Gali buti kad Rumsa pakiso!

Gali buti kad Rumsa pakiso!

Italijos "Lampre" komandos viešą pareiškimą apie tai, kad Raimondo Rumšo dopingo testas daugiadienėse "Giro d" Italia" lenktynėse buvo teigiamas, pats dviratininkas vertina kaip galimą klubo norą atsikratyti juo.
Nušalintas nuo varžybų
Geriausias 2002-ųjų Lietuvos sportininkas R.Rumšas paprašė atlikti antrąjį - B - testą. Jei ir antrasis bus teigiamas, R.Rumšas bus atleistas iš komandos, o dėl jo tolesnės karjeros turės spręsti Lietuvos dviračių sporto federacija.
Dopingo testas Lietuvos dviratininkui buvo atliktas gegužės 16-ąją, o birželio pradžioje pasibaigusių "Giro d" Italia" lenktynių galutinėje įskaitoje jis užėmė šeštąją vietą.
Nuotaikos baisios
Kai vakar dieną bandėme prisiskambinti R.Rumšui, ragelį pakėlė jo žmona Edita ir pasakė, kad Raimondas išvykęs pas vadybininką. O apie "Lampre" klubo sukeltą šurmulį E.Rumšienė pasakė: "Kol neatliktas antrojo mėginio tyrimas, galima buvo tylėti. Bet, manau, klubas buvo suinteresuotas, kad visa tai iškiltų į viešumą, tad pats ir paskelbė rezultatus. Manau, jiems nepatiko, kad Raimondas parodė charakterį. Bet tegul jis pats apie tai šneka. Jei norės, pats pasakys viską. Jis žadėjo netrukus grįžti. Nuotaikos baisios. Tokia neteisybė, tokia nesąmonė. Viskas atrodo taip nerealu. Nesuprantame, kaip tai galėjo atsitikti. Raimondas sutrikęs. Juolab stebina neigiamas "Lampre" klubo nusiteikimas jo atžvilgiu. Italijos laikraščiai apie Raimondą rašo labai daug bloga. Prastai apie jį atsiliepia. Kai per "Giro d’Italia" Raimondas užėmė šeštąją vietą, mane nustebino klubo požiūris - visi šalti, lyg jis lenktynes būtų baigęs paskutinis".
Paklausta apie vieną iš "Lampre" klubo narių italą Frančeską Kasagrandę, kuris, ko gera, iki šiol nenori pripažinti Rumšo pranašumo, Edita sakė: "Kasagrandė juk nebaigė šių metų "Giro d’Italia" lenktynių. Tik viename etape jis užėmė antrą vietą. Net italai pripažįsta, kad tokiose lenktynėse Kasagrandė ir negalėjo būti lyderiu, nes niekada gerai nevažiavo labai ilgų distancijų.
Raimondas nėra asmuo, kuris keltų konfliktus. Jis tikisi, kad antrasis mėginys bus negatyvus. Bet jei bus pozityvus, tikiuosi, tada jis pradės gintis. Kol kas jis nenori jokių nemalonumų, nenori nieko juodinti.
Dar neaišku, kaip j tai reaguos ir ką pasakys mūsų advokatai Prancūzijoje. Kad man iškelta byla būtų nutraukta, turi praeiti mažiausiai metai. Kol kas manęs nejudino. Nežinia, kaip dabar bus. Lauksime ir iš ten žinių. Ko gera, Raimondas nejučia kažką užkabino, kad visi tokie pikti".
Neranda vadybininko
Kai vakar pagaliau pavyko susisiekti su R.Rumšu, sportininkas kalbėjo: "Galiu pasakyti tik tiek, kad pirmoji mėginio analizė nėra konkreti, tad užsakėme ir laukiame atsakymo, kada bus galima atidaryti antrąjį - B - mėginį. Ištyrus A mėginį nebuvo pasakyta, kad jis yra pozityvus, tik parašyta, kad jis nėra negatyvus, tačiau tai dar nereiškia, kad atsakymas teigiamas".
Praėjusių metų prestižinių 'Tour de France" lenktynių prizininkas, paklaustas, kodėl "Lampre" klubas staiga jam metė tokį iššūkį, R.Rumšas atsakė: "Labai norėjau susitikti su komandos vadybininku, tačiau nieko negaliu rasti. Man nuostabu, kodėl tokia informacija buvo viešai paskelbta. Manau, klubas šiek tiek paskubėjo ir mano atžvilgiu pasielgė nelabai gražiai. Visa, ką sužinojau, - tik iš spaudos. Ir apie mano sportinės veiklos suspendavimą. Supratau, kad vakar (užvakar) įvyko klubo posėdis ir buvo nutarta pateikti spaudai savo nuomonę. Norėjau tikslesnių žinių, bet iki šiol nepavyksta rasti vadybininko".
O jei ir antrojo mėginio rezultatas būtų teigiamas, ar negali būti, kad čia ranką bus prikišę klubo gydytojai? Į tai R.Rumšas atsakė: "Per "Giro d’Italia" visi medikamentai buvo pas mūsų komandos gydytojus. Patys negalėjome turėti nei švirkštų, nei medikamentų. Visi žino, kad pastaruoju metu esu kontroliuojamas iš visų pusių, tad negi galėjau ką nors vartoti po to, kas pernai vyko pasibaigus "Tour de France". Jei ir antro mėginio rezultatai būtų teigiami, labai nustebčiau, tačiau tada įtarimas kristų ant gydytojų. Nes savavališkai tikrai jokių pozityvių medikamentų nevartojau. Tiesa, prieš atlikdami procedūras gydytojai pasakydavo, kas tai per medžiaga, bet negi patikrinsi. Viena viltis - sulaukti antrojo mėginio rezultatų".
Į klausimą, kaip ginsis, jei laukiamas rezultatas pasirodys irgi nepalankus sportininkui, Raimondas atsakė: "Kai bus rezultatai, tada žiūrėsiu".
Turėjo padėti F.Kasagrandei
Pasiteiravus, ar pastaruoju metu patyrė nemalonių incidentų su klubo žmonėmis, Raimondas kalbėjo: "Mūsų gyvenimas nėra rožėmis klotas. Visko yra tokiame sporte. Apie klubo virtuvę nelabai norėčiau kalbėti. Tiesiog dabar gyvenu viltimi, jog pirmojo mėginio rezultatai nepasitvirtins".
Žinoma, jog R.Rumšas šiemet nesiruošė dalyvauti "Giro d’Italia" lenktynėse, tačiau vis dėlto jam teko atstovauti "Lampre" klubui. Štai ką R.Rumšas apie tai kalbėjo: "Psichologiškai nebuvau pasirengęs startuoti ir užimti aukštą vietą. Kad startuosiu, man buvo pranešta likus savaitei iki lenktynių. Ir tik su sąlyga, kad padėsiu Frančeskui Kasagrandei sunkiuose etapuose, kur yra kalnai.
Jau vykstant lenktynėms, kai buvo pirmasis etapas su finišu į kalną, pasirodė, kad Kasagrandė nėra pajėgus kautis su lyderiais. Tada treneriai man liepė tęsti kovą su pirmaujančiais dviratininkais, o Kasagrandei pasiliko padėti Vladimiras Belis. Treneriai manė, kad vėliau Kasagrandė mane pasivys ir paskui aš jam vėl padėsiu. Bet jis mūsų grupelės taip ir nepasivijo - atsiliko daugiau nei trimis minutėmis.
Mūsų komandos taktika nepasitvirtino. Kasagrandė turėjo laimėti lenktynes, tačiau jis neparodė, kad yra pajėgus kovoti su lyderiais. Tada man paliko laisvesnį kelią, kad galėčiau užimti aukštesnę vietą. Kai "Giro d’Italia" generalinėje klasifikacijoje iškovojau šeštąją vietą, nemačiau džiaugsmo komandos draugų bei klubo žmonių veiduose. Nustebau, kai nepamačiau patenkintų veidų. Būtent to tikėjausi. Žmonės man liko šalti.
Gali būti, kad klubas nori manęs atsikratyti, bet gali būti ir taip, kad rėmėjai nebenori toliau remti dviračių sporto komandos. Tačiau tik sulaukęs antrojo mėginio rezultatų galėsiu daryti išvadas ir kalbėti plačiau. Kada tai bus, priklausys nuo laboratorijos darbuotojų. Jie tars lemiamą žodį dėl pakartotinių tyrimų datos".
Jau pernai įrodė, ko vertas
Profesionalaus dviratininko karjerą R.Rumšas pradėjo 1996 metais, o prestižiškiausiose lenktynėse dalyvauja nuo 2000-ųjų. Praėjusį sezoną R.Rumšas jau dalyvavo "Tour de France" lenktynėse ir užėmė trečiąją vietą. Per "Tour de France" lenktynes pernai ne sykį atlikti R.Rumšo dopingo testai buvo neigiami.

http://www.delfi.lt

turbut jis kazkam nepatinka maisosi ten tai ir nori jy ismesti isvis.Na arba gal jis tikrai paeda visokiu tabletkuNekaltas

Jei antras bus neigiamas, tai tegu eina jis geriau y kita ekipa, nes kaip matosi "Lampre" Rumso nenori…Piktas

*pimp…*u komanda lamos nx…

jo nu ir asilai komandor remejai aar vadovai nezinau bet jei dviratininkas geriau vaziuoja uz ju megstama kasagrande tai jau ji pakisineja ar nesidziaugia jo pasiekimais - jokios sveikos sportines konkurencijos matyt kasagrande yra ne tik neblogas dviratininkas bet ir geras ciulpikasŠypsena

tai čia faktas, nafig čia dviračių elitui reikia kad kažkoks lietuvis dėtų juos į vietą ir pridaro nesamonių - skersą ant Lampre’s ir Casagrande’s

kuo toliau tuo labiau aiskeja kad komandoj nesvarus dalykai dedasi Liūdnas , kai pirma karta isgirdau kad testas gali but teigiamas ("ne neigiamas" labai jau delikaciai pasakyta Piktas )negalejau patiket kad jis gali but toks asilas beprotis, kad po praeitu metu nuotykiu dristu imti i burna panasiu medikamentu Piktas . negi jau neuzteko to kad toks skandalas kilo, o zmonos 2 menesius namuose nemate?! nezinau, siaip as linkus palaikyti Rumsa ir visai tikiu pakisimo galimybe…
antra vertus, ar truputi nekeista kad tokia auksta vieta uzeme? (jei suzinojo kad tures dalyvaut tik pries savaite iki pradzios). vistiek - as UZ RUMSA! bet skaudu, jei visgi paaiskes kad tikrai vartojo dopinga. nusivylimas visai Lietuvai

kazkokios nesamones dedasi Nustebęs

as ir taip netikiu kad rumsas gali naudoti draudziamus preparatus juolab zinodamas kad ji visada tikrina

absurdas Piktas

Amtrongas: "Rumsa reiketu diskvalifikuoti visam laikui , jis yra paskutinis kvailys jei vartojo dopinga po praeito skandalo"

kaip jums tokie pareiskimai pats jauciu rija tabletes tik antidopinga geresni shtatu medicina sukure tai jo niekas nepagauna

beje rumsa pakiso man atrodo joks puskvailis nevartos dopingo zinodamas kad ji nuolat tikrina gal kas i maista ko pridejo?

kaltas ir rumshas, ir rumshiene…!!!

siaip jei tikrai kaltas tai yra visiskas idiotas. blin jei viena skandala sukelei tai gal net nebandyt antro kelt…o jei pakiso tai pakiso…nors nieko ten nepakiso…nebutu lietuvis…norejo kaip geriau (jam paciam) galvos kaip visada (lietuvai)…

o ko tam Armstrongui taip nekalbėt? Rumšas jo konkurentas, ir apskritai atrodo kad ten visi susimokę prieš jį.

Ir antras meginys teigiamas - nu dabar jau rumsas turi rimtu bedu!!!

Taip

Taip