Garazo grindys
A vam slabo? Kaip jum mano garazo grindu storis?
btr’a turi?
Nu neatrodo slabo
kam to reikia?
Įprastai pradžia storinama kad nelūžtų, toliau ploniau būna…
Negali zinoti gal ir BTR’a koki teks isivaryt. Jei rimtai Blakis suprato gudrybe priekyje, kaip sarama tokia 25 cm aukscio su armatura, o toliau normaliai ~13 cm storis ir armaturos tinklas 8mm X 20X20cm akys. Polistirolo 5cm, taip buvom pridiskutave vienoj temoj, kad tiek uztenka nesildomam garaze, taip ir padariau.
Nu gal ir uztektu 7 cm, jei be polistirolo tiesiai ant grunto ir ziguliukui. As noresiu pakelti masina su kokiu keltuvu ar kazkas tokio, zodziu iki 1400 kg ant dvieju tasku, tai net nebandziau taupyti keliu simtu lt betonui. Nu paskaiciuokim 13 cm vs 7 cm (7 cm tai cia butu varg0liskas variantas) kainu skirtuma. Pas mane 40 m2 ploto garazas, tai 1 cm storio = 0.4 m3 betono. 13-7=6cm, 6*0,4=2,4m3*170lt/m3=408lt permoketa, bet uz tai galiu btr’a pasistatyti garaze
man vaidenas ar pamatas apsiltintas 5cm puta?
jo 5cm xps iki apacios beveik, virs zemes bus dar storai. Apskritai tai cia nesildomas garazas ir jis nera namo viduje.
O kokį plotį darei tai ale sąramai. Aukštis tai supratau kad 25cm. Ir ar dėjai dar šiltinimą po šita ale sąrama?
O xps putos pavirsiu, kuri klijavai prie sienos, susveitei-pasiausiai? Bo teko matyt, kai nepasiausta uzklijavo ir uzarmavo, tai po ziemos visa puta atsoko nuo pamato, o armavimo misinys su tinkliuku gulejo ant zemes aisku tai negresia jai uzsipila pamatai. Jai nesildomas garazas, tai kam tada pamatus siltini? Kokiu tikslu? Nebent ir sienas siltinsi
Paveluotai, bet papaskosiu, truputi buvau pamirses per tuos darbus. Bambizui plotis tos ale saramos irgi netoli 25cm. yra detas XPS ir po ta “sarama” ir uz jos, zodziu nera salycio su gruntu, fotkej mastosi truputi apacioj. watui keltuviuka toki maziuka planavau deti, ne toki kaip servisuose, bet kuris pakelia visa masina ir yra padetas gana placiai, zodziu horizontalus, o ne vertikalus. dzixui XPS susveistas su kazkokia kalade ant kurios buvo uzdetas nerealiai stambus glaspopierius gal 20 jei gerai atsimenu, pavirsiu tiesiog sudraske 1-1,5 mm tankiais rievais. Ai dar ir vielinis sepetys neblogai padrasko pavirsiu. Siltinsiu ir sienas truputi ~7,5 cm tam, kad nebutu persalta garaze, nors jis ir nebus sildomas, nebent tik is virtuves gartraukio, koks vamzdis praeis ir iseis lauk garai. Polistirolas is lauko dar ir tam,kad susiderintu su namo fasadu.
a