help: audi 100 stabdziu stiprintuvas
vienzo situacija - nukrito ant galvos tox audi 100 2.2i '85 234660km, pora metu praleides po egle. su abs! problema - visa laika nuo pat isigijimo 1990-ais rasojo vairo stiprintuvo pompa ir dege kontroline lempa . tai va po ilgo stovejimo buvo aptikta, kad skyscio laaabai menkai (ir vairas sunkokas, nors cia subjektyvus pojuciai). na ir uzpilta iki “max” kazkokio “universalaus” marmalo, kuris “neturetu su niekuo sureaguoti”. kaip ir nesuregave, bet del neaiskiu priezasciu nuvaziavus eiles 10km po marmalo supylimo stabdziu stipralas atsisake dirbti (vairas nepasunkejo). pries gedima abs’as veike nepriekaistingai, po - nepavyksta tiek uzspausti stabdzius, kad uzsiblokuotu
abs’o lempa nesako nieko - nedega, artjugus dega. klausimas! kas acitiko? gal sutapimas, o gedimo priezastis du metai po egle? enyvej - ka daryti? kur daryti vilniuje? koks biudzetas galetu buti? aciu uz idejas
siam momentui, po diskusijos autos konfose, bandau reziumuoti (atsizvelgdamas i tai, kad abs’o kontrole neparode nieko idomaus, ir i vairo striginejima): bandom cekinti siurbli, kuris visa laika verke (ar taip, ar kitaip, remonto neisvengsi). zalpom keiciam skysti i ka nors artimesnio gamintojo rekomenduojamam. jei nepadeda, bandom keisti stabdziu stiprala su viskuo, kas prie jo parduodama. turiu galvoje srota, o ne kita a100 na ir pasiruosiam acisveikinti su 400-500 litu. pataisykit, jei kazkur klistu. aciu.
mano itarimai: na pradesiu nuo to, kad skysti tai normalu reikia supilti (tinka zalias FEBI - jis nebrangus). O pagaltai, kad dega !, itariu, kad sistemoje nepakanka slegio - variantas vienintelis, t.y. siurblys. Jei butu ‘kriause’ gatova - nuo dirbancio variklio siublys uzpumpuotu i sistema kiek reikia skyscio, ir darbiniame rezime galetum uzblokuoti stabdzius. O jei ir su dirbanciu neveikia - gali buti siurblys. Arba - kaip sakai, stabdziu stiprinimo sistema. Bet, manau mazai tiketina. Galbut daugiau - nuo marmalo uzsiskiso kokia slanga ar skylute ir t.t., pabandykit perrinkt siurbli (jei jo mechanine dalis nesisidevejus)
yra tokia vadinama tablete atsakinga uz skyscio slegis sistemoje, tai va kai ji pareina pradeda blogai stabdziai veikt, tai visu audi 100 problema, pasiteirauk ko nors tau pasakys kur ji ir kiek kainuos. Taciau i 100lt tikrai itilpsi. Ir dar viena pabandyk, kai uzvedi auto pamaigyk stabdziu pedala kiek gali bent 10 kartu jei po to maigymo pabandzius staigiai stabdyt neciuozia nors ir abs tai keisk tablete.
o i audi ir i stabdzius ir i vairo striprintuva tas pats skystis pilasi ar kaip…
Pagal mane tai taip
Tai gal žinovas pasakys kur ta “tabletė” randasi? Nes pas mane irgi kaip žinia blogai veikia stabdžiai. Tačiau pas mane senesnis modelis. Be ABS. Ten vakuuminis stabdžių stiprintuvas - tai čia jame kokia membrana? Smulkiau paaiškink, nes aš jau nerandu pas ką ir klaust.
nzn kaip del vakuuminio, nes pas mane ne vakuuminis buvo 2-jose silkese