Gal baikit rasyt apie skyrybas?
Negana, kad pastaruoju metu temu apie tai pilna, kad patys stebimes kas cia darosi… dar vis nauju temu atsiranda, vietoj to, kad paziureti ir paskaityti ankstesnes…
gal draugiskai imkim ir padarykim sita tema (skyrybos) tabu, o tai tokia depresija baigiat ivaryt, jauciu ne man vienai…
suprantu - nuotaiku, emociju issiliejimas, bet gal issil;iekim cia, bet nesvarstykim pacio proceso? aaa?.. plyz… nes tuoj seimos forumo visai neskaitysiu
Rita,tai labai reikalinga tema.Tiesiog informacijos trukumas.
Pagarbiai
erode
bet gi - pasiimi CK - skaitai- eini pas advokata - ten viska tau ir isaiskina… galiausiai - yra forumas apie teiose, gal tokius teisinius klausimus - kaip kas kiek ten ir klausti reiketu?
cia juk SEIMOS forumas…
p.s. man paciai tas aktualu…
Būtent, tai negi į "Iki 18" eiti šitokiais klausimais? Šeimos ardymas yra rimtas reikalas, į kurį reikia žiūrėti atsakingai, o teisininkai yra teisininkai - daugiausia žiūri į materialinę pusę, vietoje to, kad būtų draugais nelaimėje. O "Bangoje", atvirkščiai, apskelbi pusei svieto, kad skirsies, ir žiūrėk, ta vienatvė ne tokia ilga pasidaro
Si tema niekada nebus uzdaryta, nes yra seimu, gyvenimas eina toliau.
Jeigu tau sunku skaityti apie skyrybas-tiesiog neskaityk
tikrai nesupyk,bet tokiu pokalbiu zmonem visada reikes…
Kalbam apie tai, kas aktualu kiekvienam iš mūsų. Jei man neįdomi makiažo, receptų ar madų tema, aš į ją neinu.
Rita, temos dažnai atsispindi pavadinimuose. Nepatinka - aplenk
O gal turi idėjų linksmesnei temai? Pirmyn, pradėk nesivaržydama.
Čia daugelis žmonių - tolerantiški.
Kodėl, Rita!
Nebijok, Taves del to nepamesim
Geras klausimas, kaip sakoma: iš tiesų: kodėl šeimos klube tiek daug su skyrybomis susijusių temų?
Viena vertus, ką reiškia "daug"? Temų turbūt yra tiek, kiek reikia, t.y., tiek, kiek žmonėms, besilankantiems šeimos klube, yra aktualu (atmetus nežymią dalį paaugliškai nekantrių "rubrikų klonuotojų", kurie įšoka į forumą, išpurškia prieš savaitę skersai išilgai išnarstytą temą, ir vėl iššoka). Jei vis iš naujo ir iš naujo išdygsta vis prie kitos gyvenimiškos istorijos prilipintas skyrybų klausimas, vadinasi, tai - aktualu, svarbu.
Kita vertus, kodėl šeimos klube? Gal tikrai neblogai pastebi persidirbęs, jog tai kaip tik labai natūralu - o kur daugiau? Kas geriau gali patarti ar bent jau suprasti beyrančią šeimą, jei ne šeimos (laimingos arba nelabai) žmonės?
Viskas čia tvarkoj. Tema reikalinga, aktuali, svarbi. Nėra jokių rimtų priežasčių bandyti tokio pobūdžio pasišnekėjimus slopinti.
O vis dėlto man čia neatrodo taip viskas tvarkoj. Žinoma, jokiu būdu nesiūlyčiau gesinti temų apie skyrybas. Norėčiau visų mūsų dėmesį atkreipti į ką kita. Jau ne kartą esu (vienoje ar kitoje temoje) rašęs, kad įsivaizduojamuose šeimos klubo topuose nenuginčijamai atsirastų "skyrybos" ir "neištikimybė". Kol gyvuos šeimos klubas, tol turėsime galimybę neribotai skaitinėti apie skyrybas ir apie neištikimybes. Tai - faktas. Ką šis faktas galėtų reikšti?
Turbūt netoliaregiška būtų nepastebėti, kad visuomet kalbasi apie tai, kas problemiška ir opu. Apie tai, kas neprolemiška ir smagu, tarsi nėra reikalo daug kalbėti - tiesiog gyveni ir džiaugiesi. Kaip pasakose: kai bičas nukapoja galvas slibinams ir įveikia dar 85 skirtingo sudėtingumo kliūtis, jis pradeda "ilgai ir laimingai" gyventi su savo pana ir pasaka užsiraukia. Taip atsiranda regimoji "skyrybų temų" disproporcija: apie skaudžius dalykus girdisi garsiau, o apie džiaugsmingus - slabniau.
Bet yra ir tai, ką aš kažkur čia rašinėdamas pavadinau šiuolaikinio žmogaus sąmone. Manau, kad nežiūrint mūsų asmeninių vertybinių nuostatų gyvename laiku, kai nebėr amžinumo. Priesaika "kol mirtis mus išskirs" - kad ir su kokiu patosu būtų deklaruojama laikant už prakaituojančios rankos savo išrinktąjį/išrinktąją - skamba, sutikite, senamadiškai ir net šiek tiek komiškai. Jau nekalbu apie tai, kad ir mirtis šiuolaikinio žmogaus sąmonėje yra aklinai užmūryta jauninimosi, kūno treniravimo, dietų laikymosi, kosmo-dzenbudizmo, plastinės chirurgijos bei vitaminų visiems gyvenimo atvejams (vartojimo) ideologijos. Neištikimybė, kuri čia dar buvo nevykusiai bandyta tempti iki nuodėmės statuso, pražydo kaip rožė begalėje kitų temų ir ištryško šventiniu saliutu pasigėrėjimuose svingerių klubais. Nepasitikėjimas savo sutuoktiniu yra turbūt 3 šeimos klubo topuose sėdinti tema, kurios populiariausia išraiška yra išgalvoti būdus-testus, galinčius patikrinti kito patikimumą. Taip kad ir skyrybos - nežiūrint asmeninės besiskiriančių žmonių realios tragedijos - yra ne tiek (tradicinės) šeimos pabaiga, kiek (šiuolaikinio žmogaus) naujų galimybių ir horizontų atsivėrimo pradžia.
Žinau, kad ir vėl užsipulsite mane, jog nusivažiuoju į niekam neįdomius ir nereikalingus apibendrinimus, o nepuolu suprasti, užjausti ir patarti konkretiems skyrybų būseną išgyvenantiems žmonėms. Taip. Tiesą pasakius, sąmoningai vengiu temų ar žinučių, kurios detaliai krapšto savo asmeninio gyvenimo nesėkmes, iš tolo purtausi visokių tokių svetimų rūpesčių, nes nei galiu ką nors jiems patarti, nei noriu vaizduoti, kad visa šita virtualybė mane labai jaudina. Čia skaitydamas ir rašinėdamas aš galvoju tik apie save. Dar apie savo šeimą. Apie savo žmoną. Tėvus. Artimus draugus. Tuos, kuriuos tikrai pažįstu ir jau net ir norėdamas negaliu neįsitraukti į jų rūpesčius ir džiaugsmus. O galvodamas apie tuos sau artimus žmones kartais pabandau "garsiai" sau pasiaiškinti, kodėl yra taip, kaip yra.
Idomios tavo mintys, dede Gedai. man patinka apibendrinimai. Pritariu del problemu–kazkodel apie jas lengviausiai rezgasi pokalbiai.
as truputi kita aspekta turejau omenyje…
juk sakiau - emocijos, isgyvenimai, skausmas, nusivylimas - visada bus geriausiai isklausyti ir suprasti cia - seimos forume. nes tai tikrai yra seimos sudedamoji dalis.
as norejau pasakyti, kad tu - emocinio lygmens temu nesulyginkim su procedurinemis temomis, kai pradedama diskutuoti apie konkrecius pareiskimus, advokatus, sumas, konkrecius turto, vaiku dalinimosi atvejus. va tokius dalykus ir vadinu proceduriniais arba teisiniais, kuriuos ir aptarineti galima kitur. nors suprantu, kad yra ir tokiu zmoniu (sakau is savo patirties), kad viename forume apsigyvenes, net nepastebi kitu (pati neseniai atradau ta teises foruma ).
Del emocinio lygmens - taip - tai musu gyvenimas ir cia mes ieskome bendraminciu, paguodos… pati tas temas pasiziuriu, nes pati ieskau jose vertingu patarimu, stiprybes… bet kai prieinama iki advokatu - tai mane pradeda erzinti.
geriau tikros juros zvaigzdes ir tikra jura
~ glazu…