grindis lakuoti ar tepti aliejum?
vėlgi dėl tų pačių tarybinio buto medinių grindų (pušis, eglė). Dabar yra specialus aliejus grindims (vietoj lako), bet nežinau, ar jis pasiteisina…
pirma kart girdziu…
ar kasko nesumaisei
nieko nesumaišiau Čia gana naujas dalykas, nors baldams ir durims jis jau senokai naudojamas.
Va, iš Senukų nukopijavau:
ALYVA "SYNTEKO SOLID", 1 l
(000050655936) Natūrali kietėjanti alyva su dideliu sausųjų medžiagų kiekiu, skirta intensyviai eksploatuojamoms medinėms grindims. VNT 82,5 Lt
Ta alyva skirta neapdorotai medienai. Jei pas tave lakuota ar dazyta tai tau tikrai ji netiks.
Pas mane bute grindys azuoliniu lentu ir vat butent alyvuotos, ir net prisimenu alyva Top Oil (pirkoms is Europos parketo). AS esu visai jomis patenkinta. ALyvuotos gerai tuo, kad gali alyvuoti viena kambari, arba tik jo dali. O lakuoti jau beveik visa butu reiketu (bent jau dali kambario tikrai nenulakuosi).
va apie šitą variantą aš ir kalbu . Kai natūralios lentos alyvuojamos, tik nežinau, kai pas mane jos pušinės (minkšta mediena), kaip dėvėsis tos grindys.
O tu pasitark su pardavejais alyvos (tarkim kad ir nuvaziuok i Europos parketa, teatro gatveje), galbut jie gales tau pagelbeti
vienoje firmoje man siūlė pirkti alyvuotas parketlentes, atseit paskutinis mados klyksmas (ir brangesnės). kitoje firmoje pasakė, kad alyvuotas grindis galima plauti tik su specialiomis priemonėmis.
kokį laką pirkt??? O tai pirksiu Sadolin, nes netoli namų ir vsio
Seniau budavo rusu gamybos grindu vaskas. Tai gal kazkas panasaus tas tavo aliejus. Siaip tai pasiteisindavo tik dvi dienas kambariai smirdedavo
apie sia "naujove" teko girdeti jau seniau, tik dabar prekybininkai apdorojo ir kisa kaip naujova, jau tarybiniais laikais grindim naudodavo panasia alyva, tik ne tiek daug kad tai butu labai populiaru, o is cia ir isvada, kad tokioms alyvutoms grindims yra spec prieziura, del to kad jos daugiau sugeria vandens ir nesvarumu i save, o tai kelia galvos skausma namu seimininkems.
devejimasis yra didesnis nei lako, blukimas taip pat, del to reikia kas kelis metus kartoti si impregnavima, prieziura ju irgi yra prekybininku ismislas, nes alyvuojant reikia priziureti, tam jie isranda prieziuros priemones ir t.t.
pagalvokit dar apie plovima, ju devejimasi, nes svarbu yra ne tik kas nauja ir grazu, bet ir kas funkcionalu.
šiuolaikinis aliejus kaip tik atstumia vandenį Įdomu, čia šiaip išmastei, ar ant natūroj tą sužinojai?
mes irgi labai norejom alyvuotu…
pliusai:
- baisiai naturaliai atrodo
- galima paalyvuoti tik dali grindu, jei susitepa ar pan
minusai:
- nesaugo nuo idauzimu
- jei ka ispilsi, is kart isigers
- jei nesvariai gyvensi - medziu rieves uzsiters, reikes perslifuot
- jei blogai padengsi - bus plemai
- reikia pertepti kas kazkiek laiko, priklausomai nuo apkrovimo
viso to pasekoje, padengem vandeniniu supermatiniu laku bona tech traffic, atrodo labai gerai.