Gimtadienis: \"statyti\" privaloma?!

Gimtadienis: "statyti" privaloma?!

Priesh tam tikra laiko tarpa diskutavau su vienu jaunuoliu apie gimtadienio shventimo ypatumus, musu nuomone radikaliai ishsiskyre vienu klausimu - ar yra butina ir "pagal nutylejima" gimtadienyje visus vaishinti???
Diskusijos buvo kilusios mano ashtuoniolikto gimtadienio tematika, kury apsisprendzhiau atzhymeti restorane "Amigos" (A.Mickevichiaus 22, Kaunas). Sukviechiau draugus y restorana, rezervavau didzhiuly minkshta kampa, atsineshiau puikios tokiai progai muzikos (Dimitri from Paris). Bet… Nevaishinau draugu, kitaip sakant "nestachiau". Kiek pamenu (o pamenu ash neblogai), ta karta nusiminusiu, ysizheidusiu ar kitaip nepatenkintu bei nuskriaustu atsirado nulis asmenu. Vis delto, draugus kviechiau atzhymeti shita grazhia diena kartu, o ne vaishinti kazhkuo.
Zhiurint ish praktines puses - tai buvo ashtuonioliktas gimtadienis, todel yra logishka manyti, jog pinigu ash visiems "statyti" tureti neturechiau, tachiau ne tame esme. Man kur kas labiau rupi - negi pvz. jaunuolis shvenchiantis septyniolikta gimtadieny ir realiai tvirtu yplauku neturintis taipogi privalo "klianchinti" ish tevu pinigelius tam, jog po to vaishintu jais draugus ir taip nerizikuotu?
Po gimtadienio ish vieno "vakareliu liuto" (omenyje turiu ta paty jaunuoly) man y klausima kodel gi jis nepasirode tenais puse lupu pasigirdo priekaishtai, neva "ateinantys y gimtadieny nesha dovanas ir tikisi uzh tai kazhko gauti". Bet pala, ash juk shvente darau ne dovanoms susirinkti ar naudos pasidaryti, ash tiesiog noriu atzhymeti kazhka kartu, pamatyti nekuriuos zhmones shia diena, galu gale - ishgirsti viena ar kita geresny zhody. Tai - priezhastis visus vaishinti?
Aprashiau situacija ash ne lengvinanchiu aplinkybiu ieshkojimui - tiesiog buvo tokia praktine situacija ir ydomios Jusu nuomones, be jokios abejones jos turetu buti prieshtaringos, tad pasistenkite savo pozhiury argumentuotiDrovus

Tavo "vakarėlių liūtas" yra arba turtingų tėvų vaikutis, kuris neturi supratimo, kaip uždirbami pinigai, arba sukasi tokiuose sluoksniuose, kurie mėgsta dovanoti vienas kitam kuo masyvesnius auksinius pliusikus.Taip Tik tą "gimnastą" nuimti prašo.Cha cha

O dabar apie reikalą: eidamas į gimtadienį aš viso labo tikiuosi turėti gerą laiką.Tūsas To paties tikiuosi ir kai žmonės ateina sveikinti manęs.Taip Taigi, kad vieniems kitus patenkintume, užtenka atsinešti šypseną ir gerą nuotaiką.GėlėŠypsena Ir visai nebūtina ką nors statyti.Apkabinimas Statyti.Cha cha

"Mes statėme, statėme, statėme… ir pagaliau pastatėme"

[quote]Culverstukas
[/quote]

po pirma bokala gali ir pastatyt, nuo to nenubednesi! Cha cha o visa kitu sveciu reikalas, abi puses bus patenkintos ir nebus barniu! Cha cha

kazin is kur 18-metis turejo pinigu uzsakyti kampa restorane??Cha cha juk vis delto dar isvakarese jam buvo 17 metu,gyveno is siltutes teveliu kisenesNekaltas Vis delto statyti privaloma - bent bonke sipraus ko nors visiems bendrai del vaizdo Taip Juk tas ir yra,kad tuos, kuriuos kvieteisi, turi ir pavaisinti Taip cia tas pats, kai pasikvieti sveciu i namus ir pavaisini arbata ar kavute Taip Be to, galejai perspeti draugus, kad uz kampo suorganozavima atsakingas tu, o zapivonais tegu patys pasirupina, jei nori siek tiek i gerklyte ipilti, o ne siaip pabendrauti ir senus gerus laikus prisiminti Cha cha Taip

siaip manau reiktu ish anxto susitarti,kad tu ju newaishini ,kad neneshtu dowanu … Nekaltas nes poto gali kilti nemalonumuŠypsena

