Foto spauzdintuvu eksplotacija namu salygom, kainos?

Foto spauzdintuvu eksplotacija namu salygom, kainos?

Iskilo toks klausimelis, ruoshiuosi pirkti foto spauzdintuva… Imciau arba Canon BJS 830D arba HP Photosmart 7960… Idomu, kuris pigesnis eksplotacijoj? T.y. pas ka leciau siurbiasi rashalai… Canon’as turi spauzdinimo galva viduj, rashalines pigesnes. HP galvas “duoda” kartu su rashalinem, ir jos pakankamai brangios… Ka rinktis?

pasieshkok kokiu testu inete ir bus viskas aishk. nemanau, kad kas nors turedamas toki daikchiuka skaichiuoja kiek viena fotke atspausdint kainuotu Nekaltas

net ir internete tokių testų nebus - po naują spausdintuvą kas savaitę išleidžiama - visų nepratestuosi, ypač megėjiškų. o šiaip ir durniui aišku, kad HP keičiamos galvos eksplotacija brangesnė.

Nesakyk, Sagara. yra testai. ir kokybes testai, ir savikainos (zinoma, amerikonskom kainom, bet palyginimui - tiks). Iskart galiu pasakyti, kad jei spalvota rasaline yra bendra CMY spalvom, bei tas faktas, kad nera atskiros K rasalines, tai iskart galima teigti, kad printeris yra netaupus, o fotografijos bus pokreives… dar reikia ziuret, kad spausdintu full bordless, o laselio dydis nevirsytu 2pl.

Mano nuomone, spausdintuvu keptos nuotraukos gerokai brangesnes uz darytas iprastu budu… belieka patogumo kriterijus.

Namie spausdinti nuotraukas yra mazdaug du kartus brangiau nei fotolabe. Galima sumazinti savikainaa pastacius nepertraukiamo rasalo padavimo sistemaa, pvz. zigzag-pvl.by.ru/info_longprint_hp.htm Bet namines fotografijos zymiai greiciau isblunka uz fotolabines.

paskaiciuokim. pvz, Canon BJ i865 raso, kad spalvotai spausdinant, spalviniu rasalu uztenka 440 A4 lapu su tokiu paveiksliuku: cweb.canon.jp/bj4b/large/w6200/images/w620-po-sq.jpg Reiskia, kad gali padaryti (pridejus tamsesniu spalvu fotografiju korekcija) kazkur 1500 vnt 10x15 dydzio fotografiju. Rasaliniu komplektas kainuoja 4*32Lt=128Lt. Reiskia, dazu kaina 10x15 fotografijai yra 128Lt/1500=0.085Lt Vienas 10x15 lapelis Canon fotopopieriaus PP-101 Pro kainuoja 16/20=0.80Lt. Suma sumarum gaunam, kad atspausdinti viena 10x15 fotografija kainuoja 0.885Lt. (kur cia tas “2 kartus brangiau”?) Tuo tarpu pvz foto.lt/lt.php/paslaugu_kainos/5 raso, jog 10x15 padarytu uz 1.10Lt. + 5Lt uz pristatyma i namus (nes spausdinantis spausdintuvu paciam irgi nereik niekur eit). Canon garantuoja, kad fotografijos neturetu isblukti apie 25 metus, jei nebus laikomos, pvz, ant tiesioginiu saules spinduliu, o graziai gules albume. praejus 25 metam manau bus galima is naujo atsispausdinti tas fotografijas su dar geresniu spausdintuvu. beje, niekas negarantuoja, kad po 25 metu fotolabo fotografijos nebus isblukusios…

Kazkaip nerealiai skalsus tie dazai Nekaltas Su saviskiu (pigiu Canon ir ne tam skirtu) bandziau spausdinti fotkes, tai is kasetes uz 45Lt isejo ar ne 12 lapu A4 (+ juodo irgi kazkiek suede)… i mazesnius tingiu skaiciuoti, + popierius apie 1,3Lt uz A4 (Canon). Tiesa, baigesi tik viena spalva, berods geltona, o raudonai dar kruva visokio slamsto atspausdinau. Minilabai uz kv.m atspausdinima ima 160-200 litu, gal yra pigiau, nezinau, nors dideliu formatu mazai kur spausdina.

Ta 1500 buciau linkes dar sumazinti, nes pavyzdine fotke nu jau labai sviesi. Turbut tai padaryta specialiai, marketingo sumetimais. Sodresniems darbams turbut galima drasiai dalinti du ar tris kartus, tuomet teturime apie 850, ir vienos fotkes dazu kaina gaunasi apie 0.15Lt. Bet vis vien didziausia kainos dali sudaro popierius. Gal but verta minimizuot butent sita parametra?

Nezinau kaip kiti printeriai, bet kas idomiausia, Canon geriausiai spausdina ant Canon popieriaus. kiti popieriai arba visai sulieja tuos 2pl dydzio laselius i viena bala (EPSON) arba turi bjauria savybe ireminus fotografija po stiklu kontakto vietuose is juodos spalvos padaryti vientisa deme (ypac APLI, siek tiek ir HP). Taip kad popieriuje nepritaupysi. Tiesa, vienas niuansas - mes uz ta pati popieriu mokam siek tiek daugiau, nei kolegos vokietijoje: inkpool.de/a_uebersicht/360/

Tiek nuotrauku nepadarysi,nes aprasyme nurodytas atspausdintu lapu skaicius kai atspaudo plotas yra 5 procentai lapo ploto.(Tai tekstas ir pora spalvotu diagramu)

DRSG, nubusk. gi pateikiau paveiksliuko pavyzdi. tiesa, nedidelis, bet didesnio internete ant smugio neradau.

Tai jei spausdinti tokio dydzio, kaip tas inete, tai suprantama dazu ilgam uzteks Juokiasi

uzsisakiau epson stylus photo R300 6 atskiros kasetes, P.I.M. technologija Apakęs, spausdint galima ir be kompo Apakęs (kas nelabai svarbu Liežuvis), spausdinimas ant CD ir t.t. Apakęs kaina tik 500 Lt Apakęs cia nereklama bet as baldelinu Tūsas Tūsas Tūsas atsiliepimus parasysiu Mirkt