Gal kas turite kokių nors rekomendacijų?

Gal kazka turite pasiulyti is serialu? (Filmai irgi tinka)

Kaip pradėjote naują temą? Nerandu galimybių…

Ačiū! Ši opcija gerai matoma, bet pas mane yra neaktyvi – paspaudus niekas nevyksta, t.y. neatsidaro langas rašymui…

Nematot sito lango? (Paspaudus kaip vaistas rodo nuotraukoje Nauja Tema, apacioje islenda stai toks langas)

Deja, klavišas neaktyvus. Bandau išsiregistruoti, kad vėl užsiregistruočiau, bet taip pat nerandu šio varianto… Esu prisiregistravęs 2001 m. el. paštu. Jis nelabai veiksnus. Gal atnaujinimas padėtų?

Rekomenduoju buhalteriui lietuvišką šviežieną – kriminalinį detektyvą PIKTŲJŲ KARTA. Tokio lygio šio žanro filmo iki šiol LT nebuvo sukurta. Aprašyčiau kas ir kaip gero šiame filme kino teatruose, bet ir toliau naujos temos sukūrimo klavišas man neaktyvus…

Rekomenduoju "Naujienos iš Marso planetos“

Rekomenduoju ir originalią, ir keistą, ir sudėtingą, nes būtina prie jos priprasti („prisijaukinti“) ne vien todėl, kad Azijos stilistika, kurioje daug kung fu baleto, komediją VISKAS IŠKART IR VISUR (rež. Daniel Kwan ir Daniel Scheinert). Stebintis ką komedijos pradžioje regi, po truputį ateina supratimas, jog autoriai rodo, kad egzistuoja alternatyvūs realybės pasauliai, kuriuose personažai – visai kiti žmonės.

Metų pradžioje šių režisierių, kurie, pasirodo išgarsėjo 2016 m. pirmuoju filmu ir vadinami Daniels, buvo įtrauktas į laukiamiausių filmų sąrašus. Po to pamiršau. Dabar kritikai priminė, nurodydami filmą, kaip vieną iš daugiausiai įsiminusių metų filmu. Pvz.:

Augustė Nalivaikė

Vienas labiausiai įsiminusių filmų šiais metais – „Viskas iškart ir visur“ („Everything Everywhere All at Once“, 2022, rež. Daniel Kwan, Daniel Scheinert). Filmas įspūdingas vizualiai, o iš filosofinės perspektyvos dar ir verčia pasukti galvą bei gali priversti žiūrovą pajusti egzistencinę krizę. Tai ir itin originalus, ir kartu banalus filmas. Eidama jo žiūrėti nežinojau, ko tikėtis, tačiau gana greitai į beprotiškai keistą pasakojimą apie gyvenimo prasmę mane įtraukė puiki aktorių vaidyba, haliucinogeniški vaizdai ir ausiai malonus garso takelis.

Šiandien vertėtų per LRT TV programą pasistengti 21 val. pasižiūrėti naujo TV serialo TROLIŲ FERMA pirmą dalį.

Yra didelė tikimybė, jog pirmą kartą Nepriklausomybės laikotarpyje matysime ne žemo lygio lietuvišką serialą. Perduodu žodį kolegai, kuris žino daugiau:

Ką užpuls „Trolių ferma" ?

Režisierius ERNESTAS JANKAUSKAS visus pamalonino ankstesniu savo filmu „Čia buvo Saša“ (2019), kas tik jį matė. Tikrai stiprus buvo filmas, ypač psichologiniais siužeto aspektais.

Galima pasižiūrėti: