Gręžtiniai poliai/pamastymai artėjant pavasariui

Gręžtiniai poliai/pamastymai artėjant pavasariui

Sveiki,
turiu klausimą suprantantiems apie statybas, manau kad dauguma čia tokių šiame forume Šypsena
taigi planuoju statybas tik atėjus pavasariui ir iškilo dilema:
planuoju gręžti 2 metrai gylio polius. Išsiniveliavus sklypą paaiškėjo kad polis gaunasi 1 metras gręžiasi į žemę ir 1 metras lieka ore(kurį vėliau reikės užpilti gruntu aišku).
Dilema: kaip teisingai užpilti betoną į polį? ar dėti vamzdį į viršutinę dalį ir iškart pilti visus 2 metrus ar supilti metrą ir po to daryti apalubkę ir dar metrą dapilti, ar dar kiti variantai?
labai laukiu komentarų.

O tai cia tau konstruktorius taip padare ar pats sumastei ? Siaip virsutine dalis - rostverkas - buna kaip cokoline namo dalis . Bet kam ja tokia didele , 1 m aukscio , daryti ?

tikriausiai nelygus sklypas tokiam sprendimui
idealiausias variantas viska uzpilt vienu momentu ir suvibruot
kadangi isgrezti poliai bestovint gali uzgriuti tai uzlieja iskarto po to armatura klojiniai ir tt.

polis dirba savo sienelių trintimi į gruntą, taip kad tavo tas metras ore, ar paskui užpiltas gruntu, jokio darbo neatliks, ta prasme pamatus laikys tik tas 1m, ir tai dar priklauso nuo grunto, bet aš ko tai labai abejoju dėl tokio gylio, įtariu čia daroma iš akies, be skaičiavimų.

na mano isitikinimu polio gylis svarbu tik išalui ir nejudintam gruntui pasiekti…
ir pagrindinis laikymas eina ant polio apačios/aš juk nekalbu apie poliakale kalamus polius.

Nu bet tai 1 m gylyje tu tikiesi kad tas gruntas bus nejudintas? aisku jei statysi karkasini nama tai gal nieko, bet jei musrysi tai reiketu giliau, aisku geriausiai tai pasitarti su specialistais, ka jie pasakys tokiu atveju daryti

taip aš žinau kad 1 m gylyje nejudintas, nes ta virsutini metra neapsiskaičiavęs su buldozeriu pats ir nubraukiau… Su konstruktoriais aš konsultavausi - viskas ten gerai dėl laikymo.
klausimas viršuje nuskambėjo kitaisp: kaip teisingai supilti betoną nesugadinant polio vientisumo>???

Tai apacioj betonuoji kaip poli, o virsuj kaip kolona ir viskas, tik kai ta kolona subetonuosi vistiek reikes zemiu privezti, nes rostverko juk nebetonuosi iki zemes

nu va dabar tema pagavai Šypsena Mirkt
matai as ir galvoju ar bus gerai supilsiu poli i zeme. po to sakykim po dienos kalu apalubke ir vel pilu betona, - tai jau gausis ne vientisa ar nebus problemu?
ir dar - žemėje bus išgręžtas apvalus polis, o ant viršaus keturkampis, ar keturkampio kampų neiškels šaltis iš apačios kai (žinoma) užpilsiu viska gruntu?

Sveikas,
kaip cia kazkas virsuj jau rase - bus polis + kolona. Betonuoti gali atskirai, svarbu isleisti inkarine armatura.
Manau, kad uz kampu kolonos neiskels Šypsena

gal apsimoketu virs zemes deti apvalius vamzdzius (pvz ventiliacijai skirtus) ir isbetonuoti viska kartu. Po to uzpili zemem , suvibruoji ir kali rostverka. Man panasiai reikejo ,bet nepasitaike normaliu meistru ,kad patartu. Juk ,kam tas rostverkas zemese… ypac kai pamato ilgis 115m
raba dar geriau -uzpili zemem , suvibruoji, grezi skyles ir idedi tuos vamzdzius ,kad zemes neuzgriutu.

gal ir apsimoketu Šypsena
mastai visai kaip as… bet kaip b8tent daryti Šypsena ???

…kam tau visa plota per metra kelt , uzpilant? gal terasomis uzpilt?
jei laudoji pamatus per metra tai ir igrezt nebeverta per metra- isala , priklauso nuo grunto, vid 1,2m. Smelis , zvyras maziau, molis giliau.

ma man tai įdomu kitas aspektas, jei sakei su konstruktoriais (na tikiuosi jie atliko skaičiavimus pagal geologiją) tareisi, ir jie tau pasakė, kad pamatai turi būti 2 metrai, tai toje pusėje kur ruošiesi užpilti, jie bus tik 1 metras, ar laikys tavo namą? ar nepradės sėsti ta pusėNekaltas

ledas rašė:

jei darai grežtinius pamatus tai pagrindinis laikymas eina į polio sieneles, t.y. jų trintimi su gruntu

turiu itarima kad geologija nedaryta, o konstruktoriaus pamastymai ir itartini. Man noras butu pasikonsultuoti su kitu konstruktorium, kazin ar nuomones sutaps, kazin…
medziagu pereikvojimo kvapas SkaitauApsvaigęsKlasta

nesuprantu kas jums itartino???
polis ir yra ilginamas vienu metru tam kad namas gavosi pakiles.(Kadandi namas ant slaito tai tas kampas kur reiks supilti bus tik šeši poliai).
nesuprantu ka ten man papildomai konsultuotis, jau ir taip mane isp**davojo kad dvigubai gaugiau prisibraiziau poliu negu reikia.

pasikartosiu, butent man sake kad polio per akis 1m. , antras metras sukelimui daromas.

na polius šiaip pagal skaičiavimus braižo, o ne bet kur ir betkaip.
na jeigu pats braižai tai viskas norma ;0 pats ir gyvensi tikėkimėsLabas