasymu (garantija yr metai), gal ten uzsiminta kad ausinimas reikalingas?
kas nors da turi maxtor 40gb ata 133 7200 rpm? kaista zveris?
ner ko noret kad hdd nekaistu, kai pas mumis tokie lievi matblokiai, visokie codegen ir kita mura, duoda hardui ir virs 13V tai ir kepa vargsai,
anksciau ir mano maxtor d740 40gb 7200rpm kaisdavo kol buvo codegeno keise, o dabar saltas, mat maitblokis normalesnis (GMC) ir duoda 12,3V hardui…
o kaip pazet kiek voltu duodama harduij? (kill lamers)
So, pas tawe garsusis DiamondMax9
Siaip sitas hardas nera tox greitas, kaip byloja jo duomenys. O reklama del jo darbo tylumos irgi perdeta - Baraccuda zymiai tyliau dirba. Ash turiu toki pati, tik 80Gb. Gailiuosi, kad neemiau IBM 180GXP arba Baraccudos…
Taigi, gali nepergywent, maniskis irgi kaista kaip pasheles, net iki 67 laipsniu wiena karta buwo nuejez O widutine jo temperatura buna 61-62
Na bet reikia atsizvelgti, jog pas mane kompas 24h per para (wisada!) ijungtas
Tai wa, the point is, kad gali nepregywent, - jau issiaiskinau, jog sitie DiamondMax’ai kaista nerealiai, bet wis tiek weikia
issiaskinau jau - maniskis diamond max plus 8
del kaitimo - aciu uz paguoda, bet to kulerio viesvien nenuimsiu, negaila juk
o del tylumo, nzn ar begali but tyliau - va dabar keisas atdaras, ir tai reik labai isiklausyt ar tas zveris sukasi ar jau nebe… maxtor rullz, tik aisku galetu nebut tox panasus i keptuve