Fejerverkai.
Atsimenu, kad panashi tema buvo, bet nerandu. Jei kas, trinkit shia tema, ir kelkit i virshu sena.
Niekam ne paslaptis, kad daug shunu ir ju sheimeninku susiduria su shia problema. Shuvio baime.
Pvz. Mano sena kalyte( 9 metai), ishlaikiusi visokius testus ir egzaminus, visai nekreipe i shuvi jokio demesio, kai yra lauke. Bet namuose, nuo kiekvienos "bombachkos" lipa sienomis.
Arteja Kaledos, Nauji metai…Fejerverku uzhtenka jau dabar. Kaip spresti problemele?
Paieška neveikia,o tema apie tai buvo prieš metus taip kad gali vėl apie tai plepėt,nauji žmonės,naujos idėjos.
O mano suniukui P O C H Oi.Nezinau ka patarti.Kaimynu suo gal kokias tris dienas neede. Manau,kad patartina suviu metu buti su suniuku.
O ash jau galvojau, kad esu tokia kvaila, kad nieko su ta paieshka neisheina
Mano shuniui poxui tie fejerverkai…
Iki mazhdaug 7 metu mano shuniui irgi buvo p o x u j.
O dabar Kol kas tik ikishu jai i ausis vatos. Daugiau nezhinau ka daryti.
Tai jau gausi Naujus su šuniu kartu sutikinėt
To TiPPaZ:
P.s. Lik tai chia ne apklausa: " Ar bijo Tavo shuniukas fejerverku?"
Gal ne tik vatos i ausis, o visa galva jai uzhbintoti
Mano senoji koli veislės kalytė paniškai bijodavo tų fejerverkų… Pirmiau ji tik bandė slėptis, lipo po stalu, sofa, lakstė pakraupusi po namus, drebėdavo bet laikui bėgant problema paaštrėjo - ji ėmė bijoti ir žaibo. Taigi ramybės neturėdavom ištisus metus. Jos baimė vis augo augo, kol pasiekė epogėjų - ji nuo baimės prarasdavo galimybę kontroliuoti asvo veiksmus, pvz bėgdavo akis išpūtusi nežiania kur, lipdavo sienomis, plėšydavo kilimus, linoliaumus bandydavo nagais ardydavo cementą ir .t.t. galiasiai ji ėmė nevalingai šlapintis
Norėdama palengvinti jos būseną, įjungdavau muziką laaaaabbbbbaaaai garsiai, uždarydavau ją nedidelėj iš visų pusių izoliuotoj tamsioj patalpoj, kartais leisdavau raminančių…
Visgi turiu pripažinti, kad kažkokio labai veiksmingo būdo kaip susidoroti su tokia problema nesuradau
ir deja abejoju, kad iš viso toks būdas yra
zinai kaip ligoninese daro taip viska uzbintuok kad tik akys matytusi ir galva trigubai didesne butu
o jei rimtai tai sunku ka patarti mano pusseseres koli po sausio 13 ivykiu, (kadangi jie gyvena salia Seimo),po visokiu saudymu, nu ir siaip neramumu pasigavo nerealia suviu baime
jie ir gyde, ir raminancius vaistus leido
nu nieko nepadejo
,tai per naujus metus suni prigirdydavo raminanciuju ir i vonia uzdarydavo
baisu aisku,bet kaip kitaip…ir taip kokius 9 metus
kol sunelis pamiro…
na su mano šuneliu ta pati PROBLEMA. Iš didžiosios ryžtuosi rašyti, nes tai tikrai rimta problema. pvz., jei esam lauke, išgirsta bambioškę, viskas - jam jau neriekia nei sisiot, nei kakot, tik tempia uodegą pabrukęs į namus…o naktį iš viso jau tik kur išgirsta bambioškę, vsio, atsidaro duris mūsų miegamojo ir prie mano lovos pusės, tada aš jam turiu nuleisti ranką ir visą likusį laiką glostyt, nes kitaip dreba, etc. o per vienus naujus metus, vargšas išsigandęs apsidarė…
nežinau, o jei vatą įkišiu, tai jis ją išsikrapštys gi! taigi ji kutena! o ką kiti darot? man tai šuniuko gaila…
Aj sau riteika kaip baisu mano vokietka bijodavo griaustinio tai pati užsidarydavo šikane kol audra aprimdavo
lygiai ta pati darydavo ir pusseseres koli nuo maziausio griaustinio,zaibo ar kito garso…
tai dar turi džiaugtis, kad tavo glostymas šunį nuramina.
Va mano atveju nei glostymas, nei apsikabinimas nepadėdavo Ji iš visų jėgų nagais draskydamasis bandė ją glaudžainčiu žmogumi į viršų lipti
Tai po tokių dalykų pora savaičių vaikščuidavom kaip sunkvežimio partrenkti
Mes irgi ten pat uždarydavom Tai žinai ką ji padarė ogi visą cementinį klozeto apvadą nagais išdraskė, visas keramikines plyteles į smulkiausius gabalelius susmulkino
Nagučius iki kraujo nuzulindavo
ziuriu kiek daug koliu bijo visokiausiu suviu, mano kolis irgi bijo suviu, nors i griaustinius jis demesio nekreipia(tfu tfu tfu)
bet kartais jis susitvardo, arba as pradedu su juo zaist ir suo tarsi pamirsta baime ir pradeda elgtis normaliai
cia jau tikra "fobija"
paliginus mano suo dar ramiai elgiasi, tik po stalu slepiasi
Bet mano shuo bijo to garso tik jei yra uzhdaroje patalpoje Va dabar i visas kambarius durys atidarytos, tai guli sau ramiausiai, nors lauke shio metu viksta "karas"