Pritariu!!! Taip

Manu, kad "statymas" per gimtadieni turetu buti visisko sutarimo tarp visu jame dalyvaujanciu asmenu reikalas. Arba tiesiog nusistovejusi sventimo tradicija. Jei nuolat vyksta vakareliai, kai gimtadienio kaltininkas "ststo" visiems, tai reikia ir tau taip daryti…
Nors pas musu paprastai vyksta toks dalykas: svenciantysis "padaro" pradzia, o ateinantys atsinesa kiek zada isgerti.
Tavo atveju, manau, turejai siek tiek pavaisinti pats is pradziu, o paskui palikti viska savieigai. Vat tai taip Šypsena

man labai patiko vienoj chebroj nusistaciusios taisykles: kad kieno gimtadienis tam ir stato. ta prasme, tai jo shvente, ir visa chebra stengesi jam rodyt demesi Taip o jei man kas nors bando yrodyt(per gimtadieni) kad atseit ash visus vaishinu, tai tokius draugus siunciu kuo toliau, nesu tokia turtinga, kad girdyciau visus aplinkinius.voŠypsena

svente yra svente ,tai suprast pati turiMirkt

Cia kad stato yra jau tradicijaTaip. Kai buvom jaunesni - tai uztekdavo ir keliu buteliuTaip. O dabar jau jubiliatas ima kokia pirti,ar vasara prie ezero,blogiausiu atveju klube isgeriam jo saskaita. Bet geriausia buna kai svenciam kieno nors sugriztuves is darbo uzsienyjeTaip. Pvz as per savo isleidau 500 lt,bet koks balius buvoGeraiTaip

Taip as irgi manau, kad turejai perspeti, jog nestatysi, nes po to tikrai atsiras tokiu, kurie bus nepatenkinti kilusia situacija.Nekaltas Be to, galejai bent po viena bokala pastatyti. Mano kai kurie draugai, kurie kele gimdini klube, pries tai perspejo visus, kad visi gaus simboliskai bo bokaliuka Alus, o toliau jei nores, tures gerti is savo kisenes!Mirkt

kazkada keliems draugams esu nupirkes per gimtadieni po bokala alaus po to ejo kitas gimtadienis kuriame zymiai daugiau paislaidavau bet butent po to karto viskas ir baigesi kadangi per draugu gimtadienius niekaip nesueidavom arba jie tiesiog to vengdavo, tai va nutraukiau sia trumpa tradicija ir nieko nebevaisinu, galu gale mano nuomone jei eini draugo gimtadienio atzymeti ir tikiesi kad jis tau pastatys nors bokala alaus tai reikia jam ir dovana nupirktiCha cha nu dar kitas atvejis galioja jei draugai vienas kito gimtadienius taip atzymi vienas kitam pirkdami alaus ar dar koCha cha

TaipTaip

nebutina statyti daug ir visko, taciau pavaisinti draugus privalai.
pvz per savo gimce neseniai nupirkau 3 butelius haros ir ryte labai lengvai pazymejom.ne tai kad isgert, bet kad visiem bent po cerka iseitu.o wakare visi pirkos ko norejo patys

na siaip nebutinai turi statyt,bet jei kazka organizuoji kabake ar siaip kur turi kaip nors perspet,kad tu uz juos nemokesi - nes kitaip gali susinepatoginti kai kurie asmenys neturintys ar turintys mazai pinigu Nekaltas

nu tai zinoma kad privalomaTaip

savo gimtadienio nuo 13likos metu nesvenciu… todel man problemu del to nekyla… pas mus chebroj yra daugmaz taip… jeigu jubiliatas stato taj visi tik dziaugiasi… bet jei jubiliatas nestato taj visi bbd…
aisq… kiek zmoniu tiek nuomoniu… Šypsena

be to teisinga muzika klausai… Taip

tai faktas kaip blynas tavo gimse tu ir statai.bet draugai ir turi pastatyti. Alus

Tai tik senai nusistaciusios nuostatos.Kam zmogu prievartauti statyti jei jis to nenori.Jei pats nores pasisiulys ar net pakvies i tortadieni.Tad nebukis apsimyze ir nesizeminkite pries tokius,kuriems tusai nerupi!!!