Guy Ritchie OPERACIJA FORTŪNA: APGAULĖS MENAS

Savo debiutiniu „Lok, stauk arba šauk“, tapusiu kultiniu, Guy Ritchie kartelę 1998 metais pakėlė į tokį aukštį, kad niekada jos iki šiol ir neperšoko. Liūdna, jog su kiekvienu filmu brito kartelė krito vis žemyn ir žemyn. Ir štai dabar prisigyvenome, kai po minėto tikro angliško humoro krioklio senojoje kriminalinėje komedijoje, kuri aiškiai prisidėjo prie Dalios Ibelhauptaitės vyro Dexter Fletcher karjeros užtikrinimo, telieka mažytė srovelė. Prabangus ir tviskantis „Operacija Fortūna: apgaulės menas“ – paprasčiausias bojevikas, kurį priekin stumia neprilygstantys supermenai + viena superwomenė. Kur ten Džeimsas Bondas…

Beje, buvęs agentu 007 Danielis Craigas dabartiniais moderniais laikais žiūrėdavosi daug skoningiau. Bent jau žinodavai ko tikėtis iš siužeto. Tą ir gaudavai.

Visada tyčiodavausi iš filmų, kur antžmogiškas duetas galabija konvejeriu armiją gerai ginkluotų samdinių. Toks būtent šis filmas, kai per sekundę paklojami bent 3 priešininkai iš pistoleto, būtinai pataikant į kaktą. Žinoma, Guy Ritchie turi patirtį naratyvo pateikime. Kur dėsies – įsitrauki į siužetą. Bet nuo pradžios užvaldęs kartėlio jausmas, neapleidžia iki pat fantastinio finalo.

„15 min.“ minimas akibrokštas tikrai krito į akis – viena banditų šutvė pristatoma kaip apšepeliai miškiniai ir vadinami ukrainiečiais. Kodėl šiais laikais ne čečėnais, lietuviais ar albanais? Štai klausimai režisieriui: „- Naujausiame jo filme “Operacija Fortūna: apgaulės menas” kvaili gangsteriai/blogiečiai apsirėdę kailiniais paltais, barzdomis ir auksiniais dantimis yra ukrainiečiai. G.Ritchie turėjo apie pusę metų po filmo atidėjimo (prasidėjus karui) pakeisti juos į bet ką, kad ir lietuvius - to nepadarė. Palieka šitas detales net anonsuose.

  • Pačiam filme ir anonse skamba seksualinio pobūdžio one-lineriai skirti ukraniečiams. Kokiam maskvos kino teatre tikrai skaniai sueina žiūrovams tie bajeriukai.

  • Filmas nuo Sausio 5d. kartu su visom čeburaškom ir kitais rusiškais šedevrais sukasi rusijos kino teatruose bei renka milijonus rublių. Tai nėra taip jau visai, kad jokie prabangūs vakarietiški filmai nebepasiekia tos šalies 🙂

  • Prodiuserė Olga Filipuk džiaugiasi būsimu bendradarbiavimu su G.Ritchie produsiuojant jo kitą filmą su aktoriumi Jake Gyllenhaal. “Guy Ritchie yra vienas mylimiausių Rusijos režisierių.”

“Tai yra pirmas kartas, kai rusijos streaming platforma atlieka tokį svarbų vaidmenį co-finansuojant tarptautinį filmą, kurį sukūrė top pasaulinis režisierius”. Iš straipsnio: https://www.15min.lt/…/m-govedaite-apie-operacija…