FreeBSD + Windows?
Tuoj pradesiu turbut plaukus rautis, niekaip nepavyksta amn susikonfiguruot boot managerio ar konors panasaus kad galeciau dviejuose skirtinguose harduose laikyt win2k ir freebsd… situacija tokia:
master’yje yra dvi particijos, vienoje win2k, (NTFS) kita tuscia (FAT32),
slave’e irgi dvi particijos, abi fryshkei, pirmoje FBSD 4.7, taciau kraunantis kompui man default’inis freebsd boot manageris pasiulo krauti arba ‘??’ (taip jis pavadino pas mane ntfs particija su win2k), ir ‘DOS’ o ish kito hardo nieko nesiulo kraut… bandziau naudot kitus boot managerius ir ne velnio jie nemato slave hardo kame kampas? plz help!
nelabai suprantu, primalei cia, o tai kitam to kur ‘nemato’ koks osas ten?
Mano kompe matydavo abu diskus, bet mano kompe abu diskai yra "masteriai". Siūlyčiau ir tau abu diskus jungti ant skirtingų kabelių kaip "masterius", o CD kaip "sleivą" prie kabelio su tuo disku kuris bus mažiau naudojamas. Tavo atveju boot meniu turėtų atrodyti maždaug taip:
F1 ??
F2 DOS
F3 Disk 2
Pasirinkus F3 krautų FreeBSD.
nu va reiks pamegint sitaip… nes pas mane seip yra du cd-romai (vienas cd-rw) tai desiu abu ant slave o hardus tada ant masterio… galbut tadum viskas suveiks… butu smagu…
ash naudoju nt boot loaderi, pasikrauni ish pradziu fbsd, tada rasahi:
mount_msdos /dev/fd0 /mnt
dd if=/dev/rda0a of=/mnt/bootsect.bsd bs=512 count=1
po to krauniesi i windows ir įsirašai į diska iš diskelio šalia boot.ini failiuko failą bootsect.bsd. tada i boot.ini įrašai:
C:\bootsect.bsd="Freebsd"
kur c, tavo aktyvus diskas. manasis atrodo taip:
[bootloader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINXP="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\bootsect.bsd="Freebsd 4.7"
sekmes! :]
beje, tada freebsd loaderi galima ir panaikinti :]
tik priesh tai viska patikrink ar veikia :]
ka tu cia svaigsti? kam tos nesamones? isimeti fryshkes cd instaliacini ir pasidarai viska kaip nori, pasirenki boot loaderi i viskas… nereikes cia nieko chimicint
nu fsio… weikia… ishlupau cdroma nes neuzteko ide laido ir dabar puikei weikia mangeris