Gal kas mokėjote už butą šiais metais grynais?
Gal galėtumėte informuoti; noriu mokėti už butą grynais,suma netoli 100000 Lt.Berods jau šiemet nebereikia jokių deklaravimų VMI? Ar aš klystu? Aciū
labas rytas ir vel “nauja dalyvė” pas mus apsilanke.
vmi.lt yra smulkiai aprasyta. deklaruoti reikia viska kas brangiau nei (jei neklystu) 43000Lt. jei nedeklaruosi pajamu - negausi pazymos is VMI. o be pazymos - neuzregistruosi turo Kadastro registru centre. Kitaip tariant kol nepasakysi is kur gavai pinigus niekas tau neiteisins turto be to - siemet reikia supildyti vienkartine deklaracija visiems Lt pilieciams, kurie turi santaupu ar indeliu daugiau nei 10.000, kurie turi NK, yra paskoline ar pasiskoline daugiau nei 10.000lt.
nereikia deklaruot registruojant turta (dar rudeni reikejo uzdeklaruot, kad kadastre uzregistruotu, bet ta turesi padaryti kitamet (kaip ir siemet buwo deklaravimas uz 2003)
Ačiū už informaciją; norėčiau pasitikslinti,jei nesu valstybės tarnautoja, vis tiek turiu deklaruot turtą?
siemet be tu kam privaloma, turejo deklaruot tie dar kas grazint mokescius norejo, o kitamet tai ir tau privaloma bus nes ta branguji turta uzdeklaruot reik, kiek suprantu.
taip ir aš galvoju, nes turtą įsigysiu tik šiemet,o tas vienkartinis gyventojų turto deklaravimas skirtas turtui turėtam iki 2003 12 31. Vadinasi, galiu ramiai eiti su savo pinigėliais į agentūrą ir pirkti butą.
taip ir aš galvoju, nes turtą įsigysiu tik šiemet,o tas vienkartinis gyventojų turto deklaravimas skirtas turtui turėtam iki 2003 12 31. Vadinasi, galiu ramiai eiti su savo pinigėliais į agentūrą ir pirkti butą.
Na taip, deklaruosi uz 2004-uosius metus. Vistiek turesi deklaruot ir niekur desies.
žinoma deklaruosiu, nenoriu jokių nemalonumų su VMI
zinoma, juk pinigai - tai blogis, kurie mums trukdo myleti mokesciu inspekcija
mokejau, birzelio men. Suma virs 100k. jokiu pazymu nereikia. Jei VMI kils klausimu is kur pastave tiek grynu, tai jie patys i tave ir kreipsis.
kad po to nebutu per velu p.s.todel zmones ir nori is anksto apsidrausti
Zinai,jei ka…
Nereikia nieko deklaruoti įsigyjant nekilnojamąjį turtą, registruoja be deklaracijos, kadangi nuo šių metų nebegalioja brangaus turto įsigijimo deklaravimo įstatymas. Čia kai kas maišo pajamų deklaravimą nuo turto. Tai va turto nuo kitų metu privalės deklaruoti visi. O pajamų deklaricją šiais metais reikėjo pildyti tik tiems kas norėjo susigržinti mokesčių lengavtą, sumekėti mokesčius ir ten dar kažkokio lygio valdininkams.
ir dar berods nuo geguzes men. notarai privalo pranesti apie stambesnius sanderius i VMI, o tie ziures ar tu tiek pajamu gauni, kad gali pirkti kazka stambaus. Apie tai buvo verslo ziniose visai neseniai.
O tas stambesnis sandėris tai kiek? Va, ruošiuosi pirkti butą maždaug už 55000Lt. Tai daug ar mažai? Ir aplamai koks jų reikalas iš kur aš gaunu pinigų, gal giminės padovanojo?
Tas stambesnis sandėris tai 50000 Lt. O jei giminės tau padovanojo, tai reikia mokesčius susimokėti. Išskyrus jei dovanojo tėvai arba jei kitų giminių padovanota suma neviršija 24 NPD (290x24=6960 Lt). Tokios tokelės, deja.
Na, jo. Lietuvėlėj iš visko stengiasi išspausti grynųjų. Tuoj orą apmokestins.
širdingai persiprašau, galima pagalvoti kad užsienyje kitaip… nesuprantu, kodėl aš turiu mokėti mokesčius ir išlaikyti visus xaliavščikus a kiti ne