Fotono uždavinių sprendimas (nuo 35žn.)

Fotono uždavinių sprendimas (nuo 35žn.)

Taigi, esu devintokas, fizikos mokytoja pasiūlė stot į šitą mokyklą. Tačiau ji kažkaip nesuspėjo mūsų perspėt laiku, tai iki rytojaus reikia išspręst 10 uždavinių. Ir kas svarbiausia, kad tokie sunkūs, nors ko norėt, juk ne paprasta mokyklos programa. Gal nors kiek pagelbėsit, fizikai? Šypsena Taigi, va kokie šių metų stojimo uždaviniai: 1. Lakūnas nutupdė lėktuvą ant laivo denio. Kada tai įmanoma padaryti? 3. Dviratininkas į kalną važiavo v1 = 5 km/h greičiu, o leidosi nuo jo – v2 = 20 km/h greičiu. Koks dviratininko vidutinis greitis jeigu kildamas ir leisdamasis jis nuvažiavo vienodus atstumus? 6. Kodėl keldamiesi nuo kėdės arba pakišame kojas po kėde, arba pasilenkiame į priekį? 7. 0,8 m ilgio cilindras sudarytas iš dviejų lygių dalių: varinės ir aliumininės. Nustatykite cilindro masės svorio centrą. 8. Koks turi būti vienalyčio sverto svoris, kad jis būtų pusiausviras? Krovinėlio svoris P = 6 N. 9. Baronas Miunhauzenas tvirtino, kad jis save už plaukų ištempė iš liūno. Ar tai įmanoma ir kodėl? 10. Patalpinus kūną į vandenį, jo svoris sumažėjo dvigubai. Raskite kūno tankį. Keletą uždavinių žinau, tačiau šitų nelabai išeina išspręst. Neprašau atsakyt visų, tačiau, jei kurį žinote - nepasididžiuokit, pasidalinkit su manim. Šypsena Bet kokia pagalba yra laukiama… ŠypsenaAnncia Mirkt

Some1 please help us… Nežinau

eee, nerakinkit temos Nežinau man irgi reikia pagalbos Šypsenaplyz padekit kas bent kiek suprantat Drovus Drovus Drovus

Kieta mokytoja Cha chaKaip fizike tai neziopla Juokiasi

Pasirodo aš apsigavau, ten ji su tuo Fotonu susitarė… Šypsena

Tingi skaičiuoti, tai atsakysiu teoriškai Cha cha1) nelabai supratau klausimo, bet laivas bet kuriuo atveju turi būti ilgesnis už lėktuvo sustabdymui reikalingą kelią (sustabdymui tai nusileidus). žodžiu, pats gražiai suformuluosi Mirkt3) suiskaičiok visą nuvažiuotą kelią ir visą laiką, per kurį jis nuvažiavo distanciją (į ir nuo kalno). tada formulę žinai. nuojauta kužda, kad bus ne tikslūs skaičiai, bet gale ten viskas išsiprastins. blogiausiu atveju palik atsakymą su kokiu nors kinatmuoju 6) nugi pagalvok apie svorio centrą Labasstovint, tam, kad nenugriūtumėm, jis turi neišeiti iš pėdos ribų (na, supranti, ką noriu pasakyti Mirkt). o kaip tu atsistosi, kai nepasilenkus tas svorio centras yra kažkur toli toli už pėdų Cha cha7) tai kiekvienos dalis ilgis bus po 0,4cm. manau tiek ir pats išmąstei. dabar susiieškok tų metalų tankius ir susiskaičiuok kiekvienos dalies masę (bus vėlgi ne tikslus skaičius, o tarkime 8*S , kur S - cilindro šononės sienos plotas, bet viskas išsiprastins). tada surask jų santykį. bus tarkime 3:5 tai atstumai iki svorio centro turės būti tokiu pat santykiu nuo cilindro galų. 8) visiškai nesupratau sąlygos Baisu9)lygiai tas pats klausimas man buvo per paskutinį kontrolinį. jis iš 11klasės uždavinyno Cha cha atsakymas toks - plaukai veikiami tokia pačia jėga, kaip ir petys veikia kūna, tad jėgos kompensuojasi ir Miunchauzenui skauda Cha cha10) aj, čia jau tikrai nebeprisimenu Nežinau pamąstyk, pavartyk vadovėlį ir rasi atsakymą. nuojauta kužda, kad svoris dvigubai didesnis už jėgą, kuria tas kūnas yra veikiamas vandens…bet negarantuoju na va, tikiuos padėjau. o gal tu dabar norėtum padėt spęsti Olimpo termodinamikos uždavinius? Drovus Žliumbia

Labai labai dėkui, nors jau vakare daugumą buvau išsprendęs, anyway - Alus Mirkt

SilverBat -> o dėl Miunhauzeno galvojau dėl to, kad ranka neturi atramos. Nekaltas Tavo paaiškinimo nelabai supratau. Cha cha n00b’as aš. Nežinau

Viskas, uždavinius išsiunčiau, galit rakinti temą. Alus

Uždavinys: Mašina į kalną važiuoja v1 = 36km/h, o nuo kalno = 72km/h. Nuokalnė dukart ilgesnė už įkalnę. Koks automobilio vidutinis greitis visu keliu? Šiaip išeina, kad t1 = t2. Nes s2 = 2s1. Tai primityviai mąstant išeina 36km/h vidutinis greitis, bet pagal normalią formulę 43.2 km/h. Ar antras variantas teisingas? Anyway, dėkui už bet kokią pagalbą.

1. tai pagreitis atgal turi būti didelis, o iaip tai trinties kofas į grindis turi būt nemažas. 3. atsimink v vid yra visas kelias per visą laiką, ir jokių vidurkių. ten reikės reiškinėtis laiką ir paskui viskas turėtų išsidalinti ir likti tik greičiai Šypsena6. kad masės centras būtų vienoj tiesėj su pėdomis ir ta tiesė statmena žemei. Taip lengviau atsistoti, mažiausiai energijos išnaudojama. 7. Tai turėtų būti su jėgos pečiais ir tankiais, kokia lygtis turėtų išeiti, kad liktų atstumas ir tankis Šypsena aš atstumą ėmiau tarp tų dalių masių centrų (tai dar reiktų pridėti 0,2m)x=-0,4tankisvario/(tankisal-tankisvario) 8. sąlygos nesupratau 9. neįmanoma, nes nėra atramos taško 10. tankis kūno 2000 kg/m3 nes V*tankiskūno*g=2*V*tankisvandens*g išsiprastina ir lieka nei daug nei mažai Lieki skoloj Alus

Šiaip tai tema dviejų savaičių senumo, o ir laiškas su atsakymais išsiųstas prieš dvi savaites… Nekaltas

nežiūrėjau… žiūriu kad viršuj tai ir pasprendžiau Cha cha

Mokslas dar niekada nebuvo nenaudingas. Mirkt

Tai kiek gavot antro turo taškų, pirmakursiai? Aš tai 33… Cha cha

Jau antro turo uždavinius reikia spręst, keletas neaiškumų: 1. Kodėl drėgni degtukai neužsidega? 2. Kad greičiau sušildytume indą su jame esančiu vandeniu, dedame ant šilumos šaltinio (šilumos šaltinis apačioje). Norėdama atšaldyti pieną puodynėje, šeimininkė jį pastatė ant ledo. Ar tai teisinga? 3. Prieš pat saulėlydį virš didelių medžių, skardinių namų stogų galima pastebėti didžiulius debesis mašalų. Tų debesų forma labai panaši į iš kaminų vertikaliai aukštyn kylančius dūmus. Kodėl vėlų vakarą mašalai renkasi tokiose vietose? 4. Kodėl žiemą lauke tampa “saldi” metalinė durų rankena, ją palaižius liežuviu? (Tik nebandykite tai daryti!) 5. Kodėl garais nusideginama daug stipriau ir pavojingiau negu verdančiu vandeniu? 6. Iš vienodo aukščio nukrito du vienodos masės, vienodos temperatūros kūnai: varinis ir geležinis. Kurio temperatūra po smūgio bus aukštesnė? 7. Koks termosas naudingesnis: tas, kurio kolbos skerspjūvis skritulys ar tas, kurio kolbos skerspjūvis kvadratas? Termosai to paties aukščio ir vienodos talpos. Įrodykite. Atsakymai: 1. IMHO - drėgnoj terpėj negali kilti kibirkštis. 2. IMHO - teisinga, nes ledas paims iš karšto indo šilumą, kartu atvėsindamas vandenį. 3. Šito net neįsivaizduoju, gal drėgmė ten kur nors kaupiasi, nu neįsivaizduoju, čia tų mašalų reikia paklaust… Juokiasi4. Irgi nelabai suprantu, kas sakė, kad ji saldi? Cha cha5. IMHO - nes garai yra karštesni negu verdantis vanduo. Nekaltas6. Vario savitoji šiluma 400. Geležies - 460. Čia kažkaip buvau sugalvojęs, bet primiršau… Girtas7. Irgi nežinau… GirtasGal kieno galva po Naujųjų veikia normaliai? Cha cha

ką žinau, 2) manau blūdą su makaronais dedam ANT viryklės, nes jei uždėsime koką labai karšą plytą ant makaronų, nežinau, kas iš pastarųjų liks Nekaltaso vat puodynę su pienu tai galima įgūsti į kitą bliūdą su šaltu vandeniu…bendrai pala, o gal čiajie nori pasakyti, kad šiluma kyta į viršų, tai apačioj bus ir taip vėsenis pienas… 3) tai gal dėl išsipindulioujamos šilumos, kuri buvo surinkta per dieną (čia man tie skardiniai stogai pakišo mintį). 4) neįsivaizduoju, kaip ji gali būti saldi Baisu durnas uždavinys, mazochistinis kažkoks. jie aiškiai taip ir laukia, kad palaižytum pats. man pvz teorinė fizika neįdomi - reikia praktikos Kietas5) taip, garų daug aukštenė temp, nei vandenėlio 6) nu tai žiūrėk, kai kūnas nukrenta atlieka darbą. kiekvienas kūnas atlikęs tą patį darbą, netenka/įgauna skirtingą šilumos kiekį (per pemokas aiškino kiek kitaip: kiekvienam kūnui reikia skirtingo energijos kiekio, kad jo temp pakeltum 1oC). tai vat ir mąstyk dabar, kuris atiduos/įgaus daugiau energijos, ir kurio temperatūra labiau pakis bei į kurią pusę - padidės, ar smažės. 7) pats pamąstyk, kokios geometrinės figūros plotas didesnis. naudingumo koef. kaip tik ir priklauso nuo to, pro kokį plotą ta šiluma gali išgaruoti. kažkaip debiliškai šita užduotis suformuluota, arba aš kaž-o nežinau. prie ko čia kolba ir termosas…nors iki Olimpo uždavinių formulavimo “aiškumo” čia dar toli toli Nekaltasžodžiu, čia pafilosofavau. norint žmoniškai išspręsti, reikia šiek tie įsigilint. aš tik ant kelio galiu padėt užvesti. o taisingą info tau pačiam teks atsirinkt

Ačiū SilverBat. Dabar pažiūriu pirmo uždavinio savo atsakymą tai kažkokia tragedija. Cha cha Dabar pąmasčiau tai sugalvojau: degtukas užsidega kai atliekant darbą (braukiant degtuką per dėžutę) jis išyla iki tam tikros temperatūros. O kai degtukas drėgnas, jis šaltesnis nei sausas, ir negali įšilt iki temperatūros, prie kurios jis užsidegtų. P.S. dar tik 9kl. o jau tokie uždaviniai… Nekaltas

Dėl garų, imho ir vanduo, ir jie yra vienodos temperatūros, BET norint gauti iš tokio vandens garus, reikia jį dar pašildyti, nors jo temperatūra nebekils, tiesiog vyks garavimas. Taigi, garų vidinė energija yra verdančio vandens + kiek sunaudota jam išgarinti. Savaime aišku, kad garai kabins geriau.