Eutanazija Lietuvoje
Manau kad sito truxta. Einu vakar per miesta ziuriu mociute sukrypus. pagailo man jos ir pagalvojau kad nenoreciau sulaukti jos amziaus. o papildyti savizudziu sarasus irgi nesinori. geriau kai tai atlieka profesionalai. taigi galetu LRS iteisinti eutanazija tada ir mano ir kitu laisve butu zymiai didesne. visuomenes gerovei pareiga atlikau o dabar leiskit man numirti taip kaip as noriu!!!
[quote]drasusis zuikis rašė:
Manau kad sito truxta. Einu vakar per miesta ziuriu mociute sukrypus…
[/quote]
eutanazija tokiais atvejais, kaip pvz. "sulaukiau 100+ metu", netaikoma. ji taikoma tik nepagydomiems ligoniams.
o LT man baisu butu, kad neprasidetu "eutanazijos biznis".
viska galima butu normaliai sutvarkyti kad nebutu to biznio. be to man visai primtina ta ideja dai eutanazija taikoma man panorejus o ne ten ligos visokios atvejais
vadinasi, jei tamsta norite nusizhudyti, tereikia nueiti i atitinkama istaiga, ir Jums bus suleista mirtina vaistu doze? tokia Jusu eutanazijos vizija?
o jeigu Jums depresija? Jus reikia zhudyti (aishku, Jusu pageidavimu) ar gydyti?
rekomenduoju paskaityti I.McEwan knyga "Amsterdamas". ten yra minciu ir apie eutanazija, ir apie tai, kaip ish to daromas biznis.
o is laidotuviu biznis nedaromas? o is saldainiu kuriu jus norite biznis ar nedaromas? ir apskritai is ko biznis nedaromas?
nesuprantu, kam cia tie raudoni veideliai ?
nezhinau, kaip Jus susiejate ritualiniu paslaugu bei konditerijos biznius su eutanazija? nei vienas ish paminetu verslu nenusizhengia zhmogaus gyvybes, kaip vertybes principui.
Del eutanazijos senatves atveju - sorry bet tada cia nematau jokio skirtumo tarp savizudybes ir eutanazijos. Na tik tiek kad tada esi pakankamai silpnas, kad sugebetum pakelti ranka pries save.
O ligos atveju - ypac kai tu nelabai suvoki gerai save kas imsis spresti, kad jau yra ta riba.
Tai labai sunku nuspresti. Tam zmonija ir sukure Dievo simboli.
Drąsiajam Zuikiui. Kolega, paskaitykite temą apie VSD darbą. Kažkodėl atrodo, kad tamstai pats laikas susirūpinti džiūvėsiais
tai kad jus pradejote kalba apie bizni. matot mirtis yra neisvengiama ir as ja netgi pavadinciau pacia didziausia liga. ir nieko cia blogo jei as sulaukes senatves uzsimaniau mirti anxciau negu dievulis mane pakvies. svarbiausia nezudyk kitu, o savo likima spresk kaip tau palankiau.
[quote]drasusis zuikis rašė:
ir nieko cia blogo jei as sulaukes senatves uzsimaniau mirti anxciau negu dievulis mane pakvies. svarbiausia nezudyk kitu, o savo likima spresk kaip tau palankiau.
[/quote]
jei neklystu, tai krikshcionybeje ir savizhudybe laikoma nuodeme.
anyway, jei nenori gyventi, zhudykis. kodel nori visa moraline shio reikalo nashta uzhkrauti kitiems zhmonems?
Drasusis zuiki o kas tau trukdo pacia tai padaryti senatveje, jei taip nenori buti senas.
Nors dar paziuresim kai jos sulauksi - turbut is gyvenimo ir varu neisvarysim.
o jums kolega tikriausiai bus silta ir malonu ryta atsibudus rasti prikakota savo lova kuria pats ir pridergete to nejausdamas nakti? O del religijos tai manau kad ja zmones interpretuoja kiekvienas skirtingai taigi jei kazkam nepriimtina eutanazija zvelgiant is krikscionybes poziciju tai nereiskia kad ir man nepriimtina
Zmogus yra absoliuti vertybe, zmogaus gyvybe yra sugoma auksciausiojo istatymo - konstitucijos!
As visom keturiom prie eutanazija - tai yra zudymas!
Zinau tuos argumentus apie nesibaigiancias kancias, mirties neisvengiamybe ir pan. Bet…
jei ziuresime is tos prizmes, kad zmogu sukure Dievas, tai jis ji ir turi pasishaukti. Joks kitas zmogus neturi kesintis i jo gyvybe!
jei ziuresime per tai, kad zmogus atsirado evoliucijos eigoj, tai vel gi - gamta dave, gamta ir pasiims.
GALETI ir TURETI TEISE yra skitringi dalykai! Bukit malonus, pamastykit apie tai…
Boundin rashe: zmonija sukure Dievo simboli.
Neatsistebiu moderniu zmoniu mastysenos radikalumu… Tukstancius metu zmones galvojo atvirkshciai ir pacituota poziuri laike mazu maziausiai pamishimu. O shtai dabar parashai tokia fraze i interneta ir nieko… Nei zaibas trenkia, nei Svarinskas…
na jau na jau
kas bet?
kitas ne bet as pats arba mano prasymu
as galtos dalis taigi esu vienas is natutaliu evoliucijos reguliatoriu
mastau bet vistiek prieinu prie tos pacios isvados - reikia!
Gerai, zuika, o kaip tada teisishkai iforminti eutanazija, kad ji nekeltu jokiu problemu? Kaip nubrezti ta riba nuo kurios jau galima ja atlikti?!
manau siam klausimui mes turime toki dalyka kaip referenduma. taigi pirmiausia issiaiskintume ar ji is viso reikalinga, jei taip kodel, jei ne irgi kodel. toliau turetu dirbti teisininkai profesionalai, jie puikiai sutvarkytu. o kalbant apie dieva tai labiausiai ka as vertinu is jo duotu dalyku tai pasirinkimo laisve. o numires pats su dievuliu susitarsiu arba gausiu pylos
Man teko tiesiogiai susidurti su priešmirtine seno žmogaus agonija. Mano senelės atveju ji tesėsi daugiau nei metus (ir tai tik galutinė fazė, viskas prasidėjo gerokai anksčiau). Nenorėčiau nieko panašaus matyti ir patirti dar kartą, ir niekam nelinkėčiau.
Galėtum sakyti, va idealus atvejis eutanazijai. Bet eutanazija remiasi tuo, kad sprendimą sąmoningai priima pats mirštantysis. Tarkim mano senelė jau nebūtų galėjusi priimti sąmoningo sprendimo 2 - 3 metai prieš fizinę mirtį (ar bent jau sąmoningumu būtų buve galima smarkiai suabejoti).
Taigi, pagal ką reikėtų įvertinti sprendimo sąmoningumą? Kaip įrodyti, kad žmogus dar atsako už savo veiksmus?
1926 butent ir iskele mano anksciau mineta klausima - pagal ka butu apsprendziama riba, kai zmogui galima atlikti eutanazija. Pagrindinis dalykas tame - savanoriskas bei samoningas zmogaus apsisprendimas. O tokiu atveju kaip papasakojo 1926 buna labai daznai.
Tai gal leisti artimiesiems nuspresti?! Jokiu budu! Jau kai yra paliekama bent maziausia galimybe isikisti kitiems, tada jau prasideda visi negeri dalykai, kaip pinigai, itakos panaudojimai ir t.t.