Gitaros…
Norejau skirt sia tema gitarom… T.y. ivairiausi klausimai del
gitaru: melodijos,stygos,tabai…ir t.t.t.t.t. manau cia galetu but
tokiu professionalu, kurie galetu viska paaiskint …atsakyt i klausimus.
Pats nesu zinovas Tiesa bandziau ismokt akustine grot…tik be savo
instrumento ir del laiko stokos nelabai kas isejo…Taigi tokia tema…
gal but ji gales apjungt visas temas apie gitaras …nes daznai atsiranda
pasikartojancios temos(pvz apie tabus)…
O siaip as norejau paklaust… kokia gitara mazdaug lengviau grot…
bosine,solo arba ritm? Zinau kad gali but ivairiu melodiju… grojimo
stiliu …bet mazdaug manau galima atsakyt… o del stiliaus tai
pvz …punkrock? Ir siaip kokie yra ypatumai kiekvienos gitaros…
nu gal ne visai gitaros o grojimo ypatumai
va …keletas susijusiu temu:
gitaristas iesko grupes:
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/119289.233-=(1047815917
akordai:
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/113676.233-=(2053431286
akordai, natos:
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/75097.233-=(107879100
parduoda gitara:
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/124924.233-=(742460523
gerai groti (ne siaip birbint) - sunku yra visais instrumentais… gitaros akordus pabruzint sugeba kas trecias zmogus turbut… o gerai grojanciu tera turbut koks 1 is 100… mazai kas siekia profesionalumo…
as pats groju gitara,saxu,klepu… saxu profesionaliai,klepu panasiai,o gitara-“samaucka”
ir pasakysiu,kad nei vienu nera lengva grot…o iki gero grojimo gitara man dar toli tik viena pliusa turiu (ir minusa kartu) : as tabais naudotis nemoku beveik ir niekad nesinaudoju,taciau galiu atsirinkt is klausos gerai
del grojimo… per neta tau nelabai gales kas patart… arba mokslas bus trigubai ilgesnis,nei “gyvai” kas nors mokintu…dabar galima susirasti gera gitaros speca,kuris gali pamokint grot uz kokius 5 ar 10 lt per karta… tokius zmones tikrai zino daugumoje muzikos prekiu parduotuviu pardavejai,ar siaip muzikantai,turintys nemazai pazystamu
tad sekmes beieskant padejejo ir besipraktikuojat
nu 1 is 100 tai suprantama aisku …yra tokie kurie tiesiog turi tam talenta…ir be tabu gali pavaryt nerealiai …is klausos tik… siaip tai as ne apie tai kaip ismokt gitara (pats irgi tik pabirbint akordus galeciau
…nors jei tureciau laiko ir instrumenta savo…broliukas mano irgi galima sakyt "samouchka" per metus gan neblogai ismoko grot…)
as klawsiau …kaip del tu bosines,solo ir ritm…suprantu kad sunku visomis grot …bet yra gi skirtumai ir grojimo ypatumai (dar kart sakau kad labiausiai noreciau suzinot apie punkrock grojimo ypatumai)
soline grot yra sunku,reikia tureti islavinta labai gera technika…
ritmine…ghm…ritmo pojuti gera labai reikia turet ir islavinta desine ranka daugiausia…
o bosu…ghm…gerai grot bosu sunku labai,bet ismokt manau lengviausia… nesunku bus ismokti groti su mediatorium,bet pirstais tai reix nemazai padirbet kad galetum lygiai pagrot
nu va …aciu uz gera atsakyma
As nerealiai noriu ismokti groti gitara
nu as irgi noriu va vakar broliukas parsinese gitara is draugo…tai sian pirstai jau skauda
exx…jau pamirst viska spejau ka spejau ismokt
as pats esu ikures grupe… siuo metu vis dar prie kubu jungiam akustines gitaras nes litu neturim, bet ant vasaros jau pirxim normalias elektrines gitaras… tej va, bet ne tame esme, norejau pasakyti, kad groti soline ir vokalu (ta prasme pats groji ir dainuoji) nera labai sunku… as mokiausi groti apie pusantru metu ir to uzteko… labai stengiausi ir pavyko… bet moxlas kainuoja, o laiko reikia skirti pakankamai daug(apie 2-3 valandas per diena minimum). Gitara roolz mokykis ir toliau WRATH ir pamatysi kaip pradedi jausti melodija, kaip rankos judesiai greiteja ir tampa tolygesni, kol pradesi dirbti kaip masina… Sekmes!!!
NIRVANA - Where Did You Sleep Last Night
jei turi omeny elektrines, tai gerai, bet jei paprastas… tai ash Priesh
[Mr. Cambridge from Australia ]
ViR2>nu siaip man elektrines irgi labaiu patinka…bet akustines irgi neblogai… o kartais tai isvis labai vezha… siaip mano megstamiausias instrumentas yra gitara…
Alkoholis>ehh …pinigu tai as tam tikrai neturiu… o laiko tai galeciau rast… siaip tai man labiau prie sirdies ritm-git… nors suprantu kad labai sunku ja grot bet cia tik siaip svajones
su paprasta gitara kol kas ismokt nors grot… Jo sutinku kad kai ilgiau pagroji tai kazkaip rankos pradeda jau automatiskai judet… man taip buna …kai is vakaro pagroji kokia nauja melodija …o kita diena jau daug geriau iseina…
nors cia gal ir nesusija…kazkaip per nakti man ta melodija isikala
…Shestaja struna porvalas na gitare,
Lomaj mediatory - v palcy gvozdi vbivaj,
Process vyrozdenja pod boj barabanov,
I vosem kilometrov po dorogeeeee!!
V SIBIR!!! Exx Xo …NA NA NA NA!!!..
pazadejo tevai nupirkt gitara,jei gerai baigsiu 2trimestra tai mokaus dabar
gerai tau tik poto kai nupirks ja grot irgi gerai mokikis
o as siaip galiu paimt is draugo akustine…bet viena mano drauge… ja paziurejo ir pasake kad tai ne gitara o "balalaike"
nors jei nieko ner turbut ir tokia tiktu…
Koroce mokykis tik grot jei yra noras tai viskas yra labai lengva.Nesakau kad as gerai groju bet patikek maniau kad bus sunkiau.Tuo labiau jei groji koki punk tai tikrai didelio mokslo nereik.Del ritmo ar solo…Hmz man kazkaip solo didesnis kaifas grot antra vertus tai mano manymu ir sunkiau.Ai px ka as ce kalbu davai tik mokykis ir sekmes
Alkoholis>va dar vis pamirsdavau paklaust…kokiapas jus grupe? pavadinimas? (nu gal nelabai zinoma da?) kokia muzika grojat?
va dar draugas klause kur Vilniuj galima rast gitaros detaliu… lig tai Akropoli yra parduotuve bet ar ten detales parduodamos? ir brangu turbut…tai gal kas patarsyt dar…beje jjam reikia…mmm nezinau kaip lietuviskai (rus:kolok) nu ant ju stygos uzsukamos ir itempiamos
Dabar texninis klausimas - Pvz as turiu negalinga stiprintuva - 50 w 2 isejimu
tai va
ar man apsimoka nauja stiprintuva pirkt kartu su elektrine gitara (nes speju galios gali but mazai)
ar uztex sito?
ie… kur galima kokia programke gawty, kad pajungt elektrine Gitara prie PC ? buwaw kazhkokiu levu rades…bet viena realtime’o nepalajko, kitos nulauzht nepavyksta gal kas turit ka nors wertingo ?
namu salygom ? pilnai…bet va kur nors garazhe, or smth, su bugnais… hmm nepergrosi bugnu
zmogau jei tai grynai gitarinis kubas 50 w tai tau blemba galima laisvai kokiam kabake grot…bugnam perrekt per repeticijas uztenka 15 w gitarinio garso.