Gal vertėtų šunį šert rečiau?
Poroj knygu skaiciau, kad suniukus nuo 4 iki 7 menesiu reikia serti 3 kartus, o nuo 7 iki 12 menesiu 2 kartus, poto jau 1 karta. Bet mano suo labai jau nenoriai eda, kai as ji seriu 3 kartus. Jau visokius vykrutasus su tuo sausu maistu bandziau daryti: brinkinti, kefyru uzpilti, mesos koncervais sunims uzpilti, varskes imaisyti, kiausinio zalio imaisyti, ivairias rusis (britta, Royal Canin, Select Gold, Pedigrie) sauso maisto siulyti. Aisku, geriausia eda kas lieka nuo musu (pvz virtos desros rinke sukapojo per maziau nei puse minutes). Pvz vakar vakare suede beveik visa ryziu kose. Per pietus eda neblogai - viska iseda. Ryte (pries eidamas i darba paseriu) paknaibo paknaibo, vakare irgi. Bet jis visai susidomejimo maistu nerodo ryte ir vakare - pirmiausia apziuri kas balkone naujo, tik paskui prie savo bliudo eina. Gal seteriai (gerai jau gerai - mano suo tik panasus i seterius, o tai vel Dikaya prades nervuotis ) apskritai ner edrus?
Islepinai… Jei seri maistu nuo stalo - desrom, kosem ir pan, nesitikek kad jis kaip isbadejes puls ant sausiako…
Dievai nemate, tegu nepuola kaip isbadejes, bet tegu nors ka eda, bet kad susidomejimas maistu apskritai ner didelis. Toks ispudis, kad jis nealkanas.
o as palieku bliudelyje visa dienos norma ir kada nori ji, tada pati ir eda - jei needa, vadinasi jai tiek uztenka - nemanau, kad suo is bado savanoriskai numirtu
Kiek jam laiko? Aš iki metų 3 kart duodu, o suaugusiam 2. Gal per daug duodat? Geriau pamažinkite maisto kiekį, o ne maitinimų kiekį.
Velgi knygose skaiciau, kad suniui nereikia maisto laikyti visa laika, kiek sueda per mazdaug 10 minuciu tiek, ka palieka, ta reikia paimti. Kai yra kaime sunys, tai viskas paprasta - duodi viena ar kelis kartus per diena - eda viska. Kai dar su Niutonu kaime vasara buvom, ko tas nesueda lenciuginiams nunesu - per minute sukapoja ir sausiaka ir viska .
5,5 menesio. Nu gal tikrai biski per daug duodu, bet kad per pietus jis ta norma iseda, o ryte ir vakare - ne.
jokiu budu negalima suns serti viena karta
As irgi skaiciau, kad palikti neverta, o dabar veterinaras pasake, kad nieko cia tokio - svarbiausia apskaiciuoti daug maz dienos norma pagal suniuko svori ir amziu ir ziureti, kaip ta norma pavyksta per diena igyvendinti Juo labiau, kad diena serti suni tikrai neturiu galimybiu - sedziu darbe.
Ne - iki vieno karto as ir nesiruosiu sumazint, bet sakau, gal uztektu 2 kartu, tada gal labiau isalktu.
pala… tu gal jam 3 kart per diena duodi ta norma?
Ne taip supratai. As turejau omeny, kad tiek kiek jis sueda per pietus, tai ryte ir vakare tiek nesueda.
Kaip jau sakiau, geriau sumažinti maisto kiekį, bet trečdaliu, o po to jau žiūrėti kaip valgo, jei tūksta tai padidinti, jei dar nesuvalgo tai dar pamažinti. O maitinimų kiekio geriau nekeisti, šuniui visuomet geriau dažniau, negu per vieną kart prikimšti srandį. Aš Oktavai nesuduodu 35kg. šuniui reikiamos dozės, kuri parašyta ant pokelio, bet ji pas mane niekiaip negali viršvorio atsikratyti, bet ji jau suaugusi, jaunam daugiau reikia.
nu tai jei tu jam duodi norma ish ryto norma po pietu ir norma vakare tai suprantama kad needa… perebor… o jei nesueda normos padalintos i 3 dalis, tai bandyk duot maziau, gal jam tikraij perdaug… nors daba pvz mano shunys eda kaip tik daugiau… pradejo kaupt riebalus ziemai
Nesuprantu ko cia nervintis - juk negali suo vienodai valgyti ryte, per pietus ir vakare (as pvz irgi ryte pusryciu nevalgau nes nenoriu ). Maziau duok ir tiek, pamatysi, kad per pietus islaizo dubeneli ir dar nori - pridesi dar…
Nezinai senos rytu patarles: pusrycius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, vakariene atiduok priesui (arba uosvei )
o daktarai sako kad pac svarbiausias dienos maistas yra pusryciai ash savo shunims duodu 2 kart dienoj ryte i vakare bet jie jau suauge
Ant Royal Canin pakuotes kiek pamenu nuo 4 men siulos serti 2 kart per diena.