folderiu šarinimas win2003 server

folderiu šarinimas win2003 server

gal kas nepatingetu aprasyti papunkciui, kaip ta sarinima atlikti, visai slabnam vartotojui

Pirmas zingsnis:
Porperties=> sharing=> Create or smth., kur nurodai sharo varda
Antras zingsnis:
Properties=>Security=> ir itrauki tuos domeno/kompo vartotojus, kurie tures teise pasiekti shi folderi
Properties=>Sharing permisions uzdedi everyone full control, nes leidimai pas tave sureguliuoti security tab’e. ir vsio. naudokis sharu isveikata. pastabele: win2k3 skiringai nei win2k default permisions kuriant shara yra read only, o ne full.

Tiesa, neparashiau kaip ta shara pasiekti - \\PC_Vardas\Sharo_Vardas
Jei PC’iukai ne Domene, gali kilti problemu kompams vienas kita pasiekiant. Tuomet reikes tvarkyti ir user’iu account’us ir gal dar pachia security policy

va butent, ne domene

va cia man neduoda nieko itraukti, gal todel kad tinklas vienarangis?
beje pamirsau pasakyti, kad tinkle yra win 95, 98, 2000, XP home, XP Pro

na, gal kas sviezia galva nepatinges is ryto…

Kokius praneshimus gauni, kai bandai prieiti shara ish nt sheimos ir kokius ish 9x ???

ir tiesa, jei jau turi visa didele ir grazia windows sheima Cha cha, kodel nenori domeno uzkurti? Tiesa, home’u ir 9x i ji ko gero neitrauksi, bet tam irgi savu sprendimo budu atsiranda. ??? kaa manai???

is win2k, XP - ivedus slaptazodi parodo pasarinta folderi, taciau neleidzia jo atidaryti, raso
access denied, beje as ir nezinau is tikro kokiu vartotoju reikia prisijungti
is win98 nieko neduoda ivesti

pakurciau ta domena, jei zinociau kaip Šypsena
bet win98 ir XP, ir win2k butinai turi matyti vieni kitus

taiiip, su xp ir w2k papraschiau. Jei tenkina tas variantas, kad reikia ivesti username’a ir slaptazodi, tai tiesiog, kaip ir rashiau, reikia sutvarkyti to folderio permision ir security itraukiant ta vartotoja, kurio username ir psw nurodai prisijungdamas. Jei nepadeda, bandyk rashyti kompo_vardas\vartotojo_vardas vietoj username, kur kompo_vardas vardas kompo prie kurio jungiesi ir savaime suprantama vartotojas turi buti prie to kompo user’iu. del domeno ant win2k viskas turetu buti ganetinai paprastai {kazkokia nuojauta kuzda, kad ta galima padaryti tik instaliacijos metu}: Yra toks dalykas kaip server management ar kazkas panashaus, kur serveriui gali priskirti roles. Taip kad viena ish roliu padarai kaip primary domain controler ir po to tik desktop’us pri’join’ini. O su 9x, bliamba neturiu jokio aparato su shiuo os po ranka, kad galechiau patestuoti. aisq galima bandyti itraukti i domen’o desktop’us ir ziuret kas ish to gaunasi. Na, tiesa sakant visa ka as chia rashiau, galima apeiti enable’inant guest account’a ant win2k3 ir guest’ui suteikiant visas teises i pasharinta folderi. tieiog tokiu atveju nukenchia saugumas. tai reishkia bet kas, kas sugebes prisijungti prie vidinio tinklo tures full teises tam folderiui. Zodziu, atrashyk ka nors i shita mano logoreja Cha cha, o tada ziuresim. ka nors sugalvosim.

dekui uz idejas, einu bandyti, parasysiu kas gavosi

[quote]senasvilkas rašė:
dekui uz idejas, einu bandyti, parasysiu kas gavosi
[/quote]

Lengviausia domeną daryti (instaliuoti Active Directory) iš Configure Your Server wizard’o arba tiesiogiai per Start/Run paleisti programą dcpromo.

na su domenu jauciu uzsiknisiu visiskai
darau per userius, nera ju tiek daug, aciu padejusiems

sekmesAlus