Gali but ir baudziamoji,ir administracine?

Gali but ir baudziamoji,ir administracine?

Tai draugas biskai ikales padare auto ivyki,suzalojo zmones,byla pateko i prokuratura.Ten viskas baigta,bo nukentejusieji pretenziju neturi.Dabar byla keliukuose,ir tie dar viena kita tukstanteli nori ipaisyt…Ar taip gali but?Nes skaiciau kazkada,seimunui kazkokiam panasiai nutiko,tai vabcie sausas liko,nes tipo tokie istatymai,jei yra baudziamoji,ner administracines ir panasiai…Tai kaip ten yr is tikro?

is tikro taip ir yra - uz viena ir ta pacia veika dvieju atsakomybiu taikyti negalima, taciau tavo atveju tas netinka, nes jei jau kaip sakai "prokuraturoje viskas baigta" (nors neaisku koks procesinis sprendimas byloje priimtas, bet manau kad b/b nutraukta), tai baudziamosios atsakomybes ir nera. tokiu atveju vadovaujantis LR ATPK 35str. 2d. "Atsisakius kelti baudžiamąją bylą arba nutraukus baudžiamąją bylą, jei pažeidėjo veiksmuose yra administracinio teisės pažeidimo požymių, administracinė nuobauda gali būti skiriama ne vėliau kaip per du mėnesius nuo sprendimo atsisakyti kelti baudžiamąją bylą arba ją nutraukti priėmimo dienos." Matomai keliu policija ir naudojasi sia teise.

taip pat imanoma situacija, kai asmuo padaro du teises pazeidimus vienu veiksmu, uz kuriuos numatomos skirtingos atsakomybes. pvz. asmuo pazeisdamas KET nuzudo zmogu. taigi uz KET pazeidima bus AA, o uz nuzudyma BA ir jos tarpusavyje nesikerta nes tai du skirtingi pazeidimai nors ir padaryti vienu veiksmu.

na gal kiek aiskiau tikiuosiMirkt

Kur jau cia aiskiau bebus…Tai butu pigiau atsieje,jei byla butu iskele,ir lygtinai jis butu gaves,ane? Cha cha
Anyway,aciu uz info Labas

jei ziuret tik is pinigines puses - tai taip. taciau nuteisus atsiranda teistumas, kuris dar niekam nieko gero nedave (pvz. darbinantis uzsienyje reikia pazymos apie teistuma) aisku jis po kazkiek laiko isnyks, taciau tam tikrose duomenu bazese jis liks amzinau ir panorus isidarbinti i tam tikras tarnybas, uzimti tam tikras pareigas - kelias bus uzkirstas.
na o baustumas (kalbant apie AA) tai bus kliutis tik tada jei bus padarytas toks pat pazeidimas per metus. veliau jokiu esminiu trukdziu nesukelŠypsenaLabas

Nemanau, kad pigiau būtų gavęsi - gal dar brangiau, nes nuo administracinės, kaip rašė kolega aukščiau, juk irgi neišsisuksi… Ne

na nevisai taip. neissisuksi tuo atveju jei vienu veiksmu padaryti du teises pazeidimai, o issisuksi tada kai vienu veiksmu (veika) padaromas vienas teises pazeidimas uz kuri numatyta ir AA, ir BA, ir kurios atribojamos pagal pazeidimo padarymo aplinkybes, masta, pavojinguma ir pan.