Hellp. Ausinimo sistema?
Zodziu dalykas toks. Sian ryte vaziavau - jokiu problemu, uzsivede, silta ora pute gerai ir t.t.
Zodziu nuvziavau tvarkingai. Po poros valandu grizinet - i salona ora pucia salta kaip is lauko, variklys nerealiai greit kaista.
Radiatorius beveik visas saltas, virsutine zarna siek tiek silta - apatine salta.
Ir dar kas keisciausia - is sistemos subego ausinimo skystis i bakeli.
Siaip bakelyje normos ribose skyscio turetu butu ne daug nuo dugno, o bakelis didelis.
Pas mane Renault 19.
Kaip supratau antifrizas variklyje necirkuliuoja.
Tai kas gali buti, ar termostatas uzsalo ar kaip?
Tai jauciu kad tau reikia kestis termostata, kaip ir man nors man tai kaip tik neisyla variklis
Keisk termostata, daugiau priezasciu lyg ir nera. Jei variklis greitai kaista, vadinasi termostatas neatsidaro ir ausinimo skystis necirkuliuoja per sistema.
As sutinku su Hulio
antifrizas gal uzsalo? Salant pletesi ir kazkuri dalis subego i bakeli, bet bakelyje irgi turetu salti.
Termostatas labai retai užsikerta uždaras.greičiausiai bus užšąlęs radiatoriuje antifrizas(vanduo?).Bandyk atšildyt pirmiausia radiatorių ,tik po to keisk termostatą.
Labai gali buti, kad tiesiog uzsalo antifrizas radiatoriuje. Gali pabandyt uzdengt radiatoriu ir atsargiai pasildyt kad neperkaitint.
Gal kazkam pasirodys kvailai- uzsalus antifrizui, labai lengva perkaitinti varikli.
Ikaitus varikliui, bakelis normaliai tampa pilnu- tai joks gedimas, tik skyscio pletimasis.
Na jeigu butu uzsales radiatorius, tai jis ir ryte butu niekur neisvaziaves, juk naktis tai buvo labai salta.
Gal garaže laikė mašiną,todėl ir užsivedė.Žemiausia t-ra būna ne naktį,o auštant.Netgi vėjyje būna šalčiau pora laipsnių,nei užuovėjoje.Jei antifrizas prastas ,tai tiek ir tereikia.Kadangi nešildo ir pečius,manau kad užšalo sistema.Tereikia palaikyt per naktį šiltam garaže ir pakeist antifrizą.Gal kam pasirodys keista,bet mano mašinai užtenka aušinimo per pečiuką,dujų reduktorių ir per greičių dėžę.T-ra laikosi 85 laipsniai ir radiatorius šaltas.Termostatas atsidaro tik važiuojant mieste,pakyla ir laikosi 90.
vaziuojant radiatorius labiau sala nei stovint, todel vaziuojant ir uzsalo.
[/quote]
vaziuojant radiatorius labiau sala nei stovint, todel vaziuojant ir uzsalo.
[/quote]
Sutinku Ausinimo skysti vistiek geriausiai pasikeisti, jei ir tada bus tas pats, vadinasi reikia keisti termostata
Zodziu taip, buvau garaze. Termostata keiciau, nes senas tikrai neveike (dejau i verdanti vandeni). NAujas veikia.Maniau cia ir bus beda.Bet ka tik parvaziavau - sakes, vel variklis uzkaito ir peciukas salono nesildo. Na mane pora zmogeliu su kuriais buvau sake tikrai nesamone kad uzsaltu radiatoriuje, bet galbut taip ir yra.
Tai zodziu reikia bandyt kazkaip dabar atsildyt radiatoriu kaip suprantu ir antifriza keist.
Kas ten supilta - nezinau, nes masina neseniai pirkau, norejau keist, bet tie patys auksciau pamineti zmogiukai sako nedurniuok, kam tau to reik…
P.S. masina nakti ir keleta dienu pries tai stovejo lauke nejudinta.
Aušinimo skystį verta pakeisti jau vien todėl, kad jis sensta, gamintojai siūlo keisti kas kelis metus, o tokios mašinytės dažnai būna su dar gamykloje supiltu. akivaizdu, kad jis linkęs ne tik užšalti, bet ir užkimšti radiatorių ar pečiuką. Netaupyk tų 25 litų
Tiem 2 žmogiukam kur tau patarinėjo garaže duok į sprandą iš visos širdies.Gerai kad neskilo visas variklio blokas.