Gyvenimas su kauke
Praėjusį penktadienį su bendradarbiais šiek tiek nusprendėm pasilinksminti. Tikrai labai šauniai praleidom vakarą - šokom tiek, kad kelias dienas raumenis skaudėjo, bet esmė tame, kad visi gera nuotaika dalinasi dar iki šiol.
Tai va, ką norėjau pasakyti…aš tądien jaučiausi kaip senais gerais laikais - jaučiausi savimi - linksma, energinga, spindinti gyvenimo džiaugsmu - tokiomis emocijomis grįžau ir namo ir buvau tokia kelias dienas. Net keista, bet vyras tai pastebėjęs pradėjo mane pietų kviesti, flirtuoti ir t.t. BET jaučiu, kad tuoj vėl pasislėpsiu po pilka kauke
Ar ir jums taip būna - ar neatrodo, kad kiekvieną dieną gyvenate tarsi su kauke, tik retkarčiais ją nusiimate ir parodote savo tikrąjį veidą
O kam ta kauke? Pas mane sto na vitrine, to i v magazine
daznai visuomeneje mes esme kitokie nei seimoje…
Na ta kauke - tai kasdienybe, pilka, monotoniska ir t.t.?
Zinoma, kad buna, juk visas tas monotoniskumas net pykinti pradeda, todel manau, kad reikia dazniau taip atsipalaiduoti, neleisti sau ir vel uzmigti, gal tada tas gyvenimo dziaugsmas ir pilnatve sugris?
būna. Kasdien aš esu visai ne tokia, kokia esu giliai širdyje ir savo esybėje. Deja, kitaip gal ir neįmanoma. Negi visą laiką tik tarkim, juokausi? Elgiesi taip, kaip to reikalauja aplinka.
?Princesyt, a tai ku gi apsiredei vistiktai?
Kartais tikrai ima atrodyti, kad gyveni kaip du ar daugiau skirtingi zmones: darbe-salta darboholike, namie-ramybes uostas, su draugemis-fataliska moteris ir t.t. ir pan. Svarbiausia tu savo vaidmenu nesumaisyti
Karta as irgi su bendradarbemis apturejau party. Tai jos oi kaip ilgai neatsigavo nuo mano pasikeitimo. Nekalbu jau apie bendradarbius…
Pastebiu, kad ir aš turiu ne vieną kaukę… gaila… Labai su nedaug žmonių galiu būti savimi. Ne visi tai supranta ar nori suprasti… Ne visiems galiu savo nuomonę pasakyti, nes turiu draugų, kurie tai supranta kaip įžeidimą… wa
Tai ir strigau čia, nes tiesą sakant, čia jaučiuosi savimi
na, sunku save vertinti, geriau gal paporintu kas nors, kas seniai mane pazista, nors manau, kad nelabai ka man naujo pasakytu bunu ir as su kauke, kokiame nors snobu vakarelyje
arba, kai man buna blogai, bet visiskai nenoriu, kad apie tai kas suzinotu, nes nepakenciu, kai apie mane sokineja, tupineja ir uzduoda bukus klausimus, tai tuomet tenka lakstyti placia sypsena veide, nors sirdis ir verkia…ai, siaip nelabai as galeciau ilgai su kauke isbuti…be kaukes daug smagiau
Ai, nutylėsiu, o tai kas nors pagal aprašymą gali mane demaskuoti, kas tądien mane matė
Yra gyvenimisku situaciju, kai reikia pabut rimtai, elgtis kazkaip kitaip. Bet as tai jokiu budu nepavadinciau kaukes uzsidejimu. Lengviausia but savimi ir viskas bus chiki
Ne.Neatrodo. Kam atrodyti geresnei, jeigu tokia nesi (ir slepti save po kaukemis)? Esu tokia, kokia esu.
Princese- gal tai ką aprašei nėra kaukė.Tai tiesiog geros nuotaikos , atsipalaidavimo pasekmė.Juk esi sakiusi kad tau sunku.Tas baliukas buvo tiesiog šioks toks gyvenimo kasdienybės paįvairinimas.
Kartą skaičiau vieno psichoterapisto žodžius kad kai jau darosi nebesaldu gyvent- pervargimas emocinis , rutina - tada reikia kažkokio streso organizmui kad jis pailsėtų , atsigautų.Tai gali būti ir toks šaunus vakarėlis , kai emocinį nuovargį pakeiti fiziniu, arba buvo nurodyta netgi viena kraštutinė priemonė - sudalyvauti smagiame pasisėdėjime ir nusigerti taip kad "plionkė trūktų".
O kaukės - kaip gi bejų gyvenime? Gali likti nesuprastas tėvų, , netekti draugų, būti neįvertintas šefo ( kuris dažniausiai nori savo pavaldinį matyti tokį kokio jam reikia) .
Vat tuo matyt paaiškinamas atsitiktinai sutiktam žmogui( pvz. traukinio kuope bendrakeleiviui)visiškas širdies atvėrimas.Nes tuo metu nesibijai savo atvirumo pasekmių.Čia gal ir Bangiečius galima laikyti bendrakeleiviais.Tik nematant žmonių reikia pasisaugoti demaskacijos.
Pastebejimas, perskaicius koves pasisakyma. Isminties yra. Nelaikau "kaukinimosi" procesu bendravimo su bosu ir bendradarbiais, nes atskleidi save: vystai bendravimo igudzius, parodai, ko moki, arba-ne, parodai dekinguma, dziaugsma, uzuojauta, sekmes israiskas. Atrandi, koks Tu dar gali buti.
Savirealizacija yra ypatingai svarbus veiksnys zmogaus poreikiu hierarchijoje